Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2018-04-16 07:47:45 följande:
    Det svenska skattesystem fungerar inte så att man kan bestämma vem som får pengarna. Men du kanske anser att barn i rika stadsdelar är en lägre belastning för samhället än barn från fattiga förorter eftersom deras föräldrar förmodligen betalar mer i skatt?
    Nej självklart inte, men jag betalar ju inte bara skatt för mig själv. De pengarna kan samhället även avvända till mina barn - grovt sett (en del betalar mer i skatt och andra mindre). Det är inte särskilt många svenskar faktiskt där varken den personens, hens föräldrar eller farföräldrar bidraget med skatt och arbetskraft till samhället. En migrant som kommer hit som 35-åring och får jobb som 45-åring har alltså 20 år på sig att betala skatt till samhället.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-04-13 19:45:18 följande:
    Ja de kommer att få av avslag, efter flera månader och kanske år av asylutredning under vilken tid Sverige bekostar boende, mat, sjukvård och fickpengar. Som du förmodligen vet är det väldigt få av de som fått avslag som faktiskt lämnar landet.
    Genomsnittstiden för asylutredning är nästan 1 1/2 år läser jag i DN idag. Alltså betalar vi uppehälle även för personer som kommer att få avslag under 1 1/2 år. Det blir enormt mycket pengar - som kunde gå till annat.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (anneli) skrev 2018-04-16 11:28:25 följande:
    Och när man harvat på mig-verket och lämnar besked om avslag så åker individen hem?...............Regeringen håller ju på nu att jobba för att de ensamkommande som fyllt 18 under asylprocessen och således inte längre är barn! ska få stanna ändå! Liksom stäng mig-verket, tänker jag, så frigörs det mkt pengar och när pengarna är slut så löser sig asylfrågan automatiskt. Folk åker hem.
    Jag vet inte riktigt vad du vill säga med inlägget.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-16 22:23:20 följande:
    Därför att dagens pensioner är i princip är självfinansierade dvs din pension baseras på hur länge hur du har jobbat och vad du har haft för inkomster..
    Fel. De pengar vi jobbar in nu används till annat och pensionssystemet är underfinansierat.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-17 08:12:59 följande:
    Inte vad jag vet. När menar du att staten ska ha lånat pengar från pensionssystemet?
    Eh, ja. Visste du inte det?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-17 07:57:32 följande:
    Det svenska pensionssystemet är självfinansierat, utbetalningarna baseras på hur mycket pensionsavgifter som löntagare har betalt in. Det är alltså inte statens pengar som går till att betala ut vanliga inkomstpension. Har man inte jobbat och betalt in några pensionsavgifter så får man ingen inkomstpension. Invandring kommer därför inte att påverka kostnaden för den inkomstpension som de flesta av oss kommer att få.

    Staten har kostnad för för garantipension, bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd dvs ersättningar som betalas ut till de som inte har kvalificerat sig till inkomstpension eller som har låg inkomstpensIon. Regeringen har ökat eller lagt förslag på att öka garantipensionerna, bostadsbidrag till äldre samt äldreförsörjningsstödet.

    När det gäller statsskulden så är den idag på den lägsta nivån sedan 1977. Sverige har i jämförelse med andra länder en mycket låg statsskuld.
    Du är tyvärr lite blåögd här. Jag önskar att det var som du tror att det är.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-17 08:37:01 följande:
    Ok, du som vet kan väl berätta hur systemet fungerar!
    Det har ju andra i tråden redan gjort! Persson-regeringen lånade friskt av pensionspengarna och jag tror inte ens allt är återbetalat.
  • Anonym (Hoppsan)

    OK. Det skedde under hans regeringstid, men beslutet att föra över garantipensionen, efterlevandepension och förtidspension från ATP-systemet till statskassan fattades under Bildt.

  • Anonym (Hoppsan)
    nattuw skrev 2018-04-17 10:42:22 följande:
    Vilket jag inte heller påstått. Dagens problem har andra orsaker. Orsaker som inte kommer att lösas med att vi i framtiden ökar belastningen på pensionssystemet.

    Det jag pekat på är att allt tyder på att vi i framtiden kommer att få en stor grupp som skall ta del av ett pensionssystem de inte i tillräckligt hög grad bidragit till. Vilket är ett problem som många vill blunda för.
    Ja, en person som kommer hit som 45-åring och aldrig får något jobb (det är tillräckligt svårt för svenska, högkompetenta 45-åringar att få jobb - kan man då varken språket eller känner till kulturen blir det svårare) ska också få pension ur vår gemensamma pott utan att ha bidragit med en spänn. Till detta kommer anhöriginvandrare som är pensionärer från dag 1.

    KillBill, som anser att pensionssystemet bär sig själv eftersom vi får det vi betalat in, kanske tycker att dessa migranter inte ens ska få garantipension.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-17 16:32:02 följande:

    Därför att vi blir äldre och äldre och att pensionssystemet inte har tagit tillräcklig höjd för detta. Det pengar som var och en har betalt in måste räcka längre och det har påverkat storleken på pensionen. 


    "Var och en"? Migranterna har inte betalat in så mycket. Jag ser just på nyheterna att det faktum att så många migranter inte jobbar snart blir ett gigantiskt problem.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?