Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Gabbe75 skrev 2018-06-24 23:32:00 följande:
    De flesta människor föredrar ett samhälle med moral. En läkare ska inte tvingas göra abort på livsdugliga foster. Läkarvetenskapen har tagit stora kliv framåt sedan nuvarande lagstiftning tillkom.

    Tar gärna emot belägg för att SD skulle vilja försvaga arbetsrätten. På vilket sätt vill de göra det rent konkret? Att göra a-kassan obligatorisk tycker jag vore bra. Det skulle stärka arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden, samt leda till lägre kostnader för landets kommuner då försörjningsstöd skulle minska.

    Självklart vill friskolor tjäna pengar, liksom alla andra privata företag. Betyder det att du vill förstatliga alla företag? Statliga läromedelsföretag, statliga väghållare, statliga asfaltsbolag, statliga livsmedelsbolag för att nämna några exempel.
    OK. Röstade du på KD innan SD fanns? Eller har du ändrat åsikt? Om Sverige, som varit ett sekulärt, individualistiskt och fritänkande land, börjar bli mer värdekonservativt, kan det då bero på den stora inflyttningen av människor från konservativa och traditionella  kulturer? Har deras tankar börjat påverka våra? Skrämmande!
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-06-25 00:40:24 följande:
    Genom att lägga fram förslaget visar man för folk var man står, en inte helt underskattad funktion.

    När SVT/Novus gjorde en väljarundersökning i mars i år var i snitt 67 procent av M-, C-, L- och KD-väljarna för ett förbud av religiösa friskolor, 77 procent av S-, V- och MP-väljarna för ett förbud och 95 procent av SD-väljarna för ett förbud. I denna undersökning, såväl som i den som Humanisterna presenterade förra året, fanns det ett starkt väljarstöd för att stoppa religiösa friskolor.

    "? Det är tydligt att de flesta partierna går i otakt med sina väljare. Väljarundersökningarna visar att det finns det en klar majoritet för att skolan ska vara fri från ensidig religiös påverkan, säger Humanisternas ordförande Anna Bergström."

    humanisterna.se/nyheter/vad-anser-partierna-om-religiosa-friskolor/
    Precis! SD och KD håller dock inte med svenska folket i denna fråga. Nu vet jag att du inte röstar på SD.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-06-26 17:21:04 följande:
    Nej, socialdemokraterna driver inte linjen att förbjuda religiösa friskolor, även om de påstår sig stå för ett sådant ställningstagande. Skilj på teori och praktik. Det krävs båda.

    Däremot visar texten jag la upp att det är fler partier än s som i mer eller mindre är emot religiösa friskolor, i teorin, så s skulle inte stå ensamma om de drev frågan, som påståtts tidigare i tråden.
    Det var inte S som införde friskolor från första början. Utan dessa hade ine heller religiösa friskolor funnits. Borgarna ville ha både friskolor och religiösa sådana (särskilt KD).
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-09-05 02:17:55 följande:

    Mer av Persson om flyktingpolitiken...


    Perssons sågning av migrationspolitiken
    Publicerad 23 aug 2018 kl 19.03

    Den stora gruppen invandrare som har anlänt till Sverige de senaste tio åren är ett problem. 


    Det säger förra statsministern Göran Persson i en ny bok som släpps i morgon. 


    ? Svensk öppenhet ska vara en del av inställningen till invandring ? men inte den naiva politiken med öppna dörrar för alla.


    Förra finansministern Anders Borg håller med och hyllar den nuvarande regeringens åtstramade flyktingpolitik: 


    ? Det var absolut nödvändigt att gå i den riktningen. 
    ...

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/perssons-sagning-av-migrationspolitiken/


    Ja, det är absolut nödvändigt, vi MÅSTE ha en väldigt restriktiv migrationspolitik under en lång tid framöver. MEN vi ska inte göra som i exv Danmark och gå helt bärsärk i frågan.
  • Anonym (Hoppsan)

    Jag tror att Bo Rothstein har rätt när han tror att den stora invandringen kombinerat med politisk handlingsförlamning i fråga är orsak till att SD växt (OBS, jag röstar inte SD):

    "Åren 2014 och 2015 tog Sverige emot cirka 243.000 flyktingar. För att riktigt förstå den siffran måste man jämföra med andra länder. För Norge är siffran 42.000, för Danmark 35.000. Om Storbritannien skulle tagit emot en lika stor procentandel flyktingar som Sverige i förhållande till sin folkmängd skulle det ha varit 1,5 miljoner. Man tog emot 73.000. Det går inte att hävda annat än att under så kort tid ta emot en så stor mängd flyktingar innebär en omfattande förändring av samhället."

