Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2019-11-11 21:16:44 följande:
    Så vitt jag kommer ihåg så sa President Donald att han inte begrep varför man hade kärnvapen om man inte använde dem

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1eBzl/trump-var...

    "När Donald Trump träffade en högt uppsatt säkerhetsrådgivare frågade han: ?Om vi nu har kärnvapen, varför kan vi inte använda dem??

    Och den republikanske presidentkandidaten återkom till frågan tre gånger under det en timme långa samtalet." 

    Resten av världen har förstått att förhandlingar ger större och bättre resultat i många fall.

    Om polisen i Malmö kan förhandla fram en fred mellan de rivaliserande gängen i Malmö så att de slutar att skjuta varandra och spränga med risk för att allmänheten skadas så är det en framgång.

    Men det förstår inte alla, uppenbarligen. 


    Gängmedlemmarna ska punktmarkeras av polisen och sättas i fängelse utan straffrabatt när de begår brott.
  • K Markatta

    När man för en gångs skull intervjuar en annan kriminolog än Jerzy S slipper man de vanliga flosklerna och bortförklaringarna och får istället veta hur det verkligen ligger till:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kriminologen-sverige-varst-i-vasteuropa

    Kriminologen: Sverige värst i Västeuropa

    När det gäller unga i åldern 15-29 år sticker Sverige ut i statistiken - inget annat land i Västeuropa har så många i den åldern som är inblandade i skottlossningar och dödsskjutningar. Det säger kriminologen Ardavan Khoshnood i kvällens Aktuellt.

    Han säger att man inte kan veta exakt vad det beror på att Sverige sticker ut så pass i statistiken.

    - Men det finns spekulationer. Tillgången på vapen är till exempel mycket god och en annan anledning är att vi i Sverige har varit otroligt naiva under väldigt lång tid med att ta tag i den här frågan.

    - Det finns folk som har skrikit sig hesa i tio, tjugo år om situationen utan att det tagits på allvar, säger Ardavan Khoshnood.

    Han säger också att vårt grannland Danmark har varit bättre på att reagera på den grova brottsligheten än Sverige.

  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-11-11 23:10:16 följande:
    www.dn.se/nyheter/sverige/kriminologen-det-ga.../

    "David Kennedy är noga med att understryka att de inte handlar om att "förhandla med gängen?.

    ? Rättsamhället ska slå hårt mot den brottslighet de begår, något annat alternativ finns inte. Det viktiga är att de inser att vi vill ? och kan hjälpa dem.


    Stefan Sintéus, polismästare i Malmö, är mycket intresserad av att inleda ett samarbete med det institut som David Kennedy leder. Polismyndigheten i Malmö för nu diskussioner med så väl Malmö högskola som med Malmö stad för att diskutera formerna.


    Vidare har Brottsförebyggande rådet tagit på sig att inleda diskussioner med Kriminalvårdsmyndigheten för att se om även frivården har möjlighet att medverka."

    "Han har tre grundläggande utgångspunkter:


    1. Antalet personer som står för den grövsta brottsligheten är mycket lågt. De måste identifieras och ringas in.


    2. De flesta som lever i brottsutsatta miljöer tolererar inte våld. De lider fysiskt och psykiskt av situationen. Typiskt sett är förtroendet för myndigheter lågt.


    3. De som står för våldet skulle överge sitt destruktiva beteende om det vore möjligt utan att tvingas svika sina kriminella vänner och om de visste att de fick hjälp att bygga upp ett bättre liv.


    Det var och är den grundsynen som präglar den metod som David Kennedy sedan utvecklat.


    ? Vi förstod att vi måste prata med våldsutövarna, ge dem alternativ. Berätta vad de riskerar och vad de har att vinna på att bryta med sin livsstil, säger David Kennedy.


    I Boston fokuserade man på en gängkonflikt. De som uppfattades som ledare söktes upp och kriminologer, polis och socialtjänst förklarade för dem att nästa gäng som kunde misstänkas för att ha begått ett mord skulle villkorslöst hamna under polisens lupp. Samtliga i nätverket skulle drabbas i form av ständiga kontroller, minst brott skulle rapporteras och i värsta fall skulle deras familjer drabbas i form av indragna bidrag och få sina hyreskontrakt ifrågasatta. Inget skulle lämnas åt slumpen."


    Att "hjälpa till med att bygga upp ett bättre liv" har provats i kombination med daltande och det har som du ser i många exempel här i tråden inte lett till någon förändring. Den pusselbit som saknas är mindre saft och bullar och mer vatten och bröd.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-11-12 00:10:55 följande:
    Ingen kan veta exakt sa Bull. 
    Det finns spekulationer, sa Bill.
    Allt är oppositionens fel, sa vår Bill.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-11-12 00:31:06 följande:
    Men är du inte upprörd över att SVT enbart presenterar honom som kriminolog och mörkar att han har varit KD-politiker.

    Tror du att det är ett exempel på att orbaniseringen av SVT har påbörjatsSkrattande
    Att han är en före detta KD-politiker betonades mycket tydligt i inslaget i Aktuellt (till skillnad mot hur man brukar göra med S-, MP- och V-märkta motsvarigheter).
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-11-12 00:34:07 följande:
    Jag vet inte om jag har sett detta i tråden - var har du sett det? Är det detta som är saft och bullar - att slå hårt mot de som begår brotten, att hamna under polisen lupp och att de kommer att åka dit på allt som kan göras, samtidigt som e erbjuds en väg ut som motiverar dem. 

    Det är samstämmigt från fler håll att det behövs insatser som förändrar såväl förebyggande, preventivt, med konsekvenser och ett alternativ till den kriminella livsstilen.  
    Nej, just det är bra - om det genomförs. Så har det ju inte varit hittills, vilket vi såg i exemplet "Hassan" i Uppdrag Granskning.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-11-12 08:34:04 följande:
    Äsch, jag skojar baar med dig, just för att du och andra inom den nyauktoritära rörelsen för mig framstår som linslöss som beskriver världen utifrån de exempel de hittar som anses stämma med världsuppfattningen.
    Det är nya tider nu. Även Aftonblaske-Lindberg, som ju normalt sett är en pålitlig S-demagog, verkar så smått vara på väg att ansluta sig till "den nyskrikauktoritära rörelsen", eller vad du nu kan hitta på för roligt namn på de som inte stödjer saft- och bullarkriminalpolitik och ett evigt Löfvenskt maktinnehav:



  • K Markatta

    Återvändande IS-terrorist har anhållits av polis misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse, vapenbrott och grovt olaga hot:

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/uppgifter-anh%C3%A5llen-man-%C3%A4r-is-hemv%C3%A4ndare-1.20940736

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-11-29 14:34:36 följande:
    Det var väl bra - att han anhållits, alltså.
    Det var väl bra... så länge det varade. Han släpptes dock nästa dag.

    Nu har denne återvändande IS-terrorist visst gripits igen för ett nytt brott:

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/v%C3%A5ldsman-gripen-efter-stort-polisp%C3%A5drag-1.21141269

    Våldsman gripen efter stort polispådrag

    Polisen larmades först om att en man med hammare gick runt och mumlade att han skulle slå ihjäl någon. En stund senare anträffades en skadad släkting till honom som nu har körts till sjukhus. Ytterligare en stund senare grep tungt beväpnad polis en misstänkt.

    Samma man greps så sent som förra veckan efter ett större polispådrag i Frölunda och betraktas av polisen som en IS-återvändare.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna