• ronon

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Titta noga på nålen så ser du att den är "vinklad" Nyp tag i magen (enda gången det är fördel att jag har lite extra vaddering på magen!) Försök sticka in den spetsigaste delen först, spruta in allt. Dra ut nålen halvvägs, räkna till fem och dra sedan ut resten. Detta funkar ibland för mig iaf, men ibland blir det blåmärken hur man än försöker.


    Mooki skrev 2016-01-16 11:47:18 följande:

    En fråga om Fragmin: har någon tips på hur man kan ta dem på ett bra sätt för att slippa blåmärken? Jag får fruktansvärda blåmärken som inte försvinner förrän efter flera veckor. De ömmar och svider lite. Ska man ha någon särskild vinkel på nålen? Finns det någon salva/kräm som kan lindra?


  • ronon
    Bappen skrev 2016-01-18 08:04:36 följande:

    Tack för all input.
    RD11 idag och jag fick just negativt resultat med test från billiga tester. Känns väldigt tungt just nu även om jag såklart väntar till riktiga testresultatet innan jag slutar med läkemedlen.


    Tråkigt Bappen (men jag fortsätter hålla tummarna tills beskeded på blodprovet)
  • ronon

    Mooki: Jag vet inte vad dina symptom kan bero på men jag håller tummarna för att det är symptom på graviditet!
    Milla2016: Lycka till I morgon!

  • ronon
    Bappen skrev 2016-01-21 18:48:24 följande:

    Nu är det över för min del. Hcg på 19 idag dvs det har gått ned en enhet på två dagar. Riga säger att jag ska sluta med läkemedlen och vänta in mensen så nu är det över.

    Tydligen krävs det ett hcg på 60 för att allt ska vara normalt dag 11 med 3-dagars.

    Tack för allt stöd och alla svar på era frågor, och ett stort lycka till till er alla!


    Åh så tråkigt Bappen. Något positivt är väl att den fäste iaf, även om det inte slutade som önskat. Ska ni göra fler försök med de ni har i frysen, eller vänta lite?
  • ronon

    Mooki: Har du gjort ERA test på IVF Riga? Har du lust att berätta mer om ditt försök? Medicinering, resultat osv?

  • ronon

    Tack för svar Mooki! Du fick göra på samma sätt som de sagt att de tycker jag ska göra, med Pergotime och sedan Pregnyl. Men jag fattar inte och det verkar inte som de vill förstå min fråga när jag ställer den heller. Om man stimulerar på detta sättet får man svar att min slemhinna är mottaglig XX antal dagar efter ägglossning. Men, när jag gör försök (alla 4 vi gjort hitttills) har jag enbart stimulerat med Progynon och då får man ju ingen ägglossning. Så jag förstår inte vad vi skulle få för nytta av ett svar ifrån ERA-testet "rätt antal dagar efter ägglossning" när jag väl gör ET så är det cykel utan ägglossning?

    Är jag jätterörig eller förstår du min undran? Tänker jag helt fel?

  • ronon

    Mooki, tack! Skönt att höra att du känner samma! Jag har också läst på andra klinikers sidor att "prov-cykeln" ska stimuleras på exakt samma sätt som den "riktiga-cykeln" för att få ett tillförlitligt provresultat. Precis som du säger är det mycket pengar (och kroppsligt) som man offrar för detta. Jag frågade kliniken om de fått fler lyckade försök för de som gjort ERA-test men fick svaret att de hade de ingen statistik på än. Känns lite som ERA-test fortfarande är ett outforskat område som inte särskilt många har någon erfarenhet av. Jag är som du märker mycket skeptisk till detta, men min man vill så gärna att vi gör det. Diskussion pågår...

    Ja, jag har också avvikelser på mina koagulationsprover. Har fått fyra missfall på de 10 IVFer vi gjort innan i Sverige. Riga hjälper egentligen inte alls angående detta. Den hjälpen jag fått angående detta har jag fått via min gamla IVF klinik. Trombyl vill de att jag ska äta vare sig vi gör försök eller inte (tpk?) Fragmin efter ET/FET har varierat mellan 2500IE/dag till 10000IE/dag (kardiolipin).

  • ronon

    Mooki! Hurra och grattis!!!

    Styrkan på strecket är nog svårt att jämföra med en bild. De gånger jag fått plus har de varit nästan osynliga i början men sedan blivit tydligare (mörkare) för varje dag.

  • ronon

    Hur går det för er andra ruvare här i tråden? NinaCamilla, emmm28, Milla2016 (hoppas jag inte missat någon) Några symtom?

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016