Inlägg från: Anonym (normal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (normal)

    Trött på lögner och LCHF!

    Varför är människor så förbaskat dumma när det kommer till LCHF? Vad är det som gör att de hittar på lögn efter lögn och gör om forskningen till egna sanningar som de sen försöker frälsa världen men? Varför kan man inte få leva utifrån de kostråd som finns, som baseras på den samlade vetenskapen i världen, utan att bli påhoppad av div. LCHF fanatiker som ska tala om hur fel kostråden är och hur mycket bättre det är att "äta naturligt som människan alltid har gjort"? Det finns inte mycket naturligt med LCHF och inte många likheter mellan den kosten och den kost som människan åt på stenåldern.

    Det är dags att ta av ögonbindeln och sluta sprida fanatisk dynga och sluta med att pracka på andra er religiösa övertygelse över fettdietens storhet. När vi står med facit i hand om 30-40 år så får vi se vem som skrattar bäst. Jag är övertygad om att en majoritet av er har fått cancer och andra sjukdomar, men jag är öppen för att ni ska bevisa motsatsen. Tills dess, vänligen sluta med er propaganda.

    Hälsningar från en normal allätare som lever sunt och som mår bra.

  • Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!
  • Anonym (normal)
    Anonym (och/eller) skrev 2015-12-14 06:55:51 följande:

    Låter som att ditt blodsocker har dippat. Ta en fettkaffe och bli lugn.

    Skoja bara.

    Folk har väl en tendens att prata om det som funkar för dem. Det som gör dem glada och som de mår bra av?

    Just nu verkar ju du "förbaskat dum", som tycker att alla som pratar om ngt som får dem att må bra, ska få cancer om 30 år.

    Vill du inte läsa om det, kryssa ner rutan. Vill du inte höra om det, öppna din käft du verkar vara så stor i och ryt ifrån till den som pratar om det framför dig.


    .....

    Visst gör folk det men det har blivit en religion och folk gör inte annat än försöker pracka på andra den dyngan. Jag har gång på gång sagt att jag inte är intresserad och att jag vet att det saknas långsiktig forskning och att det inte är en diet för mig men ändå ska folk envisas med att bjuda på skiten när man är bjuden på middag.

    Jag skrev inte att alla kommer att få det utan en majoritet kommer att få det eller andra sjukdomar.

    Jag säger ifrån men fanatikerna nöjer sig inte med det utan envisas med att försöka överbevisa fakta.
  • Anonym (normal)
    Anonym (Anonym) skrev 2015-12-14 07:39:52 följande:
    Men snälla du, det kan väl knappast vara dynga när människor blir friska från sjukdomar? Det är ju inte alla som behöver se över sin kost för behovet finns inte men har man nån sjukdom som kan för bättras om man får ett stabilare blodsocker så är ju det bra för hela samhället. Snälla, har du inte varit i den situationen att du varit  beroende av av vården och behövt äta massa mediciner så kanske du ska vara lite ödmjukare. Tycker du verkligen inte det är positivt att människor kan bli friska om de äter tex en ketogen kost? Och kan minska på sina besvär? Super att du kan äta allt men alla kan ju inte det även om de vill.
    Självklart kan det vara dynga även om vissa saker kan bli bättre. Kolla bara på t.ex mediciner som kan bota vissa sjukdomar men som i förlängningen är skadliga för kroppen. Så jäkla svårt är det inte att räkna ut att LCHF är en högrisksdiet, i alla fall inte om man har någon som helst kunskap om basic näringslära.

    Jag har varit i den situationen men inte pga fetma och pga att jag har ätit fel utan pga sjukdomar.

    Det är inte många som kommer att leva friska och hälsosamma speciellt många år med ketogen kost.
  • Anonym (normal)
    Anonym (Anonym) skrev 2015-12-14 07:45:03 följande:

    Det är inte konstigt att människor blir lite religiösa när de fått höra av läkare att de inte kan bli friska eller att de måste äta mediciner resten av sitt liv och sen upptäcker att de inte behöver det. Tror inte du kan förstå den glädjen som kan infinna sig och man vill gärna sprida det. Efter ett tag upptäcker man att det går inte frälsa någon och man slappnar av lite. Var glad för de som fått hjälp istället för att bli så provocerad. 

