Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Reportage från en vanlig skola i landet som aldrig varit så lugnt och tryggt och säkert som nu:

    www.expressen.se/kvallsposten/skandalskolan-som-vaktas-av-taggtrad/

    Kriminella som försöker värva elever. Knarklangning. Storbråk mellan olika folkgrupper. Värnhemsskolan i centrala Malmö har drabbats av så stora problem att ordningsvakter och taggtråd satts in.

    Under hela förra året - och fram till för några veckor sedan - gjordes omkring trettio polisanmälningar om händelser som inträffat på eller strax utanför skolan. Allt från stölder av läsplattor till misshandel. Så sent som den 19 januari beslagtog skolans ordningsvakter en elpistol som en sjuttonårig elev haft med sig.

    Värnhemsskolan är förstås inte ensamt om att ha problem. 2016 anmäldes en grundskola i Malmö när elever lekte IS-avrättning och tog strypgrepp på en flicka.

    Föräldrar på en annan Malmöskola larmade om att sexåringar blev sexuellt trakasserade.

  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2017-02-07 14:21:54 följande:
    Och nu krossar svensk ekonomi prognoserna ännu en gång, och överraskar med råge i possitiv bemärkelse, en supersiffra för staten kallar DI januari-siffrorna för.

    Så det är rena klang o jubelföreställningen svensk ekonomi visar upp för Januari, nåt vi alla Sverige-vänner kan glädjas åt. smile1.gif
    Men vi Sverige-vänner glädjs ju hela tiden numera, för allt tycks gå Sveriges och Sverige-vännernas väg.
    Nu får vi ta och läxa upp det där dumma folket en gång för alla! De förstår ju inte hur bra allting är och hur lugnt och tryggt det är på gator och torg. Se bara på ipsos senaste "undersökning" där andelen som tycker att utvecklingen i Sverige går åt rätt håll rasat till ynka 18%!

    Skandal!!



  • K Markatta

    Regeringen varnar nu själva för systemkollaps i ett stort antal kommuner:

    www.sydsvenskan.se/2017-02-08/akut-situation-for-50-kommuner

    Enligt civilministern Ardalan Shekarabi (s) finns det i dag omkring 50 kommuner, framförallt i norra Sverige, men också i till exempel Dalarna och Värmland som har svårt att klara sina åtaganden när det gäller skola, omsorg och socialtjänst.

    I artikeln i övrigt ser vi det gamla vanliga. Man visar gärna upp sig men har inte något att komma med:

    Under sin resa genom Jämtlands län fick Löfven köra skoter upp till samevistet vid Storhogna högfjällshotell. På fjälltoppen höll statsministern en pressträff där han lyfte fram skoteråkning och vandringsleder som en viktig del i att utveckla turistnäringen ytterligare.

    Löfven hade dock inga konkreta löften om satsningar på glesbygden med sig. Ett pressmeddelande som antytt att en nyhet skulle presenteras visade sig ha varit felformulerat.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-08 18:29:18 följande:
    Sverige hör till en av de snabbast växande ekonomierna bland världens rika länder.
    Det uppger OECD i sin årliga rapport.
    - Vi är stolta över Sveriges framgångar, säger Angel Gurría, generalsekreterare vid OECD.

    www.expressen.se/dinapengar/svensk-ekonomi-va.../
    Förstörde stämningen

    Men det som oroade Gurría mest och som lite förstörde den trevliga stämningen var bostadsbubblan.

    Medan Magdalena Andersson såg något mer ansträngd ut sade generalsekreteraren att Sverige har en bostadsbubbla. Vad än politikerna säger. Och att de inte bara måste börja prata om den utan också hantera den och åtgärda den. Visst, amorteringskraven är bra. Men nu måste regeringen ta bort ränteavdragen. Det var stimulanser som var kul medan de varade, men nu måste vi återgå till det normala.
  • K Markatta
    Ascendere skrev 2017-02-08 10:06:17 följande:

    I Malmö, som ju som bekant leder utvecklingen, går det så bra att man nu börjar låsa dörren till Akuten på nätterna. Istället måste en väktare släppa in de vårdsökande. 
    Och eftersom väktaren behöver lön, och troligen även OB-tillägg, så blir det ytterligare plus på BNP, och ytterligare en käftsmäll till oss felinformerade som hävdar att utvecklingen går åt fel håll. 


