Inlägg från: Anonym (matärgott) |Visa alla inlägg
  • Anonym (matärgott)

    Trött på lögner och LCHF!

    Anonym (lchf-brud) skrev 2015-12-14 13:23:17 följande:
    Har du något stöd för ditt påstående mer än en känsla?

    Jag påstår inte mycket. Men det lilla jag påstår har ändå mer stöd än din magkänsla.

    Och dessutom, människan har bara ätit kolhydrater mindre än 10 000 år, vilket är en väldigt kort tidsperiod evolutionärt sett. Och kroppen förmodligen inte optimalt anpassad för att ha kolhydrater som främsta energikälla. Det finns exempelvis en massa forskning som visar på att befolkningsstorleken ökade i samband med introduktionen av sädesslag i kosten i slutet på stenåldern vilket förmodligen beror på att kolhydrater är en billig och effektiv energikälla. Däremot verkar stenåldersbefolkningens hälsa försämrats drastiskt av denna kostomläggning (medellängden och medellivslängden minskade bland annat) vilket förmodligen beror på att kolhydrater inte är optimala ur hälsosynpunkt. Kolhydrater må med andra ord vara en effektiv och billig energikälla men nödvändigtvis inte det bästa för hälsan.
    Du menar alltså att knappt 10 000 år med kolhydrater gör kolhydrater till en onaturlig energikälla? Samtidigt som LCHF:are brukar mena att knappt 100 år med konsumtion av mjölkprodukter innebär att "vi druckit mjölk i alla tider" och att mjölk är en naturlig del av vår diet?

    Hur menar du kring medellivslängden? Dagens kolhydratätande befolkning lever ju nååååågot längre än stenåldersmänniskan.

    I fattiga länder utgör kolhydrater en väldigt stor del av kosten och det är ju inte direkt de som lider av livsstilssjukdomar.
Svar på tråden Trött på lögner och LCHF!