• Micro

    Vi som planerar äggdonation 2016

    KajsaK skrev 2017-02-20 08:22:14 följande:

    Hejsan alla!

    I fredags gjorde vi vårt andra ET!! Så nu är jag på ruvardag 4 :) Gick mkt bättre denna gång än första, tog bara några minuter så var det klart! Sist fick en assistent hålla fast min livmoder och läkaren rapplade på en massa. Nu fick vi ha våran egen läkare vid ingreppet och det gick hur smidigt som helst. Vi fick tom en utskrift av ultrajudet på vårat lilla embryo! :) Såå glad att vi fick det. 

    Det enda jag har problem med är lutinuset som precis som förra gången ger fruktansvärda bröstspänningar och då och då molvärk i buken... Hade även väldigt jobbigt med hormondoserna denna gång som gjorde mig mkt deppad och ångest men det har i princip försvunnit nu! :)

    Hur var det nu igen....visst räknas man som i vecka 2 från dagen för ET?

    Har som jag sagt tidigare inte varit så aktiv i tråden fram till nu, så skulle jättegärna få en uppdaterad lista på hur det går för alla?

    Kram på er! :)


    Har lagt ut den förut, själv fått den på fl, en bra sida för att räkna ut hur långt gången du är o när bf blir mm. Välj ivf få får du lägga in antal dagar på embryot. www.babymed.com/pregnancy-due-date-conception-calculator
  • Micro
    Anemon skrev 2017-02-20 18:20:13 följande:
    Tack
    Vi går på IVF Riga nu men har även varit i Finland. Precis gjort återföring idag men tyvärr försvann en blasto på vägen och klarade inte att tinas upp. Nu har vi inga fler i frysen så dags att lyckas nu tycker jag! Har också varit hos Dr D. Hoppas ni kommer vidare snart.
    Vi går oxå på ivf Riga. Får jag fråga, Hur många embryon fick ni? Hur många försök har ni gjort?
  • Micro
    KajsaK skrev 2017-02-20 13:26:36 följande:
    Hej och tack så mkt för länken!! Kram
    Glömde att skriva grattis, håller tummarna.
  • Micro
    KajsaK skrev 2017-02-22 09:16:23 följande:
    Tack så mkt Micro :) Har inte följt med här i tråden på ett tag, hur har det gått/går det för dig?
    Inte bra alls:( Tre syskonförsök första o sista neg o andra mf i v 13 som upptäcktes först i v 18. Efter sista försöket i feb har d känts riktigt tungt, 2 embryon kvar. Hade så gärna velat ja ett helsyskon men vi kan inte anv samma donator igen, så får hoppas o d sista 2. Tungt o jobbet oxå så d känns som om d håller på att bli för mkt.
  • Micro
    KajsaK skrev 2017-02-21 18:45:02 följande:

    Någon som använt Lergigan för sömnbesvär/allergi/hudutslag mm under grav? Får allergi tabletter ceterizin-loratadin i vanliga fall mot allergi men har ej vågat ta dem. Samt ätit saroten mot nervsmärta som även gjorde att jag sov som en stock på nätterna men vågar inte ta dem heller nu. Har Lergigan funkat för er mot allergi och sömnbesvär? Har inte fått teletid med läkaren förrän på måndag och håller på att allergia ihjäl mig plus kliande utslag! Lästa att Lergigan ej ger några skador på fostret och ej beroendeframkallande. Någon?


    Enl min läkare var Ceterizin ok att ta under grav.
  • Micro
    Anemon skrev 2017-02-24 09:38:53 följande:
    För mig är det 200 mikrogram Estradot plåster som byts varje dag. Alla i Sverige har kallat det väldigt, väldigt högt. Ser dock inte att slemhinnan blir tjockare än tidigare med lägre dos.
    Jag fick samma dos före mitt förra försök, som blev neg. Även min läkare hemma tyckte dosen var mkt hög. Ni. Har du samba dos före o efter fet? Jag fick minska efter eftersom dosen var pga slemhinnan växer dåligt.
  • Micro
    PeeWee44 skrev 2017-02-23 13:54:17 följande:
    Micro har du kollat upp immunförsvaret? Är du ofta sjuk? Eller som mom2012 skriver kanske behöver göra hysto i Grekland? Ivf Riga där vi också gick först gör ju inget åt immunförsvaret mer än kortison.
    Tack för input. Jag är inte sjuk oftare än normalt. Möjligt att hysto kan behövas. Finns det ngt tecken på att det behövs, kan min gyn se något innan? eller syns det först när man gör det? Immunförsvaret kan ju också påverka. Det jag ser som positivt i allt elände är att jag iaf blivit gravid 2 ggr även om den senaste blev mf, men saker kan ju ha hänt efter att jag fick min son.
  • Micro
    onewish skrev 2017-02-27 11:29:08 följande:
    Hej! Tack för svar känns lite bättre! Jag testade idag igen på dag 18 men var minus.. tror inte det gick vägen tyvärr. Vet inte om det är värt att kolla upp med blodprov på vårdcentralen men får se.. väntar på att Karolinska ska ringa upp snart så får jag se om jag ska sluta med medicinerna eller inte. Har inte vågat sluta med dem ännu förrän jag vet. Jag hoppas innerligt att det går bättre nästa gång! Vet inte hur mitt immunsystem ser ut det får vi kolla upp senare isåfall. Kämpar vidare och hoppas att Huddinge kan hjälpa oss några gånger till om det behövs. Känns så konstigt bara att jag inte börjat blöda ännu borde man ju göra om det inte fastnat eller? Vi fortsätter kämpa fastän det är oerhört tufft. Är hemma från jobbet idag men ska kämpa och gå imorgon tror jag.. ska försöka se framåt och ha roligt med min fästman. Kram
    Tråkigt att det inte gick vägen. För mig har kliniken alltid sagt att den kommer några dagar efter avslutad medicinering o det har varit så för mig.
  • Micro
    onewish skrev 2017-02-27 16:03:02 följande:
    Hej! Ja verkligen. Pratade med dem förut och precis som du sa så kommer den efter några dagar man slutat med medicineringen.
    Vet ätt det är jättejobbigt. Efter mitt försök i början av feb blev jag riktigt efter minus men d känns bättre nu. Styrkekramar.
  • Micro
    Micro skrev 2017-02-27 22:19:14 följande:
    Vet ätt det är jättejobbigt. Efter mitt försök i början av feb blev jag riktigt efter minus men d känns bättre nu. Styrkekramar.
    Riktigt nere skulle d stå.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016