• Ox2

    vi från Skåne som har BF jan/feb-17

    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 22:02:11 följande:

    Jag bokade via nätet också igår. Brukar man inte få bekräftelse mejl?


    Jag fick en bekräftelse via mejl.
  • Ox2

    Jag är också väldigt trött ffa eftermiddag/kväll och fortfarande illamående.

    Som jag skrev tidigare gav jag i ett svag ögonblick mannen makten om vi ska ta reda på könen och han ville vänta. Så nu måste behöver vi klura ut både ett flicknamn och ett pojknamn. Flicknamn är relativt lätt eftersom vi har två pojkar tidigare. Min man är förtjust i Bella och jag i Molly. Min storfavorit är Elliot/Eliott oavsett kön men de ratar maken.

  • Ox2

    Könet... Inte könen. Det räcker med en, tack...

  • Ox2

    Jag pratar gärna lite vagnar :) Har någon av förstföderskorna i tråden börjat fundera på vagn? Någon av omföderskorna som ska investera i en syskonvagn? Vad har ni haft innan?

    Det blir inget nytt för mig denna gången förutom en liggdel men det är roligt att höra hur andra tänker och ska köpa:)

  • Ox2
    Ljunggren skrev 2016-07-06 21:47:13 följande:

    Jag har till 99% av tiden använt bärdon och bär fortfarande min 19 månaders enbart då vi är iväg. 

    Vi köpte en Brio Smile med endast sittdel förra sommaren då det var tid för att dela lite på föräldraledigheten så vi kommer nog försöka ragga tag i en liggdel till den. Vet inte kommer användas så mkt men känns bra att ha en utfall att :) 

    Troligtvis kommer jag tandembära mestadels av tiden. Storbror på ryggen och bebis på magen :)

    Det är inte så tungt som det ser ut, beroende på bärdon avlastar det toppen och man blir stark av att bära. 

    Hade jag varit en vagn-person hade jag nog kört på en Emmaljunga Viking eller en Kronan. Var mina favoriter när vi spanade förra sommaren, men Smile fanns också med på listan och den passade vår plånbok bäst och gick snabbt att få fatt i begagnat. 


    Jag bar också lillebror i sjal enbart fram till han var 3månader sen på 3månadersdagen vägrade han och börja sova långa pass i vagnen.

    Köpte en pognea som är väldigt skön att bära i. Jag har tyvärr något krux med mitt bäcken så ja har svårt att bära tungt men upp till 10kg går bra.

    Vi har en Mountain buggy, Swift som köptes när storebror var ett halvår. Den köper vi liggdel till och har även ståbräda. Hade samma vagn i syskonmodel men den är såld.
  • Ox2
    Mibi skrev 2016-07-07 07:07:33 följande:

    Denna gången väntar vi en "sladdis", kommer vara 6 1/2 år till närmaste syskon. Så vi köpte vagn häromdagen!! Jag vet helt galet tidigt, men jag hade redan bestämt mig för en Britax go next o de hade kampanj så kunde inte låta bli, riktigt bra pris fick vi kände vi. Hoppas att vi blir nöjda :)


    Haha jag som tyckte jag var tidigt ute med mina gravidjeans :)

    Den påminner lite om en Brio go i utseendet?
  • Ox2
    Ljunggren skrev 2016-07-08 18:33:57 följande:

    Jag hade också pognea ett tag, men det funkade inte så länge som du skriver. Fick byta till Tula som passar min kroppsform bättre. Det finns en hel uppsjö med bärselar, men då jag mestadels burit i sjal då jag tyckt det varit smidigare fram tills nyligen då jag inte haft så mkt tid så har jag bara testat några st. 


    Förlåt, du missuppfattade mig. Jag bar i trikåsjal fram till han var ca 3 månader och jag insåg att jag behövde något nytt. Det började bli ostadig. Gjorde jag något fel? Vad har du använt för sjal?

    Efter det köpte jag min pognea. Den tycker jag är skön. Passa mig som är nätt i kroppen. Kommer från Asien.
  • Ox2
    Ljunggren skrev 2016-07-08 18:54:39 följande:

    Kanske var det tid att byta till vävd sjal? Själv har jag aldrig använt trikåsjal då jag inte visste att det fanns när jag började bära. Men kommer absolut göra det denna gången då det verkar nimt till en början då man är så trött och slipper knyta om en massa under dagen.. :) 


    Ja det var smidigt att inte behöva knya om varje gång. Kunde plocka upp honom, amma och stoppa i honom igen i allafall 2-3ggr innan jag behövde knya om. Det gäller bara att tänka till så man har rätt klädesplagg under :)
  • Ox2
    Treflickor? skrev 2016-07-12 01:05:21 följande:

    Hej!

    Hoppas ok jag oxå hoppar in?! Snart 34 år, bor utanför Lund o har två flickor på 6, 3 år o är nu gravid i v. 10 med bf 8/2. Har varit så sjukt trött men tycker det börjar lätta lite. Idag började semestern o det är guld! Har inte direkt mått illa men känt mig småäcklad på mat men samtidigt lite akut hungrig titt som tätt.

    Inbokad på KUB om tre veckor. Först därefter berättar vi för barnen o på jobbet.

    Har funderat på att köpa bärsjsl denna gång så kul att flera av er testat o gillar det!


    Absolut, välkommen! Vi verkar vara många som väntar trean nu.
  • Ox2
    Mibi skrev 2016-07-11 22:52:11 följande:

    Jag är sugen på en k'tan, ngn som testat? Är inte babybjörn bra el varför har du intevtestat dem? :)


    Frågan är visserligen inte riktad till mig men jag har haft en babybjörn tidigare. Det är väldigt stor skillnad i bärkomfort. Babybjörn fattade ganska sen att man ska avlasta på höfterna och det är ju bara deras senaste modeller som gör det. Jag tänker att har man ambitionen att bära så mkt som Ljunggren har gjort måste man ha något bättre.
Svar på tråden vi från Skåne som har BF jan/feb-17