• Mibi

    vi från Skåne som har BF jan/feb-17

    Hej!

    Beräknad till början av februari. Är i v 10 nu, två pojkar sen innan o bor i Helsingborg. Har bokat tid för ett nipt test, so far so good.

  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-03 17:00:19 följande:

    Hej och välkommen!!

    Var har du bokat det? Jag blir jättenyfiken :)


    Kvinnohälsan i Hbg, 7500:- :)
  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-03 19:00:47 följande:

    Har du Marianne som Bm? Eller dom är kanske fler nu förtidig. Har du gått där när du väntade pojkarna?


    Nej, jag går på Hoftekliniken, ska bara göra nipt hos dem då de är de enda i stan som erbjuder det. Ingen aning om vem jag pratade med, men tyckte att hon bröt på polska el ngt :)

    Var går du?
  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-03 21:07:42 följande:

    Jag med! Vem har du?

    Polska känner jag inte igen. Marianne tillhörde Gunther Smiths mottagning innan han pensionerade. Sen privatiseras mödravården el hur det nu var och då utökade hon sin verksamheten och blev Kvinnohälsan tror jag... Jag gick hos Marianne när jag var gravid med första. Väldigt trevlig! Men ingen slår Maria hofftekliniken, synd att hon har slutat :(


    Har skickat pm till dig!

    Jag ska på inskrivning den 14e juli, tidigare hade jag Marie som bm nu ska jag nog ha den nya då Marie har många.
  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-04 22:08:52 följande:
    Jag har svarat!

    Jag med. Jag ska den 12/7 om jag inte måste avboka...

    Jag gjorde en dum ger häromdan. Jag, min man och min mamma satt och diskuterade namn och om man ska ta reda på könet. Så tänkte jag göra min man lite mer delaktig i graviditeten så jag slängde ur mig att han kunde få bestämma om vi skulle ta reda på vad det var el inte. Jag var helt övertygad om att han också ville veta. Då säger han att han vill vänta! Tji fick jag!! Hur ska jag kunna vänta ett halvår??!! Jag kommer gå under av nyfikenhet!
    Hahaha ajdå :/ Förra graviditeten så ville inte min man veta men det ville jag...jag tog faktiskt reda på det och var tyst resten av tiden :D
  • Mibi

    Förlåt, men vill bara dela min åsikt angående det här med KUBtest...
    Detta är ett "test" eller rättade sagt en riskanalys som helt iärlighetens namn inte säger ett knyst! Enligt mig helt bortslösade pengar för dem som behöver betala. Det har hänt alltför många ggr att de med bra resultat har fått barn med ds och de med dåliga resultat har fått helt friska barn! Ett helt onödigt stressmoment.
    Ja, ett nipt test, som är ett riktigt test, kostar skjortan i nuläget men ger ett svar som är mer än 99% säkert och helt ofarligt för både mamman och barnet. Jag vill bara att ni tänker en extra gång innan ni bestämmer er för en kubanalys så ni verkligen vet vad det innebär.

  • Mibi
    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 22:29:55 följande:
    Har du någon källa på att det är vanligt att de med bra siffror fått barn med DS? Vad jag läst hittas 90% av fallen.
    Jag har itne en källa direkt i huvudet men kan säkert leta upp det.
  • Mibi
    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 22:44:20 följande:
    Det får du gärna göra! Jag hittar inte.
    Ja, samtidigt behöver du inte tro på det jag skriver heller. Sparar ju itne källor på allt jag läser. Oftast så är det trådar på olika forum så ingen forskningsrapport om det är det du är ute efter. Det enda jag vet att jag har läst allt för många gånger om kvinnor som har blivit uppskrämda för ingenting och varit tvungna att gå vidare med fvp eller mkp där missfallsrisken ökar helt i onödan.
  • Mibi

    Jag håller med dig! Jag tycker oxå att det är onödigt att skrämma folk i onödan, det är det JAG TYCKER att kub verkar göra. Skrämmer mer än det lugnar, speciellt vid sämre resultat.


    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 22:55:14 följande:

    Jag tycker bara det är onödigt att skrämma folk i onödan. Forskning och studier har gjorts kring detta. Hittar de 90% av fallen är där givetvis 10% som ändå får down syndrom. Men det är ju rätt hög sannolikhet att hitta de barn som har det om man önskar att veta det. Du varnar ju för KUB då vill man ju gärna veta varför, därför undra jag om dina källor.


  • Mibi

    Vi har två pojkar sen innan, så det känns svårt med ett tredje pojknamn... Hoppas på tjej för där är namnet redan klart ??

  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-06 21:12:13 följande:

    Jag pratar gärna lite vagnar :) Har någon av förstföderskorna i tråden börjat fundera på vagn? Någon av omföderskorna som ska investera i en syskonvagn? Vad har ni haft innan?