    Du kan väl sluta sprida och tala om för andra att du mår bra på en allsidig kost. Det gäller inte alla så lägg av med det.


    Haha, vad finns det för läkare som säger till patienter att de inte kan bli friska? Tror att du fablar. Det finns mängder med seriösa sjukdomar som läkarna behandlar med framgång men inte ens den bästa medicin eller diet kan användas utan att kroppen riskerar att skadas av det på längre sikt.

    Jag vill inte få deras fanatismen upptryckt i ansiktet varje dag. Varför skulle jag hålla tyst? Jag tänker inte låta LCHFfanatikerna tysta sanningen.
  • Anonym (normal)
    Anonym (Anonym) skrev 2015-12-14 08:45:31 följande:
    Eh...jo det finns sjukdomar som läkare påstår är kroniska och sen visar sig inte vara det. 

    Konstigt, jag har inte en enda gång fått LCHF upptryckt i ansiktet fastän jag har flera stycken runt mig som äter så. Jag trycker inte upp min kosthållning i ansiktet på folk heller. Kan ju vara så att du gillar att provocera och lätt blir provocerad och ofta hamnar i dessa situationer. Finns nog hjälp att få så du ska slippa skapa dessa situationer hela tiden. Om du lider av det så.
    Som vad menar du? Det skulle vara intressant att få läsa en källa till det påståendet. Men självklart finns det, och kommer alltid att finnas, kroniska sjukdomar.

    Här kan man inte ens sätta sig i personalmatsalen eller ens gå på en familjemiddag eller ens krogen utan att få det slängt i ansiktet. Folk är som galna och respekterar verkligen inte andra. På vilket sätt menar du att jag skulle provocera så att det är okej att hoppa på mitt val av kost?

    Det är väl klart att det är jobbigt när folk ständigt ska kommentera normal kost som om det vore värsta giftet? Samma om man är förkyld eller har ont i huvudet så då ska man äta LCHF för det är en dunderdiet som botar allt...
  • Anonym (normal)
    irrbloss_83 skrev 2015-12-14 11:09:30 följande:

    Vad gäller anekdotisk bevisföring så är det ju så teorier i mångt och mycket tar form. Någon människa hör om nån som blivit frisk eller sjuk efter att ha ätit eller inte ätit x, y eller z och gör därefter mer seriösa studier på ämnet. Vilket gör det orättvist att helt avfärda anekdotisk bevisföring bara för att det inte är en RCT (därmed inte sagt att det är lika bra som en RCT, men det fattar ni nog va?).
    Studier på LCHF är väl både på gång och har droppat in några stycken med olika aspekter men långtidsstudier får man nog vänta lång tid med. 
    Ett annat intressant problem i sammanhanget är kostforskning generellt som är skrämmande dålig, med tanke på att mat är nåt vi alla äter. Sannolikt är det en följd av att det inte finns särskilt mycket pengar att tjäna inom området...

    Jag tror att det är lätt att som normalviktig och frisk tycka att det är trams och att det är kalorier in- kalorier ut som gäller, men det ser inte riktigt ut så för den som väger över 100 kg.
    Då använder man tex LCHF (eller vv/5:2 eller nåt annat som funkar) för att just hjälpa en att äta mindre och röra sig mer. LCHF är liksom medlet man uppnår målet kaloriminskning med. Har man dock inte haft leptinresistens så är det kanske inte så konstigt att man tror att det "bara är att äta mindre"... 

    Sen om LCHF är rätt för varje person är tveksamt, och jag tror också att det finns avsevärt mer tveksamma former av LCHF och former som är bättre. Personligen tror jag tex mer på varianten som äter mycket lax, avokado och olivolja, snarare än varianten bestående av bacon och fettkaffe. Men det är vad jag tror, helt ovetenskapligt. :)


    Det finns långsiktiga studier på Atkins som var en liknande diet, och där var resultaten inte alls bra. Det finns enormt mycket pengar att hämta i kostbranschen, Se bara vad LCHF har skapat för efterfrågan på kött- och mejeriprodukter samt hur glutenfritt har fått ett enormt uppsving.

