Inlägg från: Green Cross |Visa alla inlägg
  • Green Cross

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Världsmedborgare skrev 2016-04-29 08:47:19 följande:
    Helt väntat och helt i sin ordning, det är priset vi får betala för att rätta till vår snedvridna demografi.
    Och ett väldigt lågt pris, om vi ser på alternativet, det är bara att se på t.ex Japan vad som händer om demografin inte hålls på en nivå, som kan hålla den inhemska ekonomin igång.
    Har Sverige en världsunik demografi?
    Om inte,varför för (eller förde) Sverige en närmast världsunik invandringspolitik?
    KillBill skrev 2016-04-30 08:48:49 följande:
    Jag påstår inte att invandringen är gratis. Däremot påstår jag att Sverige kan bära kostnader för invandring. Det har historien visat.
    Så vad är syftet med att föra en politik som en ekonomiskt missgynnsam för Sverige?

  • Green Cross
    KillBill skrev 2016-05-02 15:16:13 följande:

    Sverige beviljar asyl till flyktingar som flyr från krig och förföljelse dvs det är humanitära skäl och inte ekonomiska skäl som gör att Sverige tar emot flyktingar.


    Budskapet från de som förespråkar hög asylinvandring är minst sagt ambivalent;

    Å ena sidan så är asylinvandringen inte bara bra utan en ren nödvändighet för att lösa de påstådda problemet med Sveriges upp-och-ner vända befolkningspyramid och klara framtidens välfärd,men å andra sidan så är asylinvandringen samtidigt en samhällsekonomisk nettoförlust på både kort och lång sikt ,men jag antar att vi är överens om att det är det sistnämnda påståendet som är korrekt.

     


  • Green Cross
    KillBill skrev 2016-05-02 17:05:53 följande:

    Du pratar om dem som förespråkar hög asylinvandring.


    Jag får ett intryck av att du gör det eller i varje fall försvarar en politik som resulterar i en hög asylinvandring,men så kanske inte är fallet?
    KillBill skrev 2016-05-02 17:05:53 följande:

    Av de som jag har mött och som förespråkar att Sverige ska erbjuda människor på flykt från krig eller förföljelse asyl så har alla varit av den uppfattningen att ju färre som behöver söka asyl i Sverige desto bättre (det indikerar mindre krig och mindre förföljelse).


    Möjligtvis,men det är en felaktig uppfattning.

    År 2015 sökte ca. 15 (femton !) gånger fler s.k "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan asyl i Sverige jämfört med året innan,men det är knappast så att konflikten i Afghanistan var 15 gånger mer intensiv år 2015 än 2014,eller att 15 gånger fler Afghaner är på flykt år 2015 jämfört med 2014,så uppenbarligen så är det andra faktorer som är avgörande.
    KillBill skrev 2016-05-02 17:05:53 följande:

    Kan du nämna någon som förespråkar en hög invandring som företeelse (och inte pga. av främst humanitära skäl)?


    Ungefär som att säga att man inte kan klandra våldtäktsmän då de främst är ute efter att ha sex inte traumatisera sina offer,och att det inte är fel att vilja ha sex.

    Är man medveten om konsekvenserna av det man förespråkar eller begår så kan man utgå från att man även anser att konsekvenserna av det är acceptabla.
    KillBill skrev 2016-05-02 17:05:53 följande:

    När det gäller Sveriges upp-och-ner vända befolkningspyramid så anser de flesta att det är problematiskt att Sverige har allt fler äldre som måste försörjas av allt färre i arbetsför ålder. Att invandringen förbättrar befolkningspyramidens utseende är positivt.


    Det utgår från att:

    1. Invandrare är mer produktiva än svenskar (vilket inte är fallet,snarare tvärt om).

    2. Att invandrare inte själva åldras (annars blir det bara ett demografiskt pyramidspel där man hela tiden måste ha in fler invandrare för att ta hand om de som kommit hit och blivit åldringar).
    KillBill skrev 2016-05-02 17:05:53 följande:

     


     När det gäller samhällsekonomin så är det framförallt på kort sikt som invandringen kostar. På lång sikt är de ekonomiska effekterna för samhällsekonomin marginella. 


    Och det kombinerade nettoresultatet av både kort- och långtidsperspektivet är?





