Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-08 17:34:53 följande:

    Bra, men inte tillräckligt.


    Jag tycker att Sverige ska värna och pröva asylrätten i varje enskilt fall. Det är däremot inte självklart att alla ska/kommer få stanna.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-10 19:34:26 följande:

    Det finns ett flertal fall och detaljer där Sverige gör det lättare att komma in och få stanna i Sverige än vad asylrätten ger.


    Ge exempel så kan vi diskutera saken.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-01-11 05:20:30 följande:
    Du glömmer dels att det är en minskning från väldigt höga nivåer och dels att den stora mängd som tidigare kommit nu genererar en massiv anhöriginvandring.

    Varför tror du att jag glömmer någonting? Jag konstaterar bara att antalet asylsökande i Sverige var under 2017 det lägsta på åtta år.


    Idag beviljas i princip bara tillfälliga uppehållstillstånd till de som söker asyl i landet. När det gäller anhöriginvandring så ställs krav på att anhöriga har någon stans att bo (det finns regler på hur stor bostaden ska vara) och att den anhörige kan försörja sig själv eller av anhöriga (det finns beloppsgränser som ska vara uppfyllda).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-11 01:23:18 följande:
    Att kunna komma in i Sverige och söka asyl trots flera passerade säkra länder man hade kunnat söka asyl i istället.

    Att få asyl och uppehållstillstånd utan fastställd identitet eller någon slags dokumentation med bevisvärde som säger var man kommer ifrån är inte något som asyllagen säger måste finnas som möjlighet, men som Sverige ger.
    Snarare borde det vara en förutsättning för att ens kunna söka asyl.

    Uppehållstillstånd som ensamkommande barn utan att identitet och ålder fastställts.

    Det finns vissa undantag i asylrätten för vissa brott, som Sverige sällan eller aldrig utnyttjar.

    Att asylsökande under perioder givits permanent istället för tillfälligt uppehållstillstånd.

    Tycker du att Sverige ska bryta mot internationella överenskommelser?


    Sverige är enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och i EU-stadgan om mänskliga rättigheter skyldig att pröva asylskälen för de som söker asyl i vårt land. Om asylprövningen visar att den sökande har sökt asyl i något tidigare EU land eller om den sökande är registrerad i ett EU land vid EUs yttre gräns ska den ansökande förvisas dit. Det finns inte krav på att människor som flyr från krig, övergrepp och tortyr ska kunna styrka sin identitet eller ålder. Tar du exempelvis flyktingar från Syrien så fanns det för många ingen möjlighet att få pass under brinnande krig (detta gäller både barn och vuxna).  


    Vad är det för undantag i asylrätten för vissa brott, som Sverige sällan eller aldrig utnyttjar?


    Sedan hösten 2015 så beviljar Sverige i princip bara tillfälliga uppehållstillstånd. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-11 10:54:08 följande:

    Ca 40-50% av de som söker asyl får avslag på sin ansökan och det beror bl.a. på att migrationsverket upptäcker att den sökande är registrerad i ett annat EU land.


    Sverige och andra länder som prövar asyl undersöker identiteten så långt som möjligt men de som flyr undan krig har många gånger ingen möjlighet att fixa pass innan flykt. Det är exempelvis vanligt att små barn helt saknar pass. Tycker du Sverige och andra länder ska vägra asyl till små barn som flyr krig om de saknar pass eller annan identitetshandling (även i Sverige är det vanligt att små barn saknar pass)?


    Har du exempel på att Sverige har beviljat asyl till människor begått exempelvis krigsbrott? Enligt Migrationsverkets regler så beviljas inte asyl om det framkommer att asylsökande har begått krigsbrott, brott mot mänskligheten annat grovt brott, eller om du utgör ett hot mot rikets säkerhet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-14 03:19:36 följande:

    Hur hanterar man detta?


    Public Release: 9-Jan-2018
    Cluster of resistant tuberculosis pathogen discovered University of Zurich

    Between February and November 2016, the Institute of Medical Microbiology at the University of Zurich discovered a multidrug-resistant Mycobacterium tuberculosis in eight refugees arriving in Europe from the Horn of Africa. The analyses provided an impulse for launching a transnational investigation and developing a pan-European alerting system.

    ...

    www.eurekalert.org/pub_releases/2018-01/uoz-cor010918.php

    eller detta?

    Så lever de gömda i Sverige

    Publicerad 2013-03-17
    Det finns ett samhälle vid sidan av. En parallell värld befolkad av tusentals ­människor som saknar laglig rätt att vistas i Sverige. Människor som går på samma gator som vi andra, pluggar i svenska skolor. Men som är ständigt rädda för polisen. Migrationsminister Tobias Billström (M) accepterar inte förekomsten av ett skuggsamhälle, säger han. Men skuggsamhället finns. DN ger i dag en unik inblick i??livet som gömd i Sverige.

