Inlägg från: Anonym (Bellas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bellas)

    Trött på lögner och LCHF!

    Har bara läst sista sidan. Men att blanda in mjölk i LCHF låter som väldigt inkompetenta LCHF'are anser jag.
    Mejeri ska inte vara en stor del av en strikt LCHF-kost eftersom mejeriprodukter innehåller generellt sätt rätt mycket kolhydrater.
    Drar man 0,5dl mjölk i kaffet x antal gånger per dag och sen en burk kvarg på det så är man knappt LCHF'are längre..

    Annars tycker jag att man ska vara ödmjuk inför andras val. Skratta bäst som skrattar sist och "vi får väl se vem som får cancer sen" känns väldigt omoget. Folk får väl göra som de vill!

  • Anonym (Bellas)
    erkkieggel skrev 2015-12-15 07:50:42 följande:

    Vad är en normal allätare?


    Kan man undra
    Rent statistiskt vad jag har hört så kommer alla som följer en kostplan av något slag, må det vara LCHF, tallriksmodellen, GI, medelhavskost, paleo osv att minska i vikt eller behålla den om det är vad man önskar.
    Förutsatt att man följer planen!
    Det är det folk inte gör, därför faller det!

    En kan anse att hen följer tallriksmodellen. Men hen glömmer den där latten på väg till jobbet varje morgon, kanelbullen till fikat tre dagar av fem på kontoret, den halva chipspåsen på fredagskvällen och de fyra ölen på lördagen.
    Det är allt det som gör att vikten ökar.

    Eller den som anser att den är strikt LCHF'are men har svårt att släppa godis och gotte-grejen så att hen sitter i princip varje kväll och äter smält 86%-ig choklad med vispad grädde "för det får man"...
    Och sen toppar sin portion med kvarg varje frukost med 1dl bär. Det är inte konsekvent. Hen missar också sin eftermiddagskaffe på centralstationen som innehåller mjölkersättning (torkad mjölk, alltså tillsatt pulver).

    Var man bara konsekvent så vore det inga problem. Och man får visst göra avsteg. Men man bör välja sina tillfällen. Samt det faktum att de allra flesta av oss (även jag) har väldigt svårt att uppskatta mängd och gärna överäter...

    Tack för mig!

  • Anonym (Bellas)
    Anonym (Jag) skrev 2015-12-15 13:15:34 följande:
    Men om du äter så där återfunnen inte nyttigt inte LCHF . Bara onyttigt och du blir smäller . Ät när du är hungrig tills du är mätt inget mer .
    Vad menar du?
    Jag har inte sagt något om hur jag äter, bara att gemene man är ganska inkonsekvent i sina val. Och då kan man inte förvänta sig något särskilt bra resultat heller.
  • Anonym (Bellas)
    Anonym (normal) skrev 2015-12-15 18:18:30 följande:
    Jag tar ingen latte efter maten och inget chips eller godis osv heller. Inte fasen tar jag en massa skit istället för mat. Men det är kanske det som gör att vissa av er vill ta den där genvägen genom skadliga dieter för att kunna gå ner i vikt.
    Varför tror du att jag är sådan som överhuvudtaget följer dieter? Jag har inte skrivit det någonstans utan skriver bara rent allmänt.
    Dieter eller kosthållningar är väl inte skadliga generellt?
    Min avsikt var bara att klargöra att statistiskt sett så kommer alla som är konsekventa att minska eller bibehålla sin vikt, beroende på vad ens mål är.
    Men konsekvensen är svensken i allmänhet inte så bra på. Och det är inte därför man går över på något som du anser är en skadlig diet.
    Man följer redan en diet av något slag men får inget resultat eftersom man inte är konsekvent.
    LCHF'are tex. som tycker att en Big Mac är bra mat för det är ju både protein och fett (de glömde brödet) eller som jag skrev innan att man får äta desserter på vispad grädde och bär och tar det för ursäkt att göra det varje dag.
    Eller någon som följer tallriksmodellen enligt dem själva och alltså äter vanlig husmanskost men som aldrig lagar riktig mat utan bara käkar Mamma Scan, kokt varmkorv och fiskpinnar.
    De flesta av våra kroppar behöver mer och bättre näring än så.
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!