    Det är inte speciellt vanligt med leptinbrist även om det främst förekommer hos sjukligt feta människor.


  • Anonym (normal)
    EnAnonumius skrev 2015-12-14 11:01:27 följande:

    Jag har märkligt nog aldrig sprungit på dem IRL som försöker pracka på sin LCHF diet på omgivningen. Dock så ser jag dessa som försöker pracka på andra sin LCHF-diet på omgivningen exklusivt, på olika diskussionsforum.
    Notera att jag skrev "OLIKA diskussionsforum" så det inte förväxlas "uteslutande på familjeliv".

    Dock så har ju jag noterat att är man törstig och samtidigt sugen på "läsk" så har jag upptäckt att aspartam sötad läsk smakar mycket godare, och är bättre på att släcka törsten.


    Det kan säkert vara olika och jag arbetar på en arbetsplats där vi socialiserar mycket och vi äter gemensamma luncher så mat blir ett naturligt samtalsämne.

    Skumt det där med aspartam. Själv får jag varken i mig vanlig eller fusksötad läsk.
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 08:56:42 följande:

    Jag lider också av kronisk sjukdom (två stycken) och åt tidigare massor med tabletter som var värdelösa och var långtidssjukskriven. Började äta lchf för några år sedan och har efter det blivit i princip frisk från mina sjukdomar. Behöver inte längre äta mediciner och jobbar nuförtiden heltid.

    Försöker att inte "predika" och försöker låta bli att prata om forskning men vill gärna av förklarliga skäl gärna berätta för andra hur lchf hjälpt mig.

    Personligen tror jag inte att det är någon slump att massvis med människor blivit förbättrade i sitt mående med hjälp av lchf. Tror att vissa människor är mer känsliga för vad de stoppar i sig och tror att vissa bara är jävligt känsliga för kolhydrater (eller bara gluten).

    Ts, du får givetvis tro vad du vill. Men försök att inte ta det så hårt när andra pratar om lchf.


    Massvis med människor har också blivit dåliga efter att ha ätit LCHF en längre tid.
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 12:33:16 följande:
    Jag upplever det precis tvärtom. Känner att jag konstant blir ifrågasatt och förlöjligad för min kost och att jag måste försvara hur jag äter.
    Det tycker jag är lika konstigt som att jag får höra hur farligt det är att äta potatis och apelsiner. Du får äta vad du vill men du ska visa mig samma hänsyn. Vill du ha en diskussion om mat så får du tåla att jag kan ha en helt annan åsikt än vad du har.
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 12:58:27 följande:

    www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1474442208700929

    www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030698770191446X

    link.springer.com/article/10.1007/s12031-010-9336-y

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3321471/

    journals.plos.org/plosone/article

    www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900712000731

    Det finns hur mycket begynnande forskning som helst som visar på att lågkolhydratkost har gynnsamma effekter på en massa sjukdomar och främst på det som vi kallar för "livsstilssjukdomar".

    Personligen tror jag att "människan" fortfarande inte anpassat sig till en kolhydratbaserad kost och att det är därför vi har så mycket "livsstilssjukdomar"

    För mig räcker det att känna att jag själv mår bra på lchf. Och att jag kunnat slänga min läkemedelsdosett och börja jobba igen är bevis nog för mig. Men för andras skull hoppas jag att det snart kommer forskning som vetenskapligt visa att lchf verkligen är hälsosamt (OM det är så).


    Fetma och diabetes menar du. Jo men nu har inte alla LCHFare fetma och diabetes. Medelhavskosten är ännu bättre för dem som har de sjukdomarna.