    Det blir inget nytt för mig denna gången förutom en liggdel men det är roligt att höra hur andra tänker och ska köpa:)


    Denna gången väntar vi en "sladdis", kommer vara 6 1/2 år till närmaste syskon. Så vi köpte vagn häromdagen!! Jag vet helt galet tidigt, men jag hade redan bestämt mig för en Britax go next o de hade kampanj så kunde inte låta bli, riktigt bra pris fick vi kände vi. Hoppas att vi blir nöjda :)
  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-07 09:11:28 följande:

    Haha jag som tyckte jag var tidigt ute med mina gravidjeans :)

    Den påminner lite om en Brio go i utseendet?


    Hihi

    Ja, men har längre suflett... Skiljer sig säkert ngt mer men vet inte vad.
  • Mibi

    Jag är sugen på en k'tan, ngn som testat? Är inte babybjörn bra el varför har du intevtestat dem? :)


    Ljunggren skrev 2016-07-08 18:52:11 följande:

    Jag rekommenderar att börja med en trikåsjal den är ngt lättare att knyta samt att du knyter den på dig först och sedan stoppar i barnet. I den kan du bära upp till 6 månader eller tills du inte tycker den avlastar tillräckligt bra.

    Sen kan du gå över till en vävd sjal om du vill fortsätta bära :) 

    Sen som jag skrev i ett annat inlägg finns där en hel uppsjö av bärselar och det är egentligen inget annat än att prova sig fram vilken som passar bäst. Eller så kan man gå med i gruppen "Bärsjalar" på facebook och försöka analysera sig till vilken som kan passa bäst och köpa en begagnad i gruppen och sälja vidare om man inte gillar den. 

    Jag har gjort så och provat ett par st och kan försöka ge lite input på vad min kropp passar till. 

    Pognae: En bärsele som kommer ifrån Asien och passar därför nätta personer bäst. Jag tycke jätte mkt om den i början men tyckte den var svår att få till så min gosse satt rätt och att den satt bekvämt på mig på samma gång efter ett tag. 

    Ergobaby Orginal: Passar bra till dem med längre överkropp. Har själv kort överkropp så den satt inte alls bra på mig. Min man har både lång överkropp och bred midja (midjemått 140), tack vare att det gick att spänna ut midjebandet så mkt som det gick satt den bra på honom. 

    Tula Standard: MY LOVE! Den sitter toppen bra på mig, även på en kompis som har "normal" överkropp ist för min korta ;) Den avlastar toppenbra och är lätt att få rätt på plats. 

    Till alla dessa ovan måste man ha ett särskilt spädbarnsinlägg upp till ca 5 månader för att de ska sitta rätt. Troligtvis därför jag alltid föredrog bärsjal det första året för det var smidigare så tyckte jag. 

    Manduca är en bärsele jag inte testat men som jag vet har inbyggt spädbarnsinlägg som man justerar med knappar så själva bärpanelen blir smalare. Har läst om den i gruppen och många verkar nöjda med den. 

    Är själv sugen på att testa en Wombat, men har sugit på karamellen lite väl länge nu så min kille är mitt emellan två storlekar nu på sele plus att jag har lite för mkt pengar investerat i lyxigare bärsjalar så inga sommarkulor över till ytterligare investeringar av detta slag ;) Men då han är redo att gå över till toddler storlek blir det kanske en sådan.. ^_^

    Hehe.. Ser att jag nördat iväg lite.. Men hoppas det inte var för jobbigt att läsa ;) 


  • Mibi

    Jag gjorde nipt i torsdags.. så nu väntar vi på svar! Känns bra men läskigt ???? Har börjat må bättre nu oxå, är i v13+2.

  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-07-30 15:42:17 följande:

    Usch ja, väntan är jobbig! Håller tummarna för att det går bra!

    Skönt att du mår bättre. Jag kände också förra veckan igen att energi och viljan att göra saker kom till. Skönt att känna sig som sig själv igen.


    Ja verkligen! Nu inväntar jag lite sparkar oxå :) tyckte jag kände ngt idag, men det är fortfarande så otydligt :)
  • Mibi
    mamsett skrev 2016-08-02 23:44:49 följande:

    [quote=76849896][quote-nick]BeautifulMoments skrev 2016-08-02 23:34:59 följande:[/quote-nick]

    Jag har startat en men har inte fått medlemmar än! Skicka namn i PM så kan jag leta upp dig på Fb. Jag måste dock lägga till dig som vän för att lägga till dig i gruppen men tar bort sen igen.

    Kan tyvärr inte skicka till dig här på fl, står att du har privatkonto eller liknande


    Jag har skickat pm till dig :)
  • Mibi
    BeautifulMoments skrev 2016-08-03 17:59:06 följande:
    Jag har tyvärr inte fått något och kan inte skicka till dig
    datorn säger att din profilsida inte finns. Kan du inte pm:a mig?
  • Mibi
    Ox2 skrev 2016-08-04 16:21:58 följande:
    Kan jag lägga till dig?
    Ja absolut, gör det!
Svar på tråden vi från Skåne som har BF jan/feb-17