Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Tom Araya skrev 2017-05-31 18:19:35 följande:

    Därför kommer majoriteten av alla flyktingar till bara två länder
    Vissa länder försöker aktivt avskräcka flyktingar från att resa dit


    NYHETERtor 20 aug 2015

    Vem kan klandra flyktingar från att resa till länder där chansen att få stanna är störst?


    Det är därför Tyskland och Sverige ensamma tar emot två av tre flyktingar i Europa.


    Många länder arbetar aktivt för att avskräcka flyktingar från att komma.


    Varför länkar du till en artikel från 2015?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-05-31 22:30:27 följande:
    Du får gärna berätta vad av det väsentliga i artikeln som har blivit inaktuellt.
    Tja, sedan 2015 så har den svenska asyllagstiftningen skärpts i flera omgångar och de svenska asylreglerna har idag anpassats till EUs miniminivå. Det är inte längre bara två europeiska länder som tar emot merparten av alla flyktingar.

    Så varför länkade du till denna nästan två år gamla och inaktuella artikel?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-05-31 23:25:50 följande:
    Artikeln pekar tydligt på vad som lockar asylsökande till ett specifikt land, det är vad artikeln säger och vad jag vill få fram med att länka den. Genom större förståelse för detta kan vi i framtiden undvika den kris vi haft och fortfarande har (trots färre asylsökande). Så länge det finns folk och politiker som inte har denna förståelse måste det påpekas och påminnas om, det blir aldrig inaktuellt.
    Ska vi prata om kris så fanns och finns den verkliga krisen i Syrien och inte i Sverige. Det viktigaste just nu är att medlemsländerna i EU kommer överens om hur man gemensamt ska ta hand om flyktingar som söker skydd.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-06-01 14:37:24 följande:
    Som sagt, det kan inte påtalas nog ofta, vissa har fortfarande inte fattat...
    KillBill skrev 2017-06-01 06:59:33 följande: Det viktigaste just nu är att medlemsländerna i EU kommer överens om hur man gemensamt ska ta hand om flyktingar som söker skydd.
    EU ska naturligtvis inte ta emot alla.
    Jag tror att historien kommer "döma" dem som Inte ville hjälpa krigsflyktingar från Syrien. EU ska leva upp till FNs flyktingkonvention, varken mer eller mindre.
  • KillBill
    KillBill skrev 2017-06-19 17:05:48 följande:
    Vet du att du länkar till den misstänkte ryske infiltratören som jobbade på SDs kansli och som har betraktats som en säkerhetsrisk?

    Sett till datumet på inlägget så skrevs det samtidigt som den misstänkte ryske infiltratören var anställd på SDs riksdagskansli.  Du kan inte bortse från att inlägget kan vara falskt och i stället  sverigedemokratisk  eller rysk desinformation /propaganda.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-08-01 21:41:40 följande:

    Ett par relaterade twitter-diskussioner jag hittade på Facebook:


    Nej , det är inte fria fantasier att det kan komma 500 000 invandrare till på 5 år, det är faktiskt vad prognosen säger!

    twitter.com/lindbergpolemik/status/892043084023967744


    En välfärd i kollaps. Samtidigt kommer ca 500 000 migranter de närmaste åren. Att ta ansvar enl .

    twitter.com/svenskiutlandet/status/890572563713335296


     


    Du är lite sent på bollen. Dessa tweets är från i somras och i oktober släppte Migrationsverket en ny prognos där antalet asylsökande liksom anhöriginvandringen fortsätter att minska.  

    www.migrationsverket.se/download/18.5bc6881815e14db67502006/1508925247512/Migrationsverkets+prognos+oktober+2017+P5-17.pdf

    Det är också viktigt att poängtera att anhöriginvandring idag bara godkänns om den sökande har fixat bostad och försörjning vilket inte är lätt. Migrationsverkets prognos bygger på antalet ansökningar men det är långt ifrån alla ansökningar som godkänns.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-11-18 01:02:13 följande:
    Kopierat ur länkat dokument med understrykningar av mig:
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Antalet asylsökande till Sverige på fortsatt jämna nivåer. Sedan föregående prognos han antalet personer som söker asyl i Sverige fortsatt att vara relativt stabilt på omkring 400 till 600 sökande per vecka. Siffrorna exkluderar omplaceringar av asylsökande från Italien och Grekland och överförda kvotflyktingar. Utfallet har hittills varit lägre än juliprognosens planeringsantagande, både avseende asylsökande totalt och för ensamkommande barn.

