• ronon

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Jag har haft ung. 9mm vid transfer, men jag är kanske inte det bästa exemplet. Ha alltid svårt att få till en bra tjocklek. De tidigare gångerna har tagit 1 Lutinus 3ggr/dag. Det senaste försöket tog jag 2 Lutinus 3ggr/dag. Det behövde jag. De tidigare försöken har jag fått spottings ganska snart efter transfer, men denna sista gången fick jag inte något!

    Hur går det för dig? På väg till Finland snart?


    emmm28 skrev 2016-04-19 10:49:48 följande:

    Hej tjejer,

    Skulle behöva lite input från er om två saker;

    Hur tjock slemhinna har ni haft dagarna innan återföring och hur stor Lutinus-dos har ni då blivit ordinerade?

    Undrar även om det är någon här inne som fortfarande använder Crinone?


  • ronon

    Nej, ingen förklaring. De brukar bara säga att det är så för vissa och det är inte mycket att göra åt. Har tagit 8mg Progynon/dag från början. Vet att det även finns plåster (Estradot?) som vissa får. Jag har också läst, som Tyck om mig skrev, att den blir kompaktare när man börjar med progesteron, men jag har inte frågat någon läkare om det utan endast läst det här på FL. Vid en av mina insättningar sa dr.F att den helt plötsligt var 15mm, så den gången blev den flera mm tjockare mellan VUL (då den var ung.7) och ET, men jag vet inte hur noga hon mätte så jag tog det uttalandet med en nypa salt.

    Hur går ruvandet för dig?!?


    Micro skrev 2016-04-19 21:26:12 följande:

    Ronton: har du fått ngn förklaring till varför slemhinnan växer sakta/dåligt? Var trögt för mig denna gång, fick göra 3 vul o öka progesteronet efter varje. Den var enl gyn fin treskiktad. De konstiga var att min gyn mätte 8,4 o vid insättning mätte Riga 7,4. Borde den inte växt ytterligare på 4 dagar?


  • ronon

    Välkomna alla ni nya! Vi har gjort försök i Riga. Först på IVF Riga och nu senast på AVA Riga. Anledningen att det blev Riga för oss var dels att jag hade läst om det mycket här på FL men även att de inte hade några väntetider och att det resemässigt funkar för oss att ta oss dit (även om vi inte bor i Stockholm) Vi hade också kontakt med en klinik i Danmark innan, men de hade ca 3-6 månaders väntetid, så därför valde vi bort dem. En del mediciner har vi fått utskrivet av våran gamla IVF klinik (de som används vid ÄD i Sverige) och vissa har jag köpt av kliniken när jag varit där. Lycka till alla vad ni än väljer!

  • ronon

    Nej, vad tråkigt att höra Micro! Var det testdag idag enligt kliniken? Kram till dig!!


    Micro skrev 2016-04-23 17:40:16 följande:

    Testade MINUS idag på RD 10:(


  • ronon

    Ja det vill dom, men det vill inte jag. Orkar inte vänta och tänker som du att jag inte vill riskera sommarstängningar någonstans. Tänkte höra av mig till dom på måndag för att diskutera detta.


    Micro skrev 2016-04-23 19:20:03 följande:

    Tack Ronron. Ville Riga vill att du väntade 2 blödningar, alltså starta m medicin på tredje?


  • ronon

    Är det någon här som vet varför klinikerna vill att man väntar två blödningar innan man gör ett nytt försök (efter misslyckat försök) Är det bara en rutin de har eller finns det en fysisk anledning och bevis för bättre resultat om man väntar?

  • ronon
    Quinna73 skrev 2016-05-02 08:52:00 följande:

    Nu är jag hemkommen från Prag med två fina ägg insatta.Så är de bara den jobbiga väntan fram till och med den 15:e då jag ska testa.


    Lycka till!
  • ronon
    Sara405 skrev 2016-05-01 11:21:00 följande:

    Hej på er,

    Jag ger mig in i denna djungeln av äggdonation utomlands efter att ha misslyckats med de försök vi har rätt till på Sahlgrenska i Göteborg. Så mycket att läsa och ta till sig.

    Har inte möjlighet att läsa igenom alla sidor med all input från er, men efter att läst en del så hittar jag ingenting om äggdonation i Danmark. Är det nån som testar där eller finns det nån anledning till att jag inte kan läsa om försök där?

    Annars lutar det åt AVa i Riga, nån som kan ge råd om hur ni flyger och kostnader från Göteborg dit.

    Tack på förhand.


    Hej! Jag var i kontakt med en klinik i Danmark innan vi började, men de hade flera månaders väntetid, men det har inte Riga, därför blev det Riga för oss. Vi reser också från Göteborg. Vi har gjort så att vi rest var för sig (vi har valt blastocystodling) Mannen har åkt eftermiddag innan ÄP iom att han ska vara på kliniken innan kl.10 och det hinner man inte med flygtiderna. Jag har åkt över dagen. Flugit Gbg-Stockholm, Stockholm-Riga (de flesta gånger, någon gång via Helsingfors eller Köpenhamn) Är oftast framme i Riga mellan 11-12. ET har varit ca 13.30. Sedan hem ca kl.19. Långa dagar men då slipper jag så mycket frånvaro från jobbet. Ca4500kr per person brukar våra biljetter kosta.
  • ronon

    Du ska fylla i de önskemål du har på donatorn.


    akleija skrev 2016-05-02 19:22:36 följande:

    En fråga till er som gjort ÄD på AVA Riga!

    Vi fick idag ett formulär från vår koordinator med en spalt där man ska skriva in Egg Donor Criteria (längd, vikt, blodgrupp osv, finns även en spat för Sperm Donor Criteria). Det känns lite oklart om det är mina egna egenskaper som vi ska fylla i eller om det är hur vi vill att den tilltänkta donatorn ska se ut/vara.

    Någon som vet?

    Kan såklart dra iväg ett mail till koordinatorn och fråga vad som avses men kanske går det smidigare att få ett bra svar här :)


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016