Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Jennie med ie skrev 2016-06-30 19:32:58 följande:

    Fiskpanetter??? För att ni är för lata för att bena ur fisken eller???


    Självklart. Och för lata för att blanda ihop en panering. Och för att vända fisken i paneringen. =P
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Daniel12 skrev 2016-06-30 19:48:25 följande:

    Tacka vet jag en grillad kotlett med persiljesmör och svartpeppar och salt. Och så klyftpotatis. Men det duger väl inte för det finare folket, nej där ska det va Oxfileee och pommes duchesse. Eller varför inte flamberad nötstek med onanerande charlottenlökar på en bädd av bechamelsås och soltorkade tomater.


    Daniel12 skrev 2016-06-30 19:53:14 följande:

    Eller varför inte rådjurssadel men flamberad gurka, bräserad kalvfile och Ostron på en bädd av mintgele och stekta gröna bönor?



    Blev det tråkigt i tråden igen, du som skulle sluta skriva för ett par timmar sedan?
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee

    FÖ föredrar jag kotletten grillad på rad.....


    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Lord Hans skrev 2016-06-30 20:03:58 följande:
    Va, menar du att det är ett val att vara korkad? Jag träffar dagligen på folk som jag tycker är korkade, har alla dessa stackare valt det själv menar du? Jag tänkte mig mera att det berodde på dålig genetik och en inte alltför lyckad uppväxt.
    Hahaha

    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Daniel12 skrev 2016-06-30 20:15:53 följande:

    Fan finns det ingen som äter vanlig mat längre? Vad hände med ärtsoppa, bruna böner och fläsk, sill och potäter, fläskpannkaka eller älgköttgryta med bambuskott?

    Är det ingen vanlig mat som duger åt folk längre?


    Kyckling deep south style, morotskaka
    Barnvänlig restaurang (förmodligen på typ Skansen eller Junibacken)
    Bakad potatis med tillbehör
    Fiskpanetter med kall sås och potatis (fiskpanetterna är dessutom köpta i frysdisken)
    Pannbiff, sås och potatis
    Sommarsoppa, pannkakor
    Pytt i panna med ägg och inlagda rödbetor
    Japansk grillkväll med gäster
    Köttbullar och makaroner
    Thaikyckling
    Torsk i äggsås, potatis, vaniljhjärtan till efterrätt
    Raggmunk
    Lakto-ovo-lasagne
    Helstekt kyckling med klyftpotatis och sås
    Vanlig lasagne
    Köttbullar, mac&cheese
    Birka Paradise* buffé
    Korv stroganoff
    Tacos
    Kycklingwok m apelsin, chili och ingefära
    Ugnspannkaka
    Sesamlax, rulltårta till efterrätt
    Fläskgryta, 
    Kycklingspett, pommes, sås
    Fiskgratäng
    Prinskorv och grönsaker med tzatziki
    Pasta med ricotta
    Köttfärslimpa, potatis, sås.

    (btw, ska lägga upp inköpslista och recept på min blogg ikväll. Om jag kommer ihåg/orkar/hinner färdigt.)
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Jennie med ie skrev 2016-06-30 20:39:11 följande:
    Äter du ärtsoppa? Fy vilket högfärderi att köpa färdig ärtsoppa (för du gör ju inte egen).

    Ärtsoppa äts för övrigt ofta här under höst och vår (inte av mig men maken), hemmagjord. Sill och potäter åts i fredags som framgår av matsedeln du blundar för. Fläskpannkaka åts senast härom veckan. Bruna bönor också (återigen inte av mig). Älg äts dock aldrig här hemma. Fy oss!
    Dessutom, bambuskott? Det är ju nästan lika dyrt som innerfilé.....
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Rymdmoln skrev 2016-07-01 04:18:06 följande:
    Vilka delar då? :) är inte så kunnig på kött...
    När det gäller nötkött (som ju oxfilé är) så tycker jag personligen att entrecote och lår (innanlår ffa) är roligare och mer prisvärd än oxfilé. 

