• Savasana

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Men du har väl inte slutat tvärt med 15 mg pred? Pred ska alltid trappas ner, aldrig med mer än 5 mg per 5 dagar. Det går däremot bra att börja på en "hög" dos direkt. Jag hade nog kört 10 mg nu framöver om jag var du.

  • Savasana
    Bappen skrev 2016-06-12 12:18:36 följande:

    Savasana: jo jag slutade faktiskt tvärt med prednisolon. Min svenska Gyn har inte sagt att man måste trappa ned. Vad händer om man slutar tvärt?

    Jag börjar m 15mg idag, tack!!!


    Märkligt att din gyn inte har sagt något. Till och med AVA kör med nedtrappning. Det har med kroppens eget kortisol att göra. Det är inte bra för binjurarna att sluta tvärt.
  • Savasana
    Testat123 skrev 2016-06-12 19:11:56 följande:

    Hej, någon som valt EVG? Många verkar välja AVA i Riga. Är det kanske bättre att välja det?


    Tja, EGV har inte haft något vidare bra rykte de senaste åren. Utdelningen i slutändan av embryon brukar vara förvånansvärt låg där. Om det beror på sämre embryologer eller om de faktiskt myglar och delar äggen med fler än en mottagare trots att de säger att de inte gör så. Lite märkligt är det i alla fall att det i stort sett aldrig blir något till frysen där.

    De är eller var ganska mycket billigare också och det väcker också ugglor i mossen.
  • Savasana

    Håller med Längtar74. Strunta i brösten Bappen. Håller mina tummar så hårt att även om det är förtidigt att se hjärtaktivitet att det i alla fall syns en hinnsäck på rätt ställe.

  • Savasana

    Man säger ju att HCG:t ska fördubbla sig mellan 48-72 timmar så din ökning är klart godkänd Bappen.

    Har du tagit något IL-dropp de senaste dagarna? Om inte, gör det så fort du kan så att kroppen får lugn och ro och kan fokusera på embryot. Det kan ju vara en immunattack som embryot kämpar för att ta sig igenom.

    Hur har du det med nattsvettningar, feberkänsla i kroppen? Andra symptom?

  • Savasana

    Bappen: Kanske öka upp Prednisolon till 20 mg. Det är det enda jag skulle föreslå.

    Nu håller jag mina tummar för ett fint blodprov idag. Ta hand om dig och njut av semestern! Och bara positiva tankar, det här ska gå vägen!

  • Savasana

    Jag har alltid fått fortsätta med Fragmin men däremot slutat med Trombyl genom alla mina blödningar vid båda mina graviditeter.

  • Savasana

    Ååh, vilken olidlig väntan du går igenom Bappen. Jag hoppas så att det inte är på väg att avstanna utan bara är lite seg i starten.

  • Savasana

    Bappen: Läs det här. Kasta inte in handduken redan. Jag håller tummarna för dig. Varm kram

    Bra att veta om HCG!

    När HCG mäter under 1200 mIU/ml i en tidig graviditet så dubblas värdet oftast var 2-3 dag. Ökningen ska åtminstone vara minst 60% varannan dag.

    När HCG mäter mellan 1200-6000 mIU/ml kan det ta 3-4 dagar för att dubblas

    När HCG mäter över 6000 mIU/ml så tar det ofta 4 dagar eller mer för at dubblas

    Efter v 9-10 sjunker oftast HCG-nivåerna.

  • Savasana

    Hur har det fått för alla er med testdag idag? Micro, Wonders och Nina Camilla. Hoppas på positiva resultat från er alla.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016