• Melloj

    vi från Skåne som har BF jan/feb-17

    Ox2 skrev 2016-07-01 16:38:29 följande:

    Privat, dvs betalat ur egen ficka? El finns det någon privat barnmottagning som erbjuder kub till de som är skrivna där?

    Så gjorde den barnmottagningen jag går till innan. De erbjöd ett extra ul i v 32.


    Hej! Läste att vad du undra och jag har gjort två privata kub. Båda på Emma ultraljudsklinik i Malmö och det kostar 1900kr. Vet att även Mamma Mia kliniken i Malmö erbjuder kub för samma pris.
  • Melloj
    Ljunggren skrev 2016-07-05 20:34:13 följande:

    Jag har läst på lite om KUB, och först kändes det väldigt viktigt att göra det men nu vet jag inte... Det är ju bara en "riskanalys" och om finner risken stor får man gå vidare med andra undersökningar, vilket jag känner mig mer osäker på. Så som fostervattenprov?! Känns väldigt läskigt med mf risken, särskilt som jag fått ett tidigare och vill absolut inte uppleva fler! Kluven.. 


    Jag förstår hur du menar! Skulle det visa sig att du får ett dåligt värde så behöver du inte göra fvp eller mkp idag utan du kan även göra NIPT. Det är bara ett enkelt blodprov som inte gör "skada" på ngt sätt. Är gravid med nr 3 nu (väldigt tidigt) och kommer att boka ett NIPT denna gången för att få ett lite "säkrare" resultat trots att jag har fått bra värde på mina två andra kub. Beklagar ditt mf tidigare!
  • Melloj
    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 20:52:01 följande:

    Hej!

    Får man va med? Är i 8+6 och väntar 4:e barnet. Bor också i Skåne!

    Bokade KUB igår på Emma ultraljudsklinik. Ni som gjort där har det varit bra? Har inte fått bekräftelsemejl så tror jag får ringa dem.


    Jag har varit väldigt nöjd båda gångerna. Trevliga och professionella bm. Jag gjorde även mitt blodprov innan kub så att jag fick mitt resultat direkt efter ul. Rekommenderar dig att göra det! Jag hade även tänkt göra mitt NIPT där denna gången men de har valt att inte analysera könskromosomerna och jag är väldigt nyfiken på kön så jag kommer att boka in testet på Mamma Mia kliniken istället. Lycka till!
  • Melloj
    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 21:54:08 följande:

    Ringer man innan ang blodprov eller åker man bara dit? :) nipt blir det nog inget det är väldigt mycket pengar. Hoppas på de berättar kön på RUL.


    Jag bokade på nätet och det ska vara gjort senast 8 dagar innan ditt kub.
  • Melloj
    BeautifulMoments skrev 2016-07-05 22:02:11 följande:

    Jag bokade via nätet också igår. Brukar man inte få bekräftelse mejl?


    Jo! Ring de imorgon så att det har blivit en bokning.
Svar på tråden vi från Skåne som har BF jan/feb-17