    Det handlar, igen kanske, lite om folks fantasi och hur väl man hanterar köttbiten. Lår går ofta i grytor, exempelvis, vilket är mycket lättare att rädda än en sönderstekt filé. 
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    EnAnonumius skrev 2016-07-01 10:58:33 följande:
    * Stekt salt sill med löksås (vit tjock) och potatis.
    * Stuvade makaroner med falukorv 
    * Stekta fläskkotletter med styvade ärter och morötter
    * Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås (gjord på fond av fläskkarrén) och potatis.
    * Kokt makrill med citronsås och potatis.
    * Stekt falukorv och bacon med löksås (tjock vit löksås) och potatis.
    * Levergryta med potatis och rödbetor (blä)
    * Köttsoppa från grunden med oxsvans eller älg.
    * Skaldjursgratäng med potatis.
    * Kokt torsk med äggsås och potatis
    * Köttkorv med sky och potatis
    * Rotmos och fläsklägg 
    * Pyttipanna gjord på klassiskt svensk sätt av "rester i frysen".
    * Spaghetti med köttfärssås
    * Falsk kräftströmming med potatis.
    * Fusk lapskojs
    * Isterband 
    * Ugnsgrillad kyckling med potatis och brunsås. Gräddsås eller bea 
    * Viltgryta 
    * Kokt köttben med sky och potatis.
    Jag, som är lite yngre, åt ungefär det där (som inte är struket) som barn mellan -85 och -95. Dock hette sillen strömming, eftersom vi bodde i Stockholm och inte på västkusten.

    Kan lägga till saker som
    Lasagne
    Köttbullar/pannbiff och potatis&sås/potatismos/makaroner
    Soppa och pannkaka
    Makaronipudding
    Currytorsk

    Vi åt också mycket lamm. 

    Och bortskämda ungar som vi var så fick vi efterrätt minst 3 dagar i veckan, om man räknar med plättarna/pannkakorna. Efterrätter som kräm, bärsoppa, chokladpudding.....
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Rymdmoln skrev 2016-07-01 15:48:55 följande:
    Tack för svar! Har svårt för entrecote tyvärr men ska prova göra en gryta.
    Gör det =) Gör en gryta på strimmlat innanlår, lök, svamp, soltorkade tomater, vitlök, fetaost och creme fraice. Lite peppar, fond och soja (inget/mycket lite salt.... det är salt så det räcker).
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    Rymdmoln skrev 2016-07-02 15:00:40 följande:
    Åh tack för tipset :) ska göra detta ikväll när mina föräldrar kommer över på middag!
    Lycka till =)
    Demand to be challenged, to be offended, to be treated like thinking, reasoning adults!
  • Aniiee
    VictoriaJ02 skrev 2018-11-17 17:53:29 följande:

    Hmmm.. det var väl iofs ganska längesedan Oxfile sågs som "fin mat". Känns som att du lever kvar lite på 70-80-talet i ditt sätt att tänka.

    Som någon sa är det idag mer lyxigt med vissa fiskar, skaldjur och hummer.

    Men vill tillägga att du ändå tar upp en viktigt fråga. Tycker jag med att det skryts mycket om att äta finare eller dyrare mat. Och även om du får mycket mothugg här i tråden så finns det en del jag håller med dig om.

    Tycker inte heller om folk som vill få sämre bemedlade att känna sig underlägsna genom att skryta om vad de har råd med och var de åker på semester, vilket händelserikt och spännande liv de lever m.m.

    Tyvärr är det inte så mycket man kan göra något åt. Människor är som de är.

    Att lära sig uppskatta och njuta av det man faktiskt har och har råd med är en större vinst för din mentala hälsa än att ständigt gå och reta upp dig på vad andra har och har råd med, som du inte har.

    Avundsjuka är ett gift för själen.


    Grattis till veckans trådlyft.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    VictoriaJ02 skrev 2018-11-17 21:39:41 följande:
    Jag skulle tillaga oxfile idag och sökte efter tips om tillagningssätt, bl.a. här på Familjeliv, och snubblade över den här tråden..
    Ja, ta inte min jab alltför allvarligt =P Trådar poppar upp ibland trots att de varit döda i både 2 och 10 år.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?