  • Green Cross
    KillBill skrev 2016-05-02 18:16:15 följande:

    Jag kommer aldrig övertyga dig och den här diskussionen känns därför överflödig


    Men du har ju inte ens försökt.
  • Green Cross
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 10:15:32 följande:
    Men det är ju bara en illusion, kostnaderna är ju konstanta så betala får vi alltid göra på det ena eller andra sättet,
    Men allas kostnader är inte lika dina;
    En barnlös person har t.ex inget behov av barnbidrag men tvingas ändå betala andras barnbidrag genom skattesedeln.
    Att pengarna inte försvinner innebär inte att alla gynnas av omfördelning.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 10:15:32 följande:
    Välfärd byggs inte av pengar från vår privata ekonomi, den byggs enbart av pengar från det gemsamma.
    Och var kommer pengarna till den gemensamma ekonomin ifrån?
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 10:15:32 följande:
    Mig/oss personligen är det skitsamma, men för de med sämre ekonomi blir det alltid ett minus när skatteintäkter till det gemensamma minskar.
    Och för de mer välbärgade som ändå kunnat finansiera det ur egen ficka så blir det ett plus,detta då de endast behöver betala för sig själva och inte extra till det gemensamma för att de ska omfördelas.




  • Green Cross
    Världsmedborgare skrev 2016-05-04 14:20:52 följande:
    Jag behöver inte svara, det är tydligt att du inte vill att välfärd ska bekostas gemsamt, ändå är jag rätt säker på att du inte älskar bro/vägavgifter/tullar, och du gärna slipper betala sjukförsäkringspremier på 50-80.000 sek/år, vilket är vad det kostar om du vill ha det som system som fanns i USA (lite olika i olika stater) Eller att vissa barn inte ens går att sjukförsäkra, p.g.a DNA inte ser bra ut, tyder på ärftlig sjukdom, eller bekosta skolgång och  utbildning så att nån kan torka dig i röven på din ålders höst.
    Eller bekosta en födsel med 20-60.000 per gång., o.s.v o.s.v.
    Problemet med välfärd att att man måste sätta gränser och exkludera främlingar från den,annars riskerar proportionaliteten mellan nettobetalare och nettomottagare att rubbas,och då faller välfärdssystemet.

    Sedan så finns det ju en viss känsla av rättvisa och nationell gemenskap att vilja betala extra så att Svenska låginkomsttagare som ändå jobbar och betalar skatt får cancervård gratis och att inte vilja betala bisarra summor i bidrag till nyanlända främlingar från tredje världen som aldrig betalat ett öre i skatt.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-04 19:04:44 följande:

    Apropå att gissa: http://www.di.se/artiklar/2016/5/3/kinaanalytiker-missade-mest-i-fjol/ 

    Vi får vara glada att makthavare inte lyssnar så mycket på analytiker och experter, då skulle snabbt vår svenska ekonomi haverera.


    De kanske borde lyssna på dig istället,Svenskarna skulle verkligen förtjäna en makthavare som dig.


  • Green Cross
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:50:29 följande:
    Det behövs inte, dom gör alla, oavsett parti, ungefär som jag, problemet är det till skillnad mot vanliga företag aldrig händer nåt tillräckligt snabbt inom politiken.
    Seriösa människor gissar inte,de analyserar baserat på tillgänglig data och förutspår därefter.
    Det finns alltid en viss osäkerhet eftersom man inte faktiskt vet vad framtiden döljer,men det är betydligt mindre än när man gissar.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:50:29 följande:
    Du ser hela tiden på kostnader i Sverige, aldrig vister eller vad ett bra flyktingmottagande kommer att leda till längre fram, men du saknar väl förmåga att tänka företagsmässigt, antar jag.
    Kan du ge några konkreta prognoser eller exempel på dessa långsiktiga vinster?

    Förövrigt så behöver jag inte gissa eller förutspå konsekvenserna av en hög asylinvandring från tredje världen då vi redan har facit,och facit i detta fall heter Rosengård,Tensta,Södertälje,kraftig överrepresentation av bidragsberoende och kriminalitet bland asylinvandrare,sämre skolresultat etc.

    Däremot så finns det i verkligheten en stark avsaknad av de förutspådda asylrelaterade vinsterna som du jämt refererar till,varför det kan man undra.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:50:29 följande:
    Vad tror du t.ex händer om  några år, när dessa konfliktländer ska byggas upp, tror du läner som Ungern och Polen har den minsta chans att få kontrakt i de f.d konfliktländerna?
    Kontrakt på vad?
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:50:29 följande:
    Men länder som varit behjälpliga kommer att bli tillfrågade först om att delta i uppbyggandet, och där handlar det om 1000-tals miljarder som vi får vara med att dela på, var så säker.

    Du tror på riktigt att Syrien och Afghanistan kommer att beställa varor och tjänster från Sverige för stora pengar,pengar som de inte ens har utan som troligen kommer från svensk biståndsbudget?

    Nej seriöst,finns det ett (1) enda historiskt exempel då detta faktiskt skett och varit en nettovinst för landet som först mottog asylanterna?


Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna