• Aniiee

    Trött på lögner och LCHF!

    SpanskaFlugan skrev 2015-12-14 16:23:32 följande:

    Det stämmer ju inte heller eftersom man i de delar av världen där man lever längst inte alls äter lchf. Du ser ett samband mellan ökad kolhydratkost och minskad livslängd men jag saknar bevis. Titta bara på exempelvis Japan och delar av Grekland. De äter ris och spannmål i lika stor utsträckning som övriga världen men de äter mindre rött kött, mer fisk, ytterst lite animaliska fetter. Och, viktigast av allt, de äter nästan ingen processad mat. Jag tror nämligen inte kolhydrater är skurken, utan bara vissa kolhydrater, de som industrin förädlar och processar till produkter som knappt ens liknar mat.
    Tänker inte lägga mig i diskussionen, bara stärka din poäng genom att posta denna:



    Japanska versionen av vår "matpyramid". Dock verkar storleken bli lite liten och därmed svårläst..... sorry. Hojta till om någon har några frågar om denna...
    Why do christians celebrate the birth of a jewish baby on the day of a pagan festival?
  • Aniiee
    SpanskaFlugan skrev 2015-12-14 17:16:30 följande:

    Mycket intressant! Har du möjligen länken till den så jag kan den i högre upplösning?
    Jag kan leta reda på den =P
    Why do christians celebrate the birth of a jewish baby on the day of a pagan festival?
  • Aniiee
    SpanskaFlugan skrev 2015-12-14 17:16:30 följande:

    Mycket intressant! Har du möjligen länken till den så jag kan den i högre upplösning?
    Här, PDF:
    www.mhlw.go.jp/bunya/kenkou/pdf/eiyou-syokuji4.pdf

    Har även länkar till JDA på engelska om du/någon vill läsa lite om hur de tänker i Japan ang mat och hälsa (deras Dietary guideline, Rest Guideline och Sleep guideline har jag i länksamlingen)

    (JDA=japans branschorganisation för dietister osv. Tänk Svenska Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen sammanslaget, med fokus på mat, eller USA's FDAs matdivision.)
    Why do christians celebrate the birth of a jewish baby on the day of a pagan festival?
  • Aniiee
    cattus skrev 2015-12-27 23:01:10 följande:

    Ts har helt rätt. Det finns nämligen hur mycket forskning som helst om hur animaliskt fett och protein skadar våra kroppar.
    Risken ökar för olika typer av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt, diabetes, benskörhet och man har även hittat samband med olika typer av autoimmuna sjukdomar. Det är inte kosten i sig som orsakar sjukdomarna men de ökar tillväxten och risken att få dessa sjukdomar. Genom kostförändringar kan man minska riskerna och även tillväxt av dessa. Ifall man strikt reglerar kosten kan man få en betydligt högre livslängd även med en dödlig sjukdom som MS.
    Däremot finns inga studier som tydligt visar några fördelar med ett högt fett- och proteinintag.

    För den som vill ha källor på ovanstående kan man läsa boken Kinastudien (den innehåller närmare 1000 källhänvisningar). Den kan tom få en köttätande typ som mig att fundera på om det är dax att ändra kosthållningen.

    Anledningen att jag läste den till att börja med är att min mamma precis gjort en bypass-operation (hon har gått på LCHF diet av och till under flera år) och jag ville veta mer om hur hon skulle kunna förbättra sin hälsa och vad som händer i kroppen när hjärtat är sjukt. 
    När man läst den så undrar man verkligen hur man kan manipulera människor i så stor omfattning och de som vet hur det ligger till inte heller vågar sticka ut hakan och skrika högre om hur illa det egentligen ligger till med hälsan och hur vi själva förstör den.

    För den som faktiskt är intresserad av sin hälsa kan boken varmt rekommenderas, en innehåller mycket intressanta fakta, studier och statistik. Information om olika koststudier och vägledning till hälsosamma val. Bokens författare skriver på ett intressant och spännande sätt som gör att man blir fängslad och inte vill sluta läsa. 
    Man vill ge bort boken till alla man känner och samtidigt hålla fast vid den för sitt eget förhoppningsvis långa liv.


    Caveat dock: Man kan äta LCHF utan att äta något animaliskt alls. Nyttigt eller ej låter jag vara osagt.
    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Aniiee
    cattus skrev 2016-01-09 22:48:11 följande:

    För att få FAKTA (vetenskaplig sådan) angående sjukdomar relaterade till matvanor och livsstil läs då "The China Studie" en helt överlägsen forskningsstudie som gjorts i Kina under 30 års tid. Där jämförs olika typer av kost gentemot sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar, bröstcancer, diabetes mfl
    www.thechinastudie.com 

    Där finns de "bevis" som behövs för att förstå hur maten påverkar de sjukdomar vi drabbas av.

    Ang kolesterolhalt och dödsfall så är det inte de som har högst kolesterolhalt som dör oftast utan de som ligger på gränsen för att ha för hög kolesterolhalt. Det beror på hur lättrörligt "placket" är i blodådrorna. De som har väldigt högt får oftare kärlkramp och problem relaterade till det, de som har en lägre halt dör oftare av hjärtinfarkter eller stroke då plack släpper från blodkärlens väggar och bildar proppar i hjärta eller hjärna. 


    The China Study har dock fått hård kritik från alla möjliga håll (inte minst vetenskapligt, pga av den bristande vetenskapliga metodiken, hållbarheten och ärligheten) Så jag vet inte hur mycket fakta man får från den studien..... En del, naturligtvis, men inte så gedigen som författarna vill göra sken av.
    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!