    Naturligtvis har människan anpassat sig till en normal kolhydratsbaserad kost. Det är inget som är fel eller farligt med bra kolhydrater. Däremot äter många människor fel slags kolhydrater och i för stor mängd. Att du är ett bevis för att det funkar för dig, just nu, är en sak. Fortsätt på samma sätt och återkom om 20 år så får vi se hur du mår. Jag är helt säker på att LCHF är skadligt i längre perspektiv.
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 13:28:46 följande:
    Jag menar alltifrån epilepsi, depression, alzheimer till diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, fetma.
    Fast du har inte visat några källor på att det är så utan bara presenterat ett urval av blandade undersökningar om bl.a hur ketogen lågproteinkost påverkar vissa...
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 13:23:17 följande:
    Har du något stöd för ditt påstående mer än en känsla?

    Jag påstår inte mycket. Men det lilla jag påstår har ändå mer stöd än din magkänsla.

    Och dessutom, människan har bara ätit kolhydrater mindre än 10 000 år, vilket är en väldigt kort tidsperiod evolutionärt sett. Och kroppen förmodligen inte optimalt anpassad för att ha kolhydrater som främsta energikälla. Det finns exempelvis en massa forskning som visar på att befolkningsstorleken ökade i samband med introduktionen av sädesslag i kosten i slutet på stenåldern vilket förmodligen beror på att kolhydrater är en billig och effektiv energikälla. Däremot verkar stenåldersbefolkningens hälsa försämrats drastiskt av denna kostomläggning (medellängden och medellivslängden minskade bland annat) vilket förmodligen beror på att kolhydrater inte är optimala ur hälsosynpunkt. Kolhydrater må med andra ord vara en effektiv och billig energikälla men nödvändigtvis inte det bästa för hälsan.
    Det finns som sagt mycket stöd för de kostråd som man har i världen idag.

    Inte fasen åt man smör och avokado utan snarare hjärnor och annat mumsigt... Så jämför inte LCHF med stenålderskost är du snäll. Det var inte förrän man började äta kolhydrater som intelligensen utvecklades.

    Finns det verkligen en massa forskning som bevisar det eller är det vad du själv har kommit fram till?

    Jag kan inte hitta en enda seriös forskningsartikel som styrker ditt påstående.

    Man åt insekter, larver, rötter, frukt, nötter, inälvor osv så det är långt ifrån LCHF och lågkolhydratkost även om få som äter LCHF vill inse det.
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 14:51:41 följande:
    Du fick ett urval på den lilla forskningen som finns. Det är bara att googla på "ketogenic diet" och "valfri sjukdom" så kommer du hitta hur mycket som helst på egen hand.
    Det är en extremt stor skillnad på ketogen diet och LCHF men du verkar inte vilja ta till dig det. Den här tråden handlar om de som svamlar om LCHF.

    Läs bara första spalten som gäller just den strikta ketogena dieten så ska du se att det inte är något som man exprimenterar med hemma på egen hand: www.charliefoundation.org/explore-ketogenic-diet/explore-1/introducing-the-diet
  • Anonym (normal)
    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 15:09:26 följande:
    Vad svamlar du om? Både lchf och ketogen kost är paraplytermer.

    Ketos är ett medicinskt begrepp. Alla som äter tillräckligt lite kolhydrater hamnar i ett ketogent tillstånd. Till och med du på morgonen när du efter nattens fasta har slut på dina glykogenlager.
    Det var du som lämnade en länk till lågprotein och ketogen högfettskost... Så vad svamlar DU om?
  • Anonym (normal)
    Zaphiod skrev 2015-12-15 12:21:04 följande:
    Jag är ingen fanatiker av något, men eftersom du hela tiden eftersöker bevis på att LCHF fungerar undrar jag vad det är som gör att du är säker på att LCHF är skadligt i ett längre perspektiv? 