    Att låsa dörren till Akuten räcker inte:

    www.sydsvenskan.se/2017-02-07/akuten-i-malmo-borjar-lasa-dorren-pa-natten

    Från den 1 mars börjar akuten i Malmö låsa dörren mellan klockan 21 och 05. Men polisen räknar ändå med att behöva åka dit och spärra av vid skottlossningar som drar mycket folk till akuten.
  • K Markatta

    Vi bläddrar i BRÅ:s rapport med en preliminär sammanfattning av anmälda brott 2016:

    bra.se/download/18.37179ae158196cb172e1b34/1484209811093/Sammanfattning_anmalda_prel_helar_2016.pdf

    Till att börja med ser vi att det totala antalet anmälda brott förra året var 1,5 miljoner. Det är en fördubbling jämfört med 1975:



    Vissa brott ökar jämfört med 2015 medan andra minskar. Vi kan väl ta några exempel på brott som ökar:

    Brott mot person, totalt: 275 000 (+ 7%)
    Misshandel: 88 000 (+4%)
    Grov fridskränkning: 1 680 (+11%)
    Våldtäkt 6 560 (+13%)
    Sexuellt ofredande 10 500 (+20%)
    Olaga hot: 54 200 (+5%)
  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2017-02-11 14:13:44 följande:
    Och i Göteborg är det "krigssjukvård" som gäller på akutavdelningen vid Sahlgrenska:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Förtjänar att klistras in här i tråden:

    Akutmottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg är en av de avdelningar där skyddsombuden har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket på grund av brister i arbetsmiljön. Läget beskrivs som mycket allvarligt.

    - Det är som krigssjukvård vi får göra det vi kan hela tiden och nu är det nära bristningsgränsen. Det är många som uppvisar stressymptom, de blir ledsna, börjar gråta under arbetspasset, ont i huvudet, lite minnessvårigheter. Klara stressymptom helt enkelt säger Monika Djurner, huvudskyddsombud på Sahlgrenskas universitetssjukhuset.

    Det handlar om stängda vårdplatser och brist på personal som pressar de som är kvar till det yttersta. Samtidigt som larmrapporterna kommer allt tätare om långa väntetider och patienter blir liggande i flera dygn på akuten i väntan på en vårdplats. Problemen som finns i sjukvården blir allt svårare att komma tillrätta med menar Inger Högstedt, inspektör på arbetsmiljöverket i Region Väst.
  • K Markatta

    När vi trots att skatteintäkterna aldrig varit så höga som nu har problem med att finansiera det offentligas kärnverksamhet är det en lättnad att höra att våra skattepengar i alla fall räcker till att betala ut lön åt kriminella!

    www.nt.se/nyheter/norrkoping/beskedet-kriminella-far-fortfarande-lon-om4496671.aspx

    Beskedet: Kriminella får fortfarande lön

    NT avslöjade i höstas att Norrköpings kommun betalar 20 000 kronor i månadslön för tio kriminella personer som deltar i ett avhopparprojekt som drivs av privata sociala företaget iCreate Dreams AB. Tidigare drevs avhopparverksamhet i kommunal regi. Arbetsförmedlingen betalar 75 procent av lönen, kommunen resten.

    Kravet för medverkan i projektet, som vänder sig till ungdomar som vill lämna den brottsliga banan, är att deltagaren inte ska begå brott. Men NT kunde berätta om att en 20-årig deltagare fortsatt med brott och bland annat uppviglat andra kriminella att ge sig på en polis.

    Trots att deltagare inte har skött sig har kommunstyrelsen nu beslutat förnya och förlänga avtalet med iCreate Dreams AB till 28 februari 2018.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna