Inlägg från: Anonym (Va) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Va)

    Skulle du kunna göra abort?

    Nej, det skulle jag inte kunna då jag anser att det handlar om ett barn och inte ett foster man tar livet av.

    Jag kan dock förstå att andra väljer att göra det, även om jag ser ner på människor som gör abort mer än en gång

  • Anonym (Va)
    Jennie med ie skrev 2016-09-17 11:54:24 följande:

    Varför då? En handling som är OK att göra en gång är förståligt men att göra samma handling en gång till är så fel att du ser ner på personen... Har du lust att motivera?


    Alla kan göra ett misstag, men att göra samma fel två gånger då klassar inte jag det som misstag.
  • Anonym (Va)
    Jennie med ie skrev 2016-09-17 12:02:27 följande:

    Är aborten misstaget du syftar på eller graviditeten som föranledde den?


    Att bli oplanerat gravid en gång och välja att göra abort innebär att graviditeten var ett misstag, ja. Ingen gör väl en abort av misstag? Ojdå, det råkade bli en oplanerad abort har jag aldrig hört någon säga.
  • Anonym (Va)
    Jennie med ie skrev 2016-09-17 12:09:56 följande:

    Man kan ju se på en genomgådd abort som ett misstag, därav frågan.

    Kan man bli gravid av misstag en gång kan man ju bli det två gånger.


    När man gör samma "misstag" flera gånger ser jag det mer som att det är en vana, en ful sån och att man är mindre begåvad som inte lärt sig första gången.
  • Anonym (Va)
    Anonym (No) skrev 2016-09-17 13:01:56 följande:

    Fast man kan faktiskt mycket väl bli gravid oplanerat fler än en gång, trots preventivmetoder. Det man absolut ska tänka på är att man kan bli gravid trots preventivmedel, det är mellan 0,05% och 40% sannolikhet beroende på p-metod. P-stav är den säkraste och spermiedödande medel den osäkraste. Därför bör man aldrig ha sexuellt umgänge med någon om man absolut inte under några som helst omständigheter kan stå ut med en eventuell graviditet.. Så gravid kan man bli/orsaka trots preventivmedel alltså. Sen anser jag att man inte ska ta död på ett mänskligt foster dessutom.


    Oftast är det slarv som leder till att preventivmedel inte fungerar. Och jag har aldrig hört om någon som haft någon form av medicinsk preventivmedel och kondom som blivit gravid. Så det går att skydda sig. Hur ofta slår blixten ner på samma ställe två gånger liksom.
    Anonym (T) skrev 2016-09-17 13:13:45 följande:

    Så göra abort när man är 15år och inte redo för barn och sen igen när man är 42år och inte vill ha fler men preventivmedlet inte funkade, är en ful ovana?


    Då har man uppenbarligen inte lärt sig från tidigare och inye mognat avsevärt heller.
  • Anonym (Va)
    Anonym (No) skrev 2016-09-17 15:49:06 följande:

    Inte alltid. Har du tittat på pearl index för preventivmetoder? Där finns en tabell för "perfekt" användning och en för "typisk", dvs mänsklig, användning och hur stor % av 100 kvinnor som använder sig av respektive metod som förväntas bli gravida under ett år. Ja, man kan använda två olika metoder för att öka säkerheten, men jag har aldrig hört en enda läkare säga att NÅGON metod ger 100% säkerhet emot graviditet.. Därför bör MAN och kvinna (inte att förglömma männens ansvar!) vara väldigt medvetna och förstå konsekvenser.. T ex bör man nog inte ha "tillfälligt" sexuellt samliv med vem som helst hur som helst som prisas så idag! Utan enbart ha det med den man kan tänka sig att få ett barn med. Enligt mig bör det i så fall vara den man är gift med.


    Jag skrev inte "alltid" utan "oftast".
  • Anonym (Va)
    Anonym (T) skrev 2016-09-17 17:33:08 följande:

    Samma sak om man blev våldtagen ena gången och preventivmedel inte funkade andra?

    Blixten slår faktiskt ner två gånger på samma ställe rätt ofta, finns statistik på de + finns även människir som blivit träffade flera gånger.. preventivmedel som används korrekt är aldrig 100% heller, och det ändrar ju inte det faktum att man kanske inte kan eller vill ha barn då


    Jag anser inte att det är moraliskt försvarbart att göra flera aborter och som jag skrivit så handlar det oftast om "otur" enligt de som gör flera aborter. Jag håller inte med, vill du inte ha barn låt bli att ha sex!

    Man dödar inte barn för att man inte vill ha dem! Vilket jag anser att man gör vid en abort eftersom jag ser embryon och foster som människor.
  • Anonym (Va)
    Anonym (T) skrev 2016-09-17 18:11:46 följande:

    Men de är försvarbart att göra abort en gång?