    ...

    www.dn.se/nyheter/sverige/sa-lever-de-gomda-i-sverige/
      
    När det gäller din första länk så är förmodligen svenska turisters resor till andra länder en större risk för exponering för multiresistenta TBC bakterier än att 8 flyktingar som anlände till Europa från Afrika bar på den typen av bakterier år 2016.

    Ska världen komma tillrätta med multiresistenta bakterier så måste förskrivningen av antibiotika till männislor och djur bli mycket mer restriktiv överallt. Såg du SVT programmet om den danska grisuppfödningen? I Danmark har man jättestora problem med att en stor del av grisstamnen numera ör multisesident och inte längre kan behandlas med antibiotika. Dessutom har det visat sig att en del av de människor som bor i närheten av grisfarmarna i Danmark också har blivit multiresistenta..

    Din andra artikel från 2013 sätter fingret på ett internationellt problem som är svårlöst. I USA så finns exempelvis flera miljoner människor som lever och verkar i landet utan tillstånd. Jag gissar att så länge länder i likhet med Sverige har reglerad invandring så kommer det finnas människor som går under jorden/ lever utan tillstånd och det är nog ett problem vi får leva med om vi inte ska släppa invandringen helt fri.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-14 11:01:40 följande:
    Svenskar som reser till Afrika bör såklart låta vaccinera sig mot TBC. Kanske bör det t.o.m. vara ett krav.

    Problemet med TBC och andra sjukdomar via invandring gäller inte enbart den antibiotikaresistenta varianten av TBC.

    TBC bland svenskar ökar inte. De fall av TBC som uppmärksammas i Sverige gäller nästan uteslutande flyktingar som bär på smittan när de kom till Sverige. Därför trodde jag att du var orolig för resistenta bakterier. Resistenta bakterier är nämligen ett mycket större problem för Sverige än vad TBC är och det inte ovanligt att svenskar tar med sig resistenta bakterier hem från en semesterresa.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-14 12:07:21 följande:
    Förekomsten av TBC i Sverige ökar.
    KillBill skrev 2018-01-14 11:55:19 följande:

     Resistenta bakterier är nämligen ett mycket större problem för Sverige än vad TBC är och det inte ovanligt att svenskar tar med sig resistenta bakterier hem från en semesterresa.


    Självklart kan resistenta bakterier vara ett större problem än icke resistenta, men är ändå bara en del av problemet att sjukdomar vi knappt haft förut kommer hit med invandring.
    Jag anser att det tydligt indikerar hur invandring hanteras= dålig kontroll, inga åtgärder och det oroar mig.

    Så här står det i den artkel som du länkar till:

    "Av de nytillkomna tbc-fallen i Sverige är majoriteten födda utomlands i länder där tbc är vanligt. De allra flesta har smittats innan de har kommit till Sverige och någon ökning av fall som smittats i Sverige kan man inte se. Risken att få tbc genom att vistats ute i samhället är låg"

    Vilka sjukdomar har vi inte haft i sverige förrut? TBC var en mycket vanlig sjukdom i Sverige under första hälften av 1900 talet och de svenskar som insjuknar idag är företrädesvis äldre, över 60 år, och har sannolikt smittats i barndomen.


    Tar du multiresistenta bakterier så leder detta till 400 dödsfall bland den svenska befolkningen varje år och detta är således ett mycket större problem än TBC. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-24 03:30:51 följande:
    Exakt! En ökning av TBC i Sverige, trots att man inte kunnat se någon smittspridning i Sverige.

    Dock borde det bara vara en tidsfråga tills vi har tillräckligt många TBC-smittade i Sverige att den också ökar genom smittspridning i Sverige.
    KillBill skrev 2018-01-14 12:36:47 följande:

    Vilka sjukdomar har vi inte haft i sverige förrut? TBC var en mycket vanlig sjukdom i Sverige under första hälften av 1900 talet och de svenskar som insjuknar idag är företrädesvis äldre, över 60 år, och har sannolikt smittats i barndomen.


    TBC har varit i stort sett utrotad i Sverige sedan ungefär 50 år tillbaka.
    I stort sett alla fall man hittat har varit hos personer som vistats i riskområden i andra länder, oftast infödda som har utvandrat till Sverige.


    Som jag skriver så händer det fortfarande att äldre människor insjuknar i TBC och då har de latent burit på bakterien sedan barndomen. För de allra flesta så finns ingen anledning att oroa sig för TBC. Ska du oroa dig för bakteriesmitta så är multiresistenta bakterier en mycket större risk. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?