Inlägg från: 100kgpappa |Visa alla inlägg
  • 100kgpappa

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2017-02-28 13:34:59 följande:

    Som sagt, de flesta från Somalia som söker asyl i Sverige får avslag och de som får asyl erbjuds tidsbegränsade uppehållstillstånd. 


    Men eftersom vi har så slappa regler och obefintlig kontroll stannar ju de flesta kvar ändån, och har drygt till socialbidrag, skola, vård, fri tandvård osv.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2017-05-12 21:06:08 följande:

    Sanandaji är en demagog. Han väljer att belysa svensk ekonomisk utveckling men bortser från effekterna som uppstod i kölvattnet av den djupa ekonomiska krisen 2007-2009.

    Saken är att i princip alla västländer har drabbats av en svagare ekonomisk utveckling de senaste 10 åren och det oavsett om landet har haft hög eller låg invandring.

    Sverige som har haft hög invandring har klarat sig bättre än de flesta europeiska länder medan vårt grannland Finland som har haft liten invandring har klarat sig sämre än de flesta länder Europa.


    Det finns ju andra faktorer än invandring som påverkar ett lands ekonomi. Norge går rätt bra med väldigt låg invandring tex.

    Och det varnas från ganska många håll att de extremt höga kostnaderna för invandringen kommer att få negativa ekonomiska effekter på Sverige.

    Flyktingvågen från 2015 är inte med i de siffrorna över BNP per capita som du länkade till, men vi börjar nu se effekterna av den då de blir inskrivna som medborgare och arbetslösheten ökar.

    En väldigt stor invandring av i huvudsak lågutbildade människor kommer aldrig att bli ekonomiskt lönsamt, det kan vem som helst begripa.

    Malmö är ett bra exempel på det.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2017-05-14 11:32:58 följande:

    Under perioden 2007-2016 har Sveriges befolkning ökat med drygt 1,1 miljoner invandrare och de 160 000 som kom till Sverige år 2015 (varav 40- 50% inte kommer beviljas uppehållstillstånd) kommer påverka Sveriges BNP per capita högst marginellt.

    Enligt SCBs prognos så kommer Sveriges befolkning minska i långsammare från och med 2017 och framåt (2016 var alltså toppåret). Att Sveriges befolkning nu bedöms öka i en långsammare takt beror i huvudsak på att regeringen år 2015 införde en mer restriktiv asylpolitik.

    Sverige har alltså trots att befolkningen har ökat mycket de 10 senaste åren en bättre BNP utveckling per capita än övriga länder i norden. 

    För att möta högre kostnader för vård och omsorg, rättsväsende, skola och försvar är det mycket positivt att Sverige har en stark BNP utveckling. 


    Senaste prognosen sa ökning med en miljon invånare till 2024, dvs om 7 år...

    Det är en väldigt stor samling anhöriga som väntar på att få komma hit nu när mannen fått uppehållstillstånd.

    Att hälften inte får uppehållstillstånd kvittar ju när vi inte har kapacitet att avvisa dem, och de har ju fortfarande rätt till sjukvård, skola, socialbidrag, tom fri tandvård vilket inte svenska medborgare över 20 har rätt till.

    Alla dessa förmåner kostar pengar, vilket gör BNP per capita lite skett, då pengarna även ska försörja massvis med människor som befinner sig här illegalt.

    Vi har en högkonjunktur nu, men många ekonomer varnar för en bubbla, och det ekonomiska raset kan bli stort när regeringens uppblåsta siffror möter verkligheten.

    Men vi får väl se, oljan skulle ta slut 2017 också, men har inte märkt av det ännu...
  • 100kgpappa
    Anonym (Hoppsan) skrev 2017-05-16 10:01:40 följande:

    Högkonjungturer varar ju aldrig för evigt. Förr eller senare kommer en lågkonjungtur. Frågan är bara hur djup och hur långvarig den blir.


    Precis, och regeringen driver en politik idag som man normalt gör i lågkonjunktur, dvs låtar istället för att spara, och när lpgkonjunkturen kommer, kan det bli riktigt illa.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2017-05-16 11:48:23 följande:

    Enligt den senaste prognosen från SCB kommer sveriges befolkning  öka med 745 tusen personer från utgången av detta år till utgången av 2014 dvs under 7 år.


    Ok, då har de skrivet ner lite sen den jag hörde sist.

    Fortfarande väldigt hög invandring, som bara kommer att förvärra de problem vi har idag.

    Lägg till en rejäl lågkonjunktur och det kan gå riktigt illa...
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2017-05-16 12:57:32 följande:

    Ja om det skulle komma  en regering nästa år som tycker att det är viktigare att sänka skatter för de som tjänar mest än att satsa pengarna på vård och omsorg, skola, rättsväsende och försvar då kan det gå riktigt illa.

    [/quote

    [quote=77680251][quote-nick]KillBill skrev 2017-05-16 12:57:32 följande:[/quote-nick]Ja om det skulle komma  en regering nästa år som tycker att det är viktigare att sänka skatter för de som tjänar mest än att satsa pengarna på vård och omsorg, skola, rättsväsende och försvar då kan det gå riktigt illa.


    Ja, för att höja skatter i absurdum så att man knäcker småföretagen och sänker köpkraften hos alla som arbetar är ju bra för ekonomin, eller hur...

    Men sossar har aldrig förstått sig på ekonomi heller, du som gillar SCB kan ju jämföra skatteintäkterna 2014 med 2006. Lägre skatt, högre inkomster till staten, mer pengar till se punkterna du just räknade upp.

    Jag har då inte sett några drastiska ökningar på välfärden trots alla skattehöjningar...
  • 100kgpappa
    Tom Araya skrev 2017-05-16 14:24:04 följande:

    Jag måste rätta mig själv här...

    Det är bättre om pengarna för nämnda behov försvinner i sänkta skatter än att de försvinner i andra prioriteringar, eftersom det förstnämnda ger mer pengar i medborgarens plånbok och därmed ökar förmågan hos medborgaren att kompensera för de brister som uppstår i samhället.


    Vänsterfolk tror att skattehöjningar magisk tillverkar pengar, och när man sänker skatten försvinner pengarna.

    Dynamiska effekter har man inte ens hört talas om, och de förstår inte heller vart pengarna till folks löner kommer ifrån.
  • 100kgpappa
    Tom Araya skrev 2017-05-16 15:42:54 följande:

    Nu betecknar jag mig själv som en aning till vänster vad det gäller ekonomisk politik... men jag håller ändå med dig och vill tillägga att folks åsikter om skattetrycket även påverkas av vad man lägger pengarna på. Jag har aldrig förstått mig på vänsterns prioriteringar, hur pengar försvinner iväg till annat än det som borde vara prioriterat.


    Jo, det är sant, men har ju hört socialdemokratiska riksdagsmän stå och proklamera en skattesänkning på 50 miljarder är detsamma som att 50 miljarder försvunnit ur statskassan, och det är helt enkelt inte sant, för nationalekonomi fungerar inte på det viset.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?