• akleija

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Jag är kanske inte riktigt på rätt ställe... ännu. Igår fick jag beskedet jag inte önskar någon: jag har gått in i ett för tidigt klimakterium, har nästan inga ägg kvar. Enda chansen att bli gravid är genom äggdonation. Imorgon fyller jag 31.

    Det känns overkligt. Och orättvist. Svårt att acceptera.

    Samtidigt snurrar tusen tankar om var, när och hur vi ska lyckas bli gravida.

    Kan man ställa sig i den lååånga kön till KI Huddinge och samtidigt göra försök utomlands?
    Vilket land och vilken klinik ska man i så fall välja välja? 
    Hur lång är kön egentligen? Har läst allt från 6 månader till 2 år.

    Kommer följa er som redan är inne i processen med spänning. Hoppas verkligen ni lyckas!! 

  • akleija

    Tack för fina svar!

    Det är skönt att veta att man inte är ensam och så roligt att höra om er som lyckats bli gravida!

    Jag firar min födelsedag i ett förvirrat tillstånd men ändå med gott hopp om framtiden. Värre för min make som verkar hamnat i någon slags existensiell kris, vilket jag har full förståelse för (men det gör ju inte bördan lättare direkt...)

    Om man drar igång processen med donation utomlands (vi tänker oss Baltikum), hur lång tid tar det ungefär för att få till ett första försök?

    Stork kram!

  • akleija

    Tack för alla välkomnanden- det värmer i hjärtat!

    Och tack för klinik-tipsen! Jag har läst på lite och fått ett bra intryck av AVA i Riga. Ska invänta återbesök hos gynekologen om två veckor då remiss till svenska kön kommer skrivas och ytterligare blodprover på mig kommer att tas. Om inget oförutsett händer kommer vi dra igång utlandsprocessen efter det!

    Vi funderar på hur många gånger man behöver åka till kliniken? Åker man alltid båda två eller finns det tillfällen då endast en av oss åker?

    Jag ser att en donation kostar runt 60 000. Ingår då endast en embryoinsättning eller får man flera om det skulle finnas embryon sparade?

    Många frågor nu- :S Kliniken kan såklart svara på detta men om någon har vetskap och ork är jag tacksam!

    Härligt att se att flera lyckats bli gravida! Man blir glad för er skull och samtidigt peppad :) Detta går nog bra till slut!

  • akleija

    Tack, då har jag lite bättre koll!

    Har nu läst igenom nästan hela tråden och det ger verkligen mycket att läsa om allas olika resor, oavsett om det är bebis på g eller inte (för närvarande). Fint att ni delar med er!

    Det blir nog AVA Riga för vår del. Funderar över hur man ska hitta en bra gyn i Sverige som är villig att ställa upp med diverse undersökningar. Bor i Stockholm så utbud borde finnas men det verkar vara kostsamt? 1400 / besök? Hur många besök hos gyn i Sverige/ägginsättning på ett ungefär?

    Kram!

  • akleija
    Mooki skrev 2016-04-10 15:04:38 följande:

    Ofta behövs bara 1 besök för att mäta slemhinnan. Men om den inte utvecklats enligt plan kan ett till besök behövas. Vid ett av mina försök fick jag göra hela 3 undersökningar, men då hade jag fått en cysta vars storlek behövde kontrolleras. Jag inboxar dig lite tips på läkare i Stockholm senare idag!


    Okej! Får hoppas att slemhinnan växer som den ska då, när det blir dags :)

    Pengar spelar inte någon roll egentligen men jag kan inte låta bli att tänka på dem som helt enkelt inte har ekonomi för ett sånt här projekt.. Måtte landstingsköerna minska!

    Vore ju toppen med lite läkartips- så tacksam!! ??

    Ang läkemedel så hoppas jag på att min svägerska som är läkare kan skriva ut en del...

    Testdag snart för vissa- håller tummarna!
  • akleija

    Tänkte höra hur ni har gjort med blodprov inför ÄD? Jag har fått en lista med prover från AVA som både jag och min man behöver ta. Några av dem, som HIV och hepatit, har vi redan tagit i samband med fartilitetsutredningen men andra, som blodgrupp och syfilis tvivlar jag på att vi har gjort...

    Gjorde ett försök på blodbussen idag (där tar de precis rätt prover!!) men blev nekad när jag råkade yppa att jag hoppas på att bli gravid... Är det werlabs som gäller eller kan vanlig gyn/bm hjälpa?

    Och Lycka till micro!!

  • akleija
    Micro skrev 2016-04-13 19:08:25 följande:

    Tack för lyckönskningarna.
    Är du säker på att du inte tagit syfilis, tror de brukar vara i ett paket m hiv o hepatit inför ivf. Tog om det nyss o har för mig att min gyn sa så. Blodgrupp vet jag inte.


    Hmm, nej jag tror inte syfilis ingick i fert.utredningen. (Jag har inte varit i IVF svängen) Men ska kolla för säkerhets skull! 

    Hoppas på en bra dag i Riga imorgon!
  • akleija

    Ännu en fråga (de haglar verkligen!). Jag läser i tråden om att vissa kör i stimulerade och andra i naturliga cykler. Min mens är vansinnigt opålitlig och kan lysa med sin frånvaro väääldigt länge. Att försöka i naturlig cykel kan knappast vara aktuellt. Måste jag sätta igång och knapra P piller för att kliniken ska ha något att förhålla sig till vid ÄDn (slipper helst)? Läste nån stans i tråden något om detta men kan ha misstolkat :)

  • akleija

    Hej!

    Jag är också ny på ÄD i utlandet (kommer själv förmodligen köra på AVA Riga). Har ställt precis samma frågor som du (och fått svar) några sidor bak i tråden. Så mitt tips är att ta en koll där!

    Lycka till!


    Cocofjollan skrev 2016-04-20 14:15:21 följande:

    Hej på er! 

    Jag är 34 och bor i Stockholm. Har gjort IVF tre ggr, 2 i Huddinge och 1 på Linnékliniken i Uppsala, alla misslyckades.

    För två år sedan blev jag gravid med min dotter via ÄD på Huddinge! Hon är helt ljuvlig. Vi fick ett embryo till frysen och testade precis att sätta in det, tog gravtest i måndags men det var negativt. Så nu är det privat ÄD som gäller om vi vill ha ett syskon. Har googlat runt lite, och funderar dels på AVA-kliniken i Riga, dels på Umeå, men där är det så lång väntetid. 

    Ni som gör ÄD utomlands, hur gör man med mediciner? Kan utländska läkare skriva ut mediciner som kan hämtas ut på svenska apotek, eller köper man medicinerna när man är på kliniken? 

    Hur valde ni bland kliniker?

     

    Väldigt tacksam för alla svar! 


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016