Inlägg från: Anonym (VanResenär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (VanResenär)

    Handlat på tradera, blivit blåst??

    Anonym (Didi) skrev 2016-07-29 11:53:33 följande:

    Håller helt med dig! Jag har sålt på Tradera i många år, och det har blivit väldigt hetsigt de senaste åren. Folk förväntar sig att man springer iväg med vinsten samma sekund betalningen hamnar på kontot.

    Beställer man från ett företag finns det en viss expeditionstid och jag tycker det är lite konstigt att man förväntar sig av privatpersoner att de ska skicka varje vinst omgående - såvida man inte har utlovat detta i annonsen. Jag skriver att jag OFTAST skickar inom 2-3 dagar, och är det så att man absolut måste ha sin vinst tidigare så får man höra av sig om detta INNAN man budar. Det hände ju att man blir sjuk, barnen blir sjuka eller att man är bortrest ett par dagar. Tradera är ju inte en heltidssysselsättning för de flesta av oss.


    Jag har jobbat hos stor leverantör och det som fanns i lager skickades naturligtvis med vändande post dvs samma dag som ordern kom in. Bryt-tid var ca halv tre. Posten/schenker kom fyra. Resten restas och så skickar man bekräftelse på levtid så snart som möjligt. "Expeditionstid två tre dagar", vad är det? Hur kan man driva företag med den utgångspunkten?
  • Anonym (VanResenär)
    Anonym (Didi) skrev 2016-07-30 16:32:08 följande:

    H&M har lyckats driva ett företag alldeles utmärkt trots leveranstid på 1-2 veckor. Det är väl alldeles självklart att ett stort företag med hyfsat låga priser och en stor mängd beställningar inte kan skicka samma dag. Lika självklart är det för mig att en privatperson som inte har Tradera som sin huvudsakliga sysselsättning kan råka ut för händelser som gör att han/hon inte kan skicka omgående. Skriver jag i annonsen att jag skickar inom 2-3 dagar så utgår jag ifrån att köparen godtar detta. Man kan inte komma och kräva omedelbar leverans i efterhand.


    Du blandar ihop konceptet.

    Det är bara de MEGA-stora bolagen likt HM som KAN göra såhär. Små bolag har inte den lyxen. Att du jämför dig själv med HM är ju snudd på skojigt storhetsvansinne. Du som liten aktör har inte råd att ta dig den tiden. Jo på helgen men inte må-fre.
Svar på tråden Handlat på tradera, blivit blåst??