    Sänkt prognos för antalet asylsökande för 2017 och 2018.
    Prognosen för antalet asylsökande sänks både för 2017 och 2018. I år bedömer Migrationsverket attmellan 22 000 till 26 000 personer kommer att ansöka om asyl i Sverige (exklusive 3 000 omplaceringar). Huvudscenariot för 2017 är
    23 500 asylsökande (exklusive omplaceringar) ? en sänkning med 1 500 personer jämfört med föregående prognos. Av de asylsökande beräknas mellan 1 300 till 1 800 vara ensamkommande barn ? med ett huvudscenario på 1 500. Beredskapsscenariot på 41 000 asylsökande tas bort för 2017 eftersom sannolikheten för en sådan utveckling bedöms ha minskat och då det bara återstår ett begränsat antal veckor på året.
    För 2018 justeras prognosen ned till mellan 19 000 till 33 000 asylsökande med ett planeringsantagande på 24 000 (27 000 i föregående prognos). Mellan 1 100 till 2 500 beräknas vara ensamkommande barn med ett planeringsantagande på 1 500. Beredskapsscenariot för 2018 kvarstår men sänks från 60 000 till
    48 000. Det scenariot ligger utanför det ordinarie prognosspannet och bygger i huvudsak på att EU:s migrationsöverenskommelse med Turkiet upphör, vilket antas leda till ökad asylmigration till Sverige.
    ...
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Det är alltså inte antalet asylsökande som minskar utan man har sänkt siffrorna för prognosen, d.v.s. förmodat antal asylsökande för en kort framtid framöver.
    Antalet asylsökande kommer att vara stabilt, men en viss ökning går att skönja i siffrorna.

    Några uppgifter om anhöriginvandringen hittar jag inte i den rapporten.

    Hur är kraven för bostad och försörjning utformade?
    Kan den anhöriginvandrade bo hos sin anhöriga och då anses ha uppfyllt kravet på bostad?
    Kan den anhöriginvandrade försörjas av sin anhöriga inledningsvis, för att senare söka bidrag/bistånd från svenska myndigheter?

    Hur är kraven för bostad och försörjning utformade? Se nedan.


    Kan den anhöriginvandrare bo hos sin anhöriga och då anses ha uppfyllt kravet på bostad? Det beror på storlek på bostaden, se nedan.


    Kan den anhöriginvandrare försörjas av sin anhöriga inledningsvis, för att senare söka bidrag/bistånd från svenska myndigheter? Ja om anknytningspersonen har tillräckligt stor inkomst (vilket inte är möjligt om anknytningspersonen själv lever på bidrag)


    Vid anhöriginvandring ska anknytningspersonen ha inkomster som motsvarar det förbehållsbelopp som Kronofogden tillämpar vid utmätning av lön. Det krävs också att anknytningspersonen har en bostad av tillräcklig standard och storlek. En ensamstående måste idag ha en inkomst på minst 4 679 kronor per månad för att få stanna. När det gäller bostad så s är en bostad för två vuxna tillräckligt stor om den har kök eller kokvrå och minst ett rum. Om barn ska bo i bostaden måste det finnas fler rum.  För att få permanent uppehållstillstånd som anhöriginvandrare måste du ha inkomster från anställning eller näringsverksamhet som gör att du inte är i behov av försörjningsstöd.

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/08/forsorjningskrav-for-anhoriginvandring/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-06 01:47:53 följande:

    Regeringens samordningsminister säger nu vad vi många har sagt i många år...

    Positivt kan man tycka, men varför är man så tröga i att förstå vad de flesta kunde räkna ut redan på förhand eftersom det är logiskt?

    Baylan: ?Misskött mottagande kan ge problem? Sveriges stora asylmottagande de senaste åren kan bli ett stort bekymmer om det hanteras fel, enligt samordningsminister Ibrahim Baylan (S) som leder regeringens arbete mot segregation.

    ? Grunden för all integration är att man har ett jobb att gå till, säger Baylan i en intervju med TT.

    ...

    www.svd.se/baylan-stort-mottagande-fel-skott-kan-ge-problem


    Artikeln är låst så jag jan inte läsa den. Kan du berätta vad som är kontroversiellt eller annorlunda med Baylans uttalande? Att missskött asylpolitik/ mottagande kan ge problem är ingen ny ståndpunkt för socialdemokraterna (eller något annat parti för den delen). Det är och har alltid varit självklart.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-06 20:04:32 följande:

    Nej, det är inget man talat öppet om, uttalanden som kommit i artiklar eller andra nyheter. Framförallt har man inte velat känna sig vid att migrationen är misskött.

    Har någon i de rödgröna leden ens antytt något sådant börjar mp's representanter gråta över "inhumanitär människosyn".

    Har du någon gång hört sossarna protestera mot Reinfeldts flyktingpolitik?


    Du svarar inte på vad som är nytt eller kontroversiellt med Baylans uttalande. Alla partier och politiker anser att ett bra mottagande/en bra integration är viktigt och anser att motsatsen leder till problem. Det måste vara något annat i artikeln som han säger och som är kontroversiellt, vad är det? Du som har läst artikeln får gärna berätta.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (:)-(--?:::) skrev 2018-01-06 23:05:16 följande:

    KillBill, har du uppfattat att det förekommer någon kritik inom socialdemokratin mot Magdalena Anderssons utspel i DN som Tom A hänvisar till?


    Socialdemokraterna är ett stort parti med högt till tak. Magdalena Anderssons intervju i DN har både mötts av beröm och kritik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?