• Cocofjollan

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej på er! 

    Jag är 34 och bor i Stockholm. Har gjort IVF tre ggr, 2 i Huddinge och 1 på Linnékliniken i Uppsala, alla misslyckades.

    För två år sedan blev jag gravid med min dotter via ÄD på Huddinge! Hon är helt ljuvlig. Vi fick ett embryo till frysen och testade precis att sätta in det, tog gravtest i måndags men det var negativt. Så nu är det privat ÄD som gäller om vi vill ha ett syskon. Har googlat runt lite, och funderar dels på AVA-kliniken i Riga, dels på Umeå, men där är det så lång väntetid. 

    Ni som gör ÄD utomlands, hur gör man med mediciner? Kan utländska läkare skriva ut mediciner som kan hämtas ut på svenska apotek, eller köper man medicinerna när man är på kliniken? 

    Hur valde ni bland kliniker?


     


    Väldigt tacksam för alla svar! 

  • Cocofjollan

    Hej igen! 

    Tack Akkleja, har läst in mig!  

    Hur tänker ni med öppen gentemot stängd donation? Med vår dotter fick vi inte välja donator, men hon kan själv få redan på vem det är när hon fyller 18. Tänker att det blir orättvist om man då gör en stängd donation, t ex i Riga, för då får inte det barnet möjlighet att ta reda på sitt ursprung, trots att storasyster kan? (Snacka om att gå händelserna i förväg ...) 


    Sen har jag varit inne och kollat på AVA Peters databas över donatorer, och får lite ångest. Å ena sidan är det ju lite lockande att försöka välja någon man tycker verkar bra, men å andra sidan oroar jag mig för att jag då kommer att tänka mycket mer på donatorn när barnet fötts? Dvs med min dotter tänker jag aldrig på donatorn, men om man väljer donator själv så blir det så tydligt att det finns "3 föräldrar"? 

    Har ni tänkt på sådant här alls? Är det någon som har ett barn som fötts med en känd donator, hur har det känts?

  • Cocofjollan

    Hej på er! 

    Nu måste jag berätta att vi har skickat delar av betalningen och fått ett datum för embryo transfer! Vi har kollat runt lite på olika kliniker och valde till slut Elite Clinic i Tertu, Estland.Tidigare har vi en dotter vi fått via äggdonation på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, hon är snart 2,5 år. Och nu ska det alltså kanske bli ett syskon! Så himla spännande ... Vi ska åka ned i slutet av juni. Vet inte vad jag ska säga mer förutom att vi hoppas hoppas hoppas! 

  • Cocofjollan
    Micro skrev 2016-05-12 07:06:50 följande:

    Cicofjollan: Jätteroligt, hoppas, hoppas för er skull. Jag gör förhoppningsvis andra syskonförsöket i Riga i slutet på juni så vi ligger nära i tid. När blir medicinstart för dig?


    Hej Micro! Jag började med p-piller idag, Neovletta, för att få min cykel i synk antar jag. Ska träffa en läkare i Stockholm imorgon, börjar med Zoladex 23 maj. Du då? 
  • Cocofjollan
    VÄNTAR PÅ BEHANDLING 

    Wish, invimed Polen 

    Nirak84, IVF Riga 

    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum 

    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3. 

    Emmm28, Fertinova Åbo 

    Anonym(längtar) ivfspain Alicante 

    Bappen Ava Riga 

    Kajsa K, Umeå

    UNDER BEHANDLING 

    Cocofjollan, Elite Clinic, Estland

    akleija, AVA Clinic Riga

    Kurrea, Ava Clinic Riga 

    Tulpa, Ava Clinic Riga 

    RUVAR 

    Ronon

    Längtar74, Serum Aten, ET, 1 embryo, TD 23/5

    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon, TD 15/5

    GRAVID 

    Uptomeism: FET 6/1, Elite Clinic, Estland, två embryon, väntar ett barn, BF ~ 24/9 

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo 

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon 

    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo 

    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo 

    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron 

    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10

    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två 
    embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017
  • Cocofjollan

    Ååh, jag måste skriva av mig. Vi har bokat in ett äggdonationsförsök vid Elite Klinik i Estland den 22 juni. Och nu upptäcker jag att mitt cellprovs-test blivit för gammalt! Jag trodde jag tog det inom två år men icke. Det är ett obligatoriskt test, så om jag inte kan visa upp provsvaren innan 22/6 så ställs hela grejen in, och i Stockholm tar det 4-6 veckor innan provsvaren blir klara! Jag har bokat in ett test imorgon, men oroar mig som sjutton för att vi inte kommer få resultaten i tid (5 veckor tills ET ...) 

    Åååh.  Vad ska jag göra? Har ringt runt till 6-7 privata gynmottagningar i Stockholm men alla tycks använda samma labb så det verkar ta lika lång tid överallt. Tror ni det är kortare väntetider i andra län? Visst borde man kunna ta ett cellprov i ett annat län än det man bor i om man betalar för det? 

  • Cocofjollan
    MrsHK skrev 2016-05-29 20:57:14 följande:

    Hej Cocofjollan, vet ej om detta redan ordnat sig? Mitt cellprov var också för gammalt, be din gyn skriva remiss till Bröstcentrum, Sthlm: jag hade tur och fick en tid snabbt. Svar en vecka senare, om jag minns rätt.


    Tack så mycket MrsHk! Jag gick till en privatläkare i Solna och hon sa att hon kommer få svar på 1-2 veckor eftersom hon skickar in testet direkt istället för samlar dem på hög som de gör på MVC (?). Så nu håller jag tummarna för att det stämmer ... Usch, det är så nervigt det här med IVF!
  • Cocofjollan
    KajsaK skrev 2016-06-13 23:42:42 följande:
    Som jag har förstått så hjälper dom ej par som redan har ett genetiskt barn tillsammans... Men kolla upp, tycker mig ha läst det på vll..
    Hej, vi står i kö i Umeå. Det var OK med dem att vi redan har en dotter (som blivit till genom äggdonation iofs?) men det var över ett års kö, kanske två. Därför testar vi i Estland under tiden.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016