    Studier?
    Magkänsla?
    Erfarenhet?
    Studier. Atkins är farligt nära och skadligt i ett längre perspektiv.
  • Anonym (normal)
    Anonym (Haha) skrev 2015-12-15 13:54:28 följande:
    Och det kan du länka till studier på, eller...?
    Absolut gör jag det när jag har fått studier på att det inte är skadligt långsiktigt...
  • Anonym (normal)
    Anonym (Bellas) skrev 2015-12-15 08:42:31 följande:
    Kan man undra
    Rent statistiskt vad jag har hört så kommer alla som följer en kostplan av något slag, må det vara LCHF, tallriksmodellen, GI, medelhavskost, paleo osv att minska i vikt eller behålla den om det är vad man önskar.
    Förutsatt att man följer planen!
    Det är det folk inte gör, därför faller det!

    En kan anse att hen följer tallriksmodellen. Men hen glömmer den där latten på väg till jobbet varje morgon, kanelbullen till fikat tre dagar av fem på kontoret, den halva chipspåsen på fredagskvällen och de fyra ölen på lördagen.
    Det är allt det som gör att vikten ökar.

    Eller den som anser att den är strikt LCHF'are men har svårt att släppa godis och gotte-grejen så att hen sitter i princip varje kväll och äter smält 86%-ig choklad med vispad grädde "för det får man"...
    Och sen toppar sin portion med kvarg varje frukost med 1dl bär. Det är inte konsekvent. Hen missar också sin eftermiddagskaffe på centralstationen som innehåller mjölkersättning (torkad mjölk, alltså tillsatt pulver).

    Var man bara konsekvent så vore det inga problem. Och man får visst göra avsteg. Men man bör välja sina tillfällen. Samt det faktum att de allra flesta av oss (även jag) har väldigt svårt att uppskatta mängd och gärna överäter...

    Tack för mig!
    Jag tar ingen latte efter maten och inget chips eller godis osv heller. Inte fasen tar jag en massa skit istället för mat. Men det är kanske det som gör att vissa av er vill ta den där genvägen genom skadliga dieter för att kunna gå ner i vikt.
  • Anonym (normal)
    Anonym (Hanna) skrev 2015-12-16 07:47:58 följande:
    Haha blev det jobbigt nu? Visste att du skulle försvinna från diskussionen. Du har ju inget att komma med.
    Inte alls. Var det allt du hade att komma med? Kan du inte plocka fram någon seriös studie som visar så bra Atkins/LCHF är på riktigt lång sikt?
    Zaphiod skrev 2015-12-16 07:31:51 följande:
    Vad bra att det finns studier på det. Jag är intresserad. Exempel?
    Jag återkommer till det när jag har fått se seriösa studier på att de inte är skadliga. De som bevisar att det är skadligt på lång sikt är inte svåra alls att hitta för gemene man. Desto svårare att hitta de som bevisar att det inte skulle vara skadligt. :)

  • Anonym (normal)
    Zaphiod skrev 2015-12-16 07:41:07 följande:
    Nu har det varit otroligt mycket påståenden från TS i den här tråden.

    TS, om du ska få någon cred här vill jag att du presenterar vad med LCHF som är skadligt i längden. Inte via "det förstår du väl" eller "sunt förnuft säger", osv. Var konkret. Länka någon studie, t ex.

    Jag är verkligen intresserad, problemet ligger i att tro på någon som bara tycker.
    Brister på bl.a fibrer, låg fosfatnivå i blodet, ökad risk för benskörhet och njursten, ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar osv.
  • Anonym (normal)
    Anonym (AnonymEpilepsi) skrev 2016-08-14 23:45:31 följande:

    Nu är ju det här en gammal tråd men jag måste bara lägga in en kommentar angående hjärnans behov av kolhydrater. Jag har själv epilepsi och den bästa kosten för barn är då att äta helt kolhydratsfritt, alltså strängare än LCHF. Den som vill kan läsa mer om det men jag vet med säkerhet att det är en kost som är bra för hjärnan, i alla fall är det vad jag fått förklarat för mig. Även för vuxna är det bra men för barn är det bättre att äta superstrikt istället för att äta mediciner...


    Friska människor behöver bra kolhydrater... Njursjuka ska minimera protein och äta mer kolhydrater och fett. Det är olika beroende på om man är frisk, har olika sjukdomar osv så klart.
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!