• NinaCamilla

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Dreamz: Härligt att höra att ni är så nöjda med Serum och fick så många fina blastos. Ruva lugnt!

  • NinaCamilla

    Lill111: Penny har tagit progesteron värde varje gång innan insättning och eftersom utrogestan höjde inte mitt progesteronvärde, fick jag Prontogest injektioner istället. Jag tog dem både vaginalt och oralt och blev bara snurrig. Injektioner är oljebaserade och gör ganska ont när det tas på rumpmuskeln. Serum hade några nya injektioner  som skulle kunna tas på magen (ej oljebaserade). Jag testade dessa 5 dagar men eftersom min kropp inte tog det emot så bra, bytte jag till oljebaserade igen.

    Enligt Dr D trodde han inte på injektioner när jag sa att jag tog injektioner. Han tyckte att de var för starka men eftersom jag visste att mitt värde var inte bra innan, följde jag Serums inlägg. Direkt efter insättningen sjönk mitt progesteronvärde ändå. Du kan alltid fråga från honom om du kan ha injektioner istället.

  • NinaCamilla

    Lill: Ang din fråga om progesteron värden har mina värden pendlat väldigt mycket. Jag minns att i Serum hade jag rund 30 när injektioner togs i bruk. Det var vid insättningsdag. Efter det har min progesteron nivå legat någonstans rund 128 ibland 180 nmol. I Grekland använder de annan mått hos Dr D ng/ml. Efter insättningen sjönk min progesteron nivå så att Dr D tyckte att det var för lågt (cirka 60 nmol) men han tyckte inte att jag skulle öka dosen. Fråga om Dr D om du kan testa injektioner.

  • NinaCamilla

    Tuttis: Jag har endometrios men jag tror nog att du inte kommer få några andra mediciner i Sverige om ni gör behandling här? Från Serum fick jag andra mediciner som dämpar inflammation t.ex. celebrex och dexaton-injektioner vid insättning (anti-inflammatoriska). Jag fick också Serrapeptase vitaminer som skule hjälpa mot ärrbildning vid endo. Serrapeptase-kur tog jag innan insättning. Viktigaste är att dämpa inflammation vid endo men om du har opererats och varit nedreglerat längre tid, har ni bra chanser nu! Din kropp borde vara lugnare nu.

  • NinaCamilla

    Grattis emmm28! Jag ligger 2 dgr efter dig på TD och ruvar vår sista AVA Åbo embryo. Jag hoppas på samma tur som du. Har du några symptom om du testade tidigare?

  • NinaCamilla

    Tuttis: Beklagar dina misslyckade försök men som mom2012 säger, behöver du mer hjälp än vanlig ÄD-process. Lägg inte pengar till mer försök utan försök att hitta felet först. Jag har endometrios  också och för min del har det varit kamp och jag kämpar fortfarande. Jag har gjort laproskopi och flertal hysteroskopier som har visat att svenska sjukvården bryr inte om endometrios. Jag äter både kortison och andra mediciner för att dämpa ner inflammation mot endometrios. Jag hade vänster äggledaren som var så inflammerad att det fick avlägsnas. Den läckte vätska i livmoder som blir ingen bra miljö för embryo (enligt Serum). Efter den op det fick jag min första plus nånsin nr 4 ÄD (dock utomkveds). Just nu är jag på min ÄD nr 12 och fortfarande kämpar men använder Dr Dimitris hjälp med immunologi. Ibland kan endast kortioson hjälpa och ibland behöver man lite starkare åtgärder. Jag skulle börja med hysteroskopi att kolla att livmoder är i god kondition (Serum).

  • NinaCamilla

    vickan, om du inte hittar nån hjälp i närheten, vänd dig till Fertilitetplus i Sthlm Gärdet. De kan ge dropp också på lördagar.

  • NinaCamilla

    Mom2012: Jaa vi har provat allt det där: laproskopi (endometrios) lång nedreglering, hysteroskopi (5ggr), anti-inflammatoriska, stereoider, antibiotika för bakterier i livmoder och il-dropp och senast neupogen. Tyvärr ingen vet vad är problemet och vi har haft 5 olika donatorer. En plus som slutade utomkveds. Vårt fall är väl extrem att man måste gå genom total 12 ÄD med en plus men inga barn. Ibland ÄD är inte svaret på barnlösheten. Resan fortsätter när vi vet hur...

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016