    På vilket sätt ändras det för just det embryot om kvinnan gör de för första gången eller 10e gången?

    Och du menar att du hellre vill att dessa kvinnor tvingas genomgå en graviditet, förlossning och sen tar hand om ett barn dom inte kan/vill ta hand om eller att barnet placeras i fosterhem (nej de är inte så lätt att bara adoptera bort i sverige)

    Och dom ska göra de oavsett om dom blev våldtagna, lever med missbruk eller i ett destruktivt förhållande? Oavsett om de var 1år eller 40år mellan aborterna? Även om graviditeten/förlossningen kan ta livet av dom?

    Om dom skaffa ett barn och sen inte vill ha fler och väntar på sterilisering så ska dom leva i ett äktenskap utan sex? Kanske i flera år?


    Jag har redan svarat på hur det kommer sig att jag ser skillnad på emig abort och flera aborter.

    Jag menar att man ska skydda sig dubbelt eller låta bli sex om man inte vill ha barn! Vilket jag också skrivit.
  • Anonym (Va)
    Anonym (T) skrev 2016-09-17 18:22:27 följande:

    Du har alltså ingen förståelse alls för mänskligt beteende och oförutsedda händelser genom livets gång, oki!

    Din "moral" är ju mycket värd då..


    Jag förstår med anser det moraliskt förkastligt att kunna avfärda ett liv för att man slarvat och inte kan leva med konsekvenserna av sitt slarv utan aborterar ett liv istället.

    Dom flesta människor med hyfsad begåvning lär sig av sina misstag och upprepar dem inte.
  • Anonym (Va)
    Hjallomin skrev 2016-09-17 19:06:23 följande:

    Ja, men det skulle inte kännas bra alls. Men min kropp klarar inte en graviditet till. Jag skulle riskera att bli invalidiserad livet ut.


    Inte min kropp heller, så jag steriliserade mig.
  • Anonym (Va)
    Anonym (M) skrev 2016-09-17 19:04:31 följande:

    Anonym (Va) skrev 2016-09-17 18:18:48 följande:[/quote-nick]Jag har redan svarat på hur det kommer sig att jag ser skillnad på emig abort och flera aborter.

    Jag menar att man ska skydda sig dubbelt eller låta bli sex om man inte vill ha barn! Vilket jag också skrivit.


    Men om man är gift eller sambo i 30 fertila år... ska man ha både hormonella medel plus kondom i 28 år då om man får två barn? Eller leva i celibat när man fått de barn man vill?

    Anonym "no " skriver;

    "T ex bör man nog inte ha "tillfälligt" sexuellt samliv med vem som helst hur som helst som prisas så idag! Utan enbart ha det med den man kan tänka sig att få ett barn med. Enligt mig bör det i så fall vara den man är gift med ". Men bara för att man är gift betyder det inte att man vill ha hur många barn som helst eller när som helst. Som 45 åring kunde jag absolut inte tänka mej ett barn till med min man fast jag älskar de barn vi har och min man.[/quote]

    Vill du inte ha barn bör du sterilisera dig! Då klarar du lätt 30 fertila år utan en abort.
  • Anonym (Va)
    jagärjagvemärdu skrev 2016-09-17 19:36:25 följande:

    Vill du inte ha barn bör du sterilisera dig! Då klarar du lätt 30 fertila år utan en abort.


    Man kanske vill ha barn senare? Vill inte ha barn förrän vid 35 års ålder, träffade min partner när jag var 18, dubbla skydd fram tills dess enligt dig då? Sannolikt.[/quote]

    Mig kvittar det Vad du gör eller hur många aborter du gör. Det är upp till dig att leva med. Att jag ser ner på människor som gör flera aborter och att jag anser dem vara mindre begåvade står jag fast vid.
  • Anonym (Va)
    8295 skrev 2016-09-17 23:35:09 följande:

    Jag är gravid i v 38, oplanerat, gick på p-piller. Nu har du hört det!


    Nu får du läsa det jag skrev och det du citerade, jag skrev "någon form av medicinskt preventivmede och kondom".
    Anonym (ABC123) skrev 2016-09-18 10:53:16 följande:

    Det är väldigt lätt att vara kategorisk och dömande när man inte varit i situationen själv, jag ber dig bara att försöka tänka i ett litet bredare perspektiv.


    Jag är 40 och har inte blivit oplanerat gravid en gång! Inget slarv och bra skydd räcker långt. Därför har jag aldrig varit i den situationen själv. O hälsa jag har extremt lätt att bli gravid!
Svar på tråden Skulle du kunna göra abort?