Inlägg från: Anonym (Fv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fv)

    Vad söker ni hos ett bageri/konditori?

    Alvina skrev 2016-07-10 18:29:33 följande:

    Jag vill gärna ha fler glutenfria alternativ. Oftast finns bara chokladbiskvi, Budapest och macarons eller vad det heter. Jag är glutenintolerant.


    Som bageri/konditori får man inte kalla ett bakverk för glutenfritt om man bakar andra bakverk med gluten i, i samma lokal.
    Därför är det jättesvårt att fixa fler glutenfria alternativ. man skulle i stort sett behöva ha en helt avskild lokal för det glutenfria för att det skulle få kallas glutenfritt och det är det nog inget ställe som kan erbjuda.

    Dessutom är det betydligt svårare att baka klassiska bakverk om de ska vara glutenfria. Degen/smeten osv får helt andra egenskaper utan gluten och få bagare/konditorer har utbildning och kunskap om det.
  • Anonym (Fv)
    rere88 skrev 2016-07-10 15:14:48 följande:

    Svara gärna på mitt formulär och har ni andra saker ni söker eller vill ge mer detaljerad feedback får ni gärna skriva det i kommentarerna här :)

    Länk till frågeformulär:

    doodle.com/poll/btimt2urvitfpymf


    För mig betyder kvaliteten och råvarorna allt om jag ska handla ett bakverk.
    Bra mjöl, riktigt smör och grädde, bra kryddor, tid, omtanke och kunskap. Gärna krav-märkt eller eko. Inte färgämnen, tillsatser och billiga sämre alternativ såsom margarin och ett billigt mjöl.
    Jag lägger mkt hellre pengar på bättre kvalitet på ett bröd eller ett bakverk där jag vet att detta uppfylls än att köpa en tårta som på ytan är snygg men där smak och råvaror inte har prioriterats.

    Tänk Sebastien Boudet och hur han använder råvaror.
Svar på tråden Vad söker ni hos ett bageri/konditori?