    Invandringen har alltså faktiskt varit ENORM. Lösningen är, anser jag, NOLL invandring under överskådlig tid, eller tills övriga länder kommit ikapp, i alla fall de nordiska samt Storbritannien, Frankrike, Nederländerna mfl länder.

  • Anonym (Hoppsan)

    "Man kan anta att många som röstat på SD har uppfattat den förda flyktingpolitiken som ett elitprojekt där man inte haft något att säga till om men där man får bära huvuddelen av integrationsproblematikens bördor."

  • Anonym (Hoppsan)
    K Markatta skrev 2018-09-23 09:21:41 följande:

    Rolls Royce-sossen Jan Emanuel, som annars mest är känd för att ha gjort sig en förmögenhet genom s.k. vinster i välfärden, verkar nu har blivit sverigedemokrat:

    www.expressen.se/debatt/-alla-dessa-man-hur-tanker-var-feministiska-regering/

    Alla dessa män - hur tänker vår feministiska regering?

    På mina boenden för "ensamkommande flyktingbarn" har jag med egna ögon bevittnat den kultur som uppstår när nio av tio är av manligt kön. Kvinnorna är de stora förlorarna med dagens antifeministiska migrationspolitik, skriver Jan Emanuel Johansson.


    Visst är det så. Det är i stort sett bara män vi tagit emot - dessutom män i mest brottsaktiv ålder. Män begår väldigt mycket mer brott än kvinnor och värst är män mellan 15 och 25... och det är såna som kommit hit.

    Afghanska kvinnor lär vara oerhört mer skyddsbehövande men vem bryr sig om dessa?
  • Anonym (Hoppsan)
    K Markatta skrev 2018-10-12 08:57:35 följande:

    www.hemhyra.se/nyheter/sa-ska-bostadssituationen-nyanlanda-losas

    De tre familjer som Lomma kommun placerat på hotell kostar skattebetalarna hundratusentals kronor. Nu köper kommunen en gård för 16,5 miljoner kronor för att pressa ned kostnaden. Även Lunds kommun söker lösningar på bostadssituationen för nyanlända och planerar 32 lägenheter i den lilla byn Genarp.


    Enda lösningen är tältläger tills de kan hitta bostäder själva.
  • Anonym (Hoppsan)
    K Markatta skrev 2018-11-04 15:46:44 följande:
    Tältläger är redan verklighet som ett resultat av Löfvens och Lövins genomtänkta anvisningslag:

    www.stockholmdirekt.se/nyheter/vrakta-nyanlanda-tvingas-talta/reprkb!6EbSooiZHROaNRIr27jE7g/

    S.k. nyanlända vräks från nyuppförda modulbostäder när deras korttidskontrakt går ut för att kommunen istället enligt anvisningslagen måste ge plats åt nya nyanlända. Ja, det var den termen som SVT använde i ett inslag härom dan.

    En del av de vräkta "gamla nyanlända" bor nu i tält enligt artikeln.
    Ja, är någon förvånad? Det var bostadsbrist redan innan denna stora våg av asylsökande. Då blir detta resultatet. Jag har en vän som är bostadslös. Hon sover några nätter här och några nätter där (bland annat hos mig) sedan hon skilde sig från sin misshandlande make. Hon har bra inkomst och kan betala en hyra om hon skulle få tag på en lägenhet nån gång, men inte så mycket pengar att hon kan köpa en bostad.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2020-02-02 11:54:15 följande:
    Idag utgörs invandringen framförallt av människor som kommer till Sverige för att jobba eller studera och deras anhöriga.
    Nej, den största andelen är asylinvandrarnas anhöriga. Faktiskt. De är fler än arbetskraftsinvandrarnas anhöriga. Dessutom kan man komma hit som arbetskraftsinvandrare även till lågkvalificerade jobb på halvtid.
  • Anonym (Hoppsan)
    Bejje skrev 2020-02-03 22:55:16 följande:
    Jag är med på att vi kan vara humana när pengarna finns, men dom finns inte.
    Det är också lätt för övre medelklassen i sina trivsamma villaområden att vara humanist och för stor invandring när de inte märker något av den. De sätter sina barn i friskolor med mycket få invandrare.De skulle aldrig vilja ha sina barn i en skola med 30-40% invandrarbarn.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?