Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (hm) skrev 2016-03-21 23:02:50 följande:
    Jag menar bara att det inte är specifikt för invandrare eller muslimer eller någon grupp att bli förbannade. Och man ser ju tydligt på filmen att de allra flesta i Rinkeby är extremt fredliga, som vilka Svenssons som helst.
    Men du. Dom gängen e ett stort f*****g problem för dom "extremt fredliga". Eller oss fredliga för jag e en av dom även om inte bor i Rinkeby utan annan betongförort. Varför ska såna som du fan maniskt spela ner vad som händer där vi bor? Fattar du inte vi lider av gängen som bränner våra bilar och ser till så kollektivtrafiken står still, brandkår, ambulans, brevbärare mfl attackeras och vi inte kan få den service vi behöver? Om nån behöver ambulans här får dom vänta längre än du behöver göra och när ambulansen kommit fram med polis eskort e risken stor ambulans personalen angrips just av såna idioter som gav sig på TV- teamet.

    Varför tycker du inte man ska tala klarspråk om sånt här så det äntligen kan bli nån ändring för oss i orten? Föraktar du och ni som snackar sådär oss så mycket? Varför?

    Mitt liv blev ett helvete pga såna tuffa gangstas men vafan bryr väl du dig om nån tonårig blattebrud har det tufft i Norra Botkyrka, Rinkeby, Husby whatever?
    Ni bara tittar bort & låtsas som de finns inga problem. Eran attityd hjälper inte folk i orten ett skit. Blir så f*****g trött på det här.
  • flygrl

    Rasism förbättrar förstås inget men inte heller verklighets frånvänd anti rasism. Däremot skulle klarspråk kunna leda till man tar itu med problemen och situationen förbättras. Om rasisterna förenklar saker behöver väl inte anti rasister göra samma?
    Joakim Lamotte som du länkar till e en som jag tycker försöker just tala klarspråk. Respekt till honom :)

    TS eller SmalaSara försöker inte alls framställa det som dom flesta invandrare e våldsamma men däremot påpekar dom det finns stora problem. Det finns rasister visst men dom båda jag nyss nämnde e definitivt INTE det. Även om en del journalister kanske betalat ungdomar för dom ska bränna bilar så e det snarare mycket värre i förorterna än beskrivs i media.

    Det bränns ständigt bilar kan jag tala om och min pappa oroar sig varje jävla natt över om bilen ska klara sig. Det rapporteras fan knappt alls om allt som händer tex. har jag sett poliser få stenar kastade på sig ett antal gånger utan media nämner det.
    Sen den sk "sharia polisen" och hederskulturen har ju Nalin Pekgul, Zeliha Dagli, Amineh Kakabaveh och andra försökt berätta om men media rapporterar inte mycket om sånt. Finns en utbredd rasism bland araber, perser mfl mot svarta och det sker rasistiska övergrepp pga det (ex. pappan som va ytterst nära mördas inför ögonen på sin lille son i Malmö och nyligen en annan liknande grov misshandel av samma skäl). När