• grind

    Trött på lögner och LCHF!

    Har bara träffat en person som går på LCHF diet men det resonenanget hon förde var så urbota korkat att jag verkligen fick anstränga mig för att hålla mig för skratt.

  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 09:07:29 följande:

    Det håller jag inte alls med om!

    Förstår inte varför du blir upprörd och går i försvar, ingen har anklagat dig för något? Jo det jag har skrivit är sant, bara för att du inte vet om det betyder det inte att det inte är sant. Jag tror inte att vi kommer längre än såhär tyvärr. Ett tips är att läsa på lite!


    Jag läste precis och länkade till livsmedelverkets rekomendationer som rekommenderar varierad kost. Du får gärna komma med källor på dina kontroversiella påståenden. Annars är det att betrakta som som struntprat.
  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 09:52:24 följande:

    "Det finns stora hälsovinster med att äta mycket grönsaker, frukt, baljväxter och annan mat från växtriket. Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer."

    www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna/

    Solstråle där, varsågod! :)


    Nu var det ju vegankost du hänvisade till. Livsmedelsverket skriver att man ska äta varierat.

    Så du är bara struntprat då?
  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 09:53:31 följande:

    Och innan du gnäller om att ordet vegetarian och inte vegan används, läs hela sidan som jag länkat. De förklarar där.


    Det spelar ingen roll. Livsmedelsverket skriver att man ska äta varierat. De skriver att vi ska äta mycket frukt och grönt, inte att vi ska utesluta fisk, kyckling och kött. Tvärtom rekommenderar de att vi äter det.
  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 11:00:32 följande:

    Läs länken ordentligt. Det står om vegankost där också. Tycker det är synd att du vägrar inse fakta när du har det rakt framför näsan.


    Det är tyvärr du som läser det du vill läsa och tar bort resten.

    Jag vill se källor på dina kontroversiella påståenden.
  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 11:10:19 följande:

    Du har fått en till. Och du missade meningen från Livsmedelsverket vilken var denna: "Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer." Och ordet vegetarianer kan du läsa mer om på Livsmedelsverket (vissa anser att äkta vegetarianer utesluter all animalisk föda). Men som sagt, du vill inte ta in fakta. Tråkigt för dig, det är bara du som förlorar på det.


    Du försöker klippa och klistra men det går inget vidare. Läs råden istället. Att vegetarianer löper mindre risk än köttare att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar är naturligt då många överkonsumerar kött i dagens samhälle.

    Livsmedelsverket rekommenderar att man äter fisk och kött för att inte drabbas av bristsjukdomar. Däremot ska man framförallt beträffande rött kött begränsa intaget.
  • grind
    Anonym (Hanna) skrev 2016-01-05 11:21:13 följande:

    Haha du är makalös! Vem som helst kan läsa i min länk till Livsmedelsverket att det du skriver inte stämmer. Men nu sätter jag punkt för min samverkan i diskussionen för du vägrar inse fakta. Du gör bara bort dig, det kan vem som helst se som tar sig tiden att kolla mina länkar och sen läsa dina patetiska försök till att minimera den faktan.


    Jo, jag förstår att du flyr när du saknar argument.

    Råd nr 4.

    "Ät fisk ofta, gärna 3 gånger i veckan."

    www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/livsvillkor-och-levnadsvanor/matvanor/naringsrekommendationer/
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!