• Micro

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Varit på ul idag, blir så frustrerad när min slemhinna växer så sakta igen:( Förstår inte varför ivf Riga inte ökar medicineringen redan från start, även min bm höll me. Hopas dem växer till nog inför fet. Usch vad jag blir deppig:((

  • Micro

    Tack Ronon: jag tar 6 mg progynon, å nu dag 11 öka till 8 mg eftersom den bara var 5,1 mm. Varför ger d inte högre dos direkt då det var trögt sist? Även min bm undrade. Sist fick jag även anv estradot plåster efter andra ul. Vill ju inte "slösa" ett försök om slemhinnan ändå inte är tjock nog. Sist var den 8,5 mm vid sista ul o 7,1 vid transfer å d funkade ju inte. Om d nu berodde på d:(

  • Micro

    Tack allihop för input om slemhinnan. Jag skrev just till kliniken o fick svar att jag även kan ta Trombyl, men det äter jag redan enligt deras rek fr cykeldag 2. Dom har lite dålig koll, tyvärr lite typiskt för ivf Riga:(( Efter ul igår har jag ökat till 8 mg progynon, samma som sist o då blev slemhinnan 8,5 mm innan transfer (m hjälp av estradot plåster efter andra ul). Nytt andra ul på fredag o kanske öka på även med plåster om sist. Tur att jag har fantastisk gyn, när jag måste springa på 3 ul varje gång. Äter även mg, omega3, D och E-vitamin. Ångra bara att jag inte tog mer progynon från början, förstår inte varför de snålar med medicineringen? Kan det vara ngn nackdel? Tack för att ni finns, så skönt att kunna fråga och ventilera sin oro/funderingar och få klaga liteGlad

  • Micro

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING
    Wish, invimed Polen
    Nirak84, IVF Riga
    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum
    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3.
    Anonym(längtar) ivfspain Alicante
    Kajsa K, Umeå
    Uptomeism, Elite Clinic, Estland

    UNDER BEHANDLING
    Cocofjollan, Elite Clinic, Estland
    akleija, AVA Clinic Riga
    Kurrea, Ava Clinic Riga
    Tulpa, Ava Clinic Riga
    Emmm28, Fertinova Åbo
    Ronon, Ava Clinic Riga
    Längtar74, Serum Aten, FET 14/6
    Micro, Ivf Riga, FET prel 16/6

    RUVAR 
    Bappen, två st embryon, Ava Clinic Riga, testdag 7/6

    GRAVID
    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo
    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon
    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo
    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo
    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron
    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10
    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017
    Hoppfull2016, ET 14/3, ett embryo
    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon

  • Micro
    aniiara skrev 2016-06-08 13:37:59 följande:

    Jag har en fundering som ni kanske ske kan hjälpa mig med? Vi planerar ju äggdonation i Riga och funderar nu över hur min cykel kommer att synkas med donatorns? Hon kommer ju att börja med hormonsprutor beroende på hennes mens och jag kommer ju att styras av min...

    Ava har räknat ut att jag troligen kommer att behöva göra mitt första ultraljud den 29/7, men då är det krångligt eftersom alla gynekologiska kliniker jag har kontaktat har semesterstängt. Informerade Ava om detta, de tyckte då att jag kan göra ultraljudet den 1/8 istället vilket underlättar för oss. Men nu är jag orolig över att jag kanske förskjuter allt och förstår inte hur det påverkar min och donatorns olika cykler. Åh, det blev rörigt det här! Men jag undrar alltså:

    *Hur synkas våra olika cykler. Äter jag Progynon tills donatorn är redo för äggplock?

    *Bestäms inte datumet för första ultraljudet av det datum jag har mens?

    *Om de nu säger att vi kan boka tid den 1/8 men min mens kommer tidigt så att jag bör göra ultraljud 27/7, pajjar jag då hela planeringen så att allt går i stöpet eftersom alla kliniker verkar ha semesterstängt eller det "gör inget" att ultraljudet görs några dagar senare?

    Ni som gått igenom hela proceduren, vet ni? =)


    Vid mitt färskförsök (på Ivf Riga) fick jag Zoladex, en spruta, som jag tog ca 6 veckor innan transfer för att synka mig med donatorn. Du får ingen mens (om jag minns rätt) typ nedreglering. Sedan åt jag ingen medicin förrän jag började m Progynon ca 3 veckor före transfer och efter en dryg vecka gjorde jag ul för att kolla slemhinnan, behöver inte vara exakt på dagen. Bara i tid så att de kan ändra medicineringen om den inte växer som planerat. Förstår din oro, Jag funderar också på semesterstängning om det inte blir fet för mig nästa vecka. Det var smidigt och jag blev gravid med sonen som nu är 14 mån. Stort lycka till!
  • Micro

    Ul idag, slemhinnan hade växt till bra o var 8,4 mm, fet blir som planerat den 16 juni:)) hoppas bara att embryona klarar tidningen.

  • Micro

    Ronon: vi har 6 blastocyster i frysen, så nån borde ju klara sig.

    Emmm: härligt, Håller tummarna!

  • Micro

    Bappen: jag bar ett nervrak första dagarna efter jag plussat, fick extra tidigt ul å blev kite lugnare. Sedan upplevde jag d som wonders.

  • Micro

    Tänkte som du Wonders, men blev så sjukt nervös när jag fick sitta å vänta en timme på kliniken, så vi är nog rubbade båda två:)) Men d gick bra o nu är jag oxå ruvare.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016