Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Vi har alltså tagit emot så många migranter från Mellanöstern - som ligger långt från Sverige både geografiskt och kulturellt med många fredliga länder emellan - att arabiska nu är det största modersmålet efter svenskan. Snart kanske svenskar måste lära sig arabiska för att "komma in i samhället '.

    www.svd.se/arabiska-sveriges-nast-storsta-modersmal

  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (A) skrev 2018-06-01 23:47:27 följande:

    Undrar vad det totala underskottet årligen blir för det som har med flyktingar att göra. Siffror omkring 300-350 miljarder kronor har nämnts.

    Om man räknar allt precis allt.

    Regeringen hittar på en ny regel som gör att de 9000 asylbedragarna får stanna, det tror jag.

    Längtar efter lugn & ro samt ordning & reda i Sverige.


    Om inte MP och C får inflytande efter valet kommer nog amnestin att rivas upp.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Bjorn) skrev 2018-06-03 00:22:40 följande:

    För mig är frågan Om vi ska ta emot flyktingar. Svaret för mig på den frågan är: nej det ska vi inte göra.


    Samma här. Jag har varit positiv tidigare, men nu har vi tagit vår andel för decennier framöver och alltså kan vi med gott samvete ha totalstopp. Åtminstone tills våra grannländer kommit ikapp.
  • Anonym (Hoppsan)
    Padirac skrev 2018-06-17 00:30:39 följande:
    Jag tror du skulle få ut en del av att titta på Roslings föreläsningar på youtube - det skulle lära dig en del om vad som påverkar befolkningsökningen. 

    Sen behöver du också komma ihåg att hösten 2015 stoppades de öppna dörrarna till Sverige. Det finns en eftersläpning i antalet som kommer - tex anhöriginvandring.

    Utsatta människor behöver både hjälp i närheten och en plats att fly till - det fungerar inte med enbart det ena eller andra.

    Kostnaden för migrationen ligger på ca 1% av BNP, det är en liten kostnad. Det som däremot krävs är  att samhället är rustat att ta emot flyktingar och asylsökande. Det var inte Sverige för några år sedan - och därför har de öppna gränserna stängts.   

    Då Sverige är medlem i EU och har skrivit på flyktingkonventionen får Sverige lov att på något sätt ta emot en del flyktingar och asylsökande. 

    Så din oro att vi vattnar ur systemet NU är obefogad, det finns inget som talar för att det är migrationen som är skälet till de problem du tror finns  
    Sverige har tagit emot oproportionerligt mycket i förhållande till folkmängd. Vi har tagit vårt ansvar för år framöver redan. Nu är det dags för övriga nordiska länder att göra detsamma. När Danmark, Norge och Finland kommit ikapp oss kan vi börja ta emot igen - och då anser jag att vi endast ska ta emot kvotflyktingar så som Kanada gör.

    Fördelen med det är att det är behovet som styr vilka som ska få asyl, inte vilka som har styrka och resurser att ta sig hit.

    En annan fördel är att det skulle leda till att fler kvinnor får asyl - de har mycket större skyddsbehov än män men klarar inte resan hit. Fler barn, inte 17-åriga killar utan 8-åriga flickor och pojkar, skulle få asyl.

    En tredje fördel är att vi kan sätta alla resurserna till de som fått asyl och som alltså har rätt att stanna och slipper lägga resurser på migranter som vi till slut bedömer inte har rätt att stanna. Mer pengar kan ges till de som verkligen har rätt till dem alltså.
  • Anonym (Hoppsan)
    Padirac skrev 2018-06-19 07:19:58 följande:
    Då vill jag gärna ha en lista på allt som invandringen knäckt i samhället som en uppbackning av ditt påstående.
    Du kanske har märkt att allt fler nekas sjukersättning/får den indragen? Du kanske har märkt att det numera är väldigt svårt att beviljas assistans - trots att man behöver sondmatning och andningshjälp - och detta i en högkonjungtur! Det är långa köer till sjukvården. Det är långa köer till tandläkare.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Fredrik) skrev 2018-06-19 23:49:14 följande:
    Behöver inte visas. En budget är en budget ovh om en utgift blir mycket större måste man minska ner på något annat.

    I Sverige är det uppenbart att både vård, skola och rättsväsendet har fått ta stryk.

    Däremot kan man diskutera omfattningen.
    Magdalena Andersson sa ju faktiskt hösten 2015 att LSS var en av de poster de skulle dra in på för att bekosta migrationen. Jag missd hur jag ryckte till när jag hörde det. Politiker brukar inte vara så rakt på... och LSS är ju också ett skämt numera.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Santi) skrev 2018-06-19 23:59:10 följande:
    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet inte påverkas som du påstår?

    Har du belägg för att islam inte är ett problem?

    Har du belägg för att migrationen inte påverkat välfärden?

    Har du belägg eller är det bara tyckande.
    Egentligen är klanmentalitet och hederskultur ett större problem än islam - men islam är ju sprungen ur den kulturen.
  • Anonym (Hoppsan)
    Padirac skrev 2018-06-20 20:48:55 följande:
    Kostnader för assistansersättningen nästan 3 miljarder lägre än beräknat För utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg blev utgifterna 67 411 miljoner kronor, vilket är 1 085 miljoner kronor lägre än vad riksdagen anvisade i den ursprungliga budgeten och 3 033 miljoner kronor lägre än totalt anvisat. Kostnader för statlig assistansersättning blev 2 621 miljoner kronor lägre än statens budget medan bidrag för läkemedelsförmånerna blev 1 156 miljoner kronor högre än vad riksdagen anvisade i den ursprungliga budgeten. I vårändringsbudgeten anvisade riksdagen ytterligare 1 103 miljoner kronor för läkemedelsförmånerna.

    Lägre utgifter för sjukpenning än beräknat För utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning blev utgifterna 101 868 miljoner kronor, vilket är 5 184 miljoner kronor lägre än UTGIFTER I STATENS BUDGET 2017 37 riksdagen anvisade. Det beror främst på att antalet utbetalade nettodagar för sjukpenning blev lägre än beräknat.
    Skulle det vara positivt menar du att allt fler nekas sjukpenning och assistans?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-06-24 22:25:47 följande:

    Jag håller med och det är på tiden att SDs övriga politik börjar granskas.


    SD vill att kvinnor i Sverige inte själv ska få besluta om en abort i vecka 13.


    SD vill att svensk vårdpersonal ska ha rätt att vägra utför arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion (Kristendom, islam osv)


    SD vill att de religiösa friskolor som finns ska få vara kvar


    SD vill försämra arbetsrätten

    SD anser att t.ex. riskkapitalbolag ska kunna plocka ut  stora vinster från vård, skola och omsorg. 


    SD röstade emot att fackavgiften skulle vara avdragsgill


    SD har lagt förslag på att staten ska sänka lönen för vissa typer av anställningar. 


    Precis! Och detta är varför jag INTE kommer att rösta på SD!

    Tyvärr är SD det enda partiet som ens har andats om att migration inte enbart är positivt och det enda som ens andats om att man bör diskutera volymer (förutom Tobias Billström som blev petat pga av det uttalandet). Av den anledningen, plus att man inte känner igen sina gamla vanliga partier, frestas många att rösta SD.

    Övriga partier har struntat i sina kärnväljare och lämnat dem i sticket. Först nu börjar de fatta och det är verkligen som en bekännelse under galgen.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-06-24 22:29:32 följande:

    Jag tror att den bara är SD som driver frågan om att kraftigt försämra kvinnors rätt att själv bestämma över en abort. SD är också det enda partiet som anser att samhället ska tvångssterilisera transsexuella ?(jag tror dock inte att de driver denna fråga så hårt iom att de vet att de aldrig skulle få med övriga partier på den typen av idéer).


    Nja, det andra värdekonservativa partiet i riksdagen, KD, driver också den frågan - och de är också positiva till religiösa friskolor. Jag röstar såklart inte på KD heller. Svenska folket (förutom våra invandrare) röstar inte på värdekonservativa partier. Därför har också KD varit ett pytteparti. Jag är rädd att inflyttningen av människor från mer konservativa och traditionella kulturer kommer att öka såväl KD:s som SD:s makt.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?