Inlägg från: Spagettimonstret |Visa alla inlägg
  • Spagettimonstret

    Skulle du kunna göra abort?

    Inställningen till abort verkar variera mycket från person till person. Jag är nyfiken på hur användarna på familjeliv ställer sig inför att själva göra en abort. Vill gärna diskutera i en tråd som inte rör en enskild persons situation, utan är mer allmän.

    Omröstningen vänder sig till dem som kan bli gravida. Skulle du kunna göra abort? Säg att det är relativt tidigt i graviditeten (10 veckor eller mindre), inga kända skador på fostret och graviditeten har inte uppkommit genom våldtäkt. Dock oplanerad / inte under de bästa omständigheterna. Skriv gärna även hur du skulle resonera kring att göra abort.

    Kommer skriva om min egen inställning anonymt, kunde inte vara anonym när jag skapade omrösningen.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du kunna göra abort?
  • Spagettimonstret

    Tack till er som svarat hittills!

    Lite nyfiken på hur ni ser på/tänker kring en tidig abort? Att det är en cellklump man tar bort? Början till en person? Ett liv (om en svarar nej då)? Eller nåt helt annat.

  • Spagettimonstret
    Ego Lovers skrev 2016-09-12 00:48:33 följande:

    Jag skulle aldrig göra abort om det är ett friskt foster eller om fostret där min man är far till barnet. Däremot är det en självklarhet om barnet skulle vara svårt sjukt eller blivit till vid en våldtäkt. Utan tvekan hade jag gjort abort då. Därför blir det svårt att svara ja eller nej på din fråga och vet ej kan jag inte heller svara då jag mycket väl vet var jag står.


    Låter som ett nej under premisserna i trådstarten då.
  • Spagettimonstret
    Anonym (Nej) skrev 2016-09-12 01:26:23 följande:

    Nej, jag skulle inte kunna göra abort. För egen del blev jag gravid efter att ha varit tillsammans med min nuvarande man i mindre än två månader. Situationen var verkligen inte optimal: vi bodde 70 mil ifrån varandra, låginkomsttagare i träsket efter oavslutade universitetsutbildningar och ingen av oss hade en bostad som vi ansåg lämpade för en familj på tre personer och dessutom kände vi inte varandra särskilt väl. Vi valde att behålla barnet eftersom ingen av oss kunde komma på tanken att döda ett barn som vi hade skapat. Vi nämnde över huvud taget inte abort i de första diskussionerna, utan vi diskuterade bara praktiskt kring hur sjutton vi skulle lösa det så att barnet fick det så bra som möjligt.


    Det blev en lång och ibland ganska svår resa. Vi flyttade ihop en månad efter att jag hade plussat och det var helt enkelt bara att lära känna varandra. Vi misströstade ganska rejält och var nära att göra slut emellanåt, men vi tacklade motgångarna och älskar varandra mer nu än vad vi kanske gjorde från början.


    Om min man hade velat att jag skulle ha gjort abort, så hade jag aldrig gjort det utan  hade tagit hand om barnet på egen hand just därför att jag inte tycker att man dödar ett liv, även om det bara har funnits i några veckor.


    Vilken solskenshistoria det blev till slut. Bra kämpat!


    Hur gick det med utbildning och jobb?

  • Spagettimonstret

    Tack för era svar! Läser med intresse och försöker förstå de olika vinklarna.

    Är ute efter era subjektiva upplevelser/inställningar, allt från "heligt liv" till "cancerlik cellklump" och inte lika intresserad av åsikter kring lagstiftning just nu.

    Angående "abort som preventivmedel" utgår jag från att man menar inställningen som abort och inte själva aborten. Ett par saker jag kommer att tänka på är:

    * Att en del män verkar förvänta sig att kvinnan gör abort vid graviditet trots preventivmedel. Om man är överens om det så visst, men jag tycker det är märkligt att anse att kvinnan är 'skyldig' mannen en abort i det fallet, då det verkligen inte är samma sak att göra abort som att använda preventivmedel.

    * En bekant till mig berättade att hon snackat om preventivmedel med sin mamma. Mamman tyckte att hormonella piller hade så jobbiga biverkningar att hon rekommenderade att köra på utan och hellre göra abort vid graviditet :O Jag har dessvärre inte följt upp om hon tog till sig av tipset och hur det gick. Kanske ville mamman bara bli mormor

Svar på tråden Skulle du kunna göra abort?