Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Skulle du kunna göra abort?

    Blev oplanerat gravid vid ett jättedåligt tillfälle, precis blivit "frisk" från en förlossningsdepression, börjat känna att jag levde igen, men traumat från förlossningen och allt var fortfarande färskt och jag ville så gärna njuta av mitt första barn och lära känna hen innan tanken på ett syskon..

    Mår inge bra som gravid heller och började må dåligt på en gång, kunde inte ta hand om mig själv eller mitt barn

    Var sådär med sambon också just då

    Så efter vi tänkt på de en vecka så bokades aborten, på besöket på kliniken så kändes de som rätt beslut, genomförde aborten och började må bra bara några timmar efter de var klart

    Aldrig ångrat mig!

    Är nu gravid med ett planerat och efterlängtat barn (samma pappa)

    Vill gärna ha en tredje om 6-8år sen men blir jag gravid innan dess och de inte känns bra så tror jag nog att vi skulle kunna fundera på abort igen.

  • Anonym (T)
    Anonym (Va) skrev 2016-09-17 12:12:30 följande:

    När man gör samma "misstag" flera gånger ser jag det mer som att det är en vana, en ful sån och att man är mindre begåvad som inte lärt sig första gången.


    Så göra abort när man är 15år och inte redo för barn och sen igen när man är 42år och inte vill ha fler men preventivmedlet inte funkade, är en ful ovana?
  • Anonym (T)
    Anonym (Va) skrev 2016-09-17 14:29:21 följande:

    Oftast är det slarv som leder till att preventivmedel inte fungerar. Och jag har aldrig hört om någon som haft någon form av medicinsk preventivmedel och kondom som blivit gravid. Så det går att skydda sig. Hur ofta slår blixten ner på samma ställe två gånger liksom.Då har man uppenbarligen inte lärt sig från tidigare och inye mognat avsevärt heller.


    Samma sak om man blev våldtagen ena gången och preventivmedel inte funkade andra?

    Blixten slår faktiskt ner två gånger på samma ställe rätt ofta, finns statistik på de + finns även människir som blivit träffade flera gånger.. preventivmedel som används korrekt är aldrig 100% heller, och det ändrar ju inte det faktum att man kanske inte kan eller vill ha barn då
  • Anonym (T)
    Anonym (Va) skrev 2016-09-17 17:59:22 följande:

    Jag anser inte att det är moraliskt försvarbart att göra flera aborter och som jag skrivit så handlar det oftast om "otur" enligt de som gör flera aborter. Jag håller inte med, vill du inte ha barn låt bli att ha sex!

    Man dödar inte barn för att man inte vill ha dem! Vilket jag anser att man gör vid en abort eftersom jag ser embryon och foster som människor.


    Men de är försvarbart att göra abort en gång?

    På vilket sätt ändras det för just det embryot om kvinnan gör de för första gången eller 10e gången?

    Och du menar att du hellre vill att dessa kvinnor tvingas genomgå en graviditet, förlossning och sen tar hand om ett barn dom inte kan/vill ta hand om eller att barnet placeras i fosterhem (nej de är inte så lätt att bara adoptera bort i sverige)

    Och dom ska göra de oavsett om dom blev våldtagna, lever med missbruk eller i ett destruktivt förhållande? Oavsett om de var 1år eller 40år mellan aborterna? Även om graviditeten/förlossningen kan ta livet av dom?

    Om dom skaffa ett barn och sen inte vill ha fler och väntar på sterilisering så ska dom leva i ett äktenskap utan sex? Kanske i flera år?
  • Anonym (T)
    Anonym (Va) skrev 2016-09-17 18:18:48 följande:

    Jag har redan svarat på hur det kommer sig att jag ser skillnad på emig abort och flera aborter.

    Jag menar att man ska skydda sig dubbelt eller låta bli sex om man inte vill ha barn! Vilket jag också skrivit.


    Du har alltså ingen förståelse alls för mänskligt beteende och oförutsedda händelser genom livets gång, oki!

    Din "moral" är ju mycket värd då..
Svar på tråden Skulle du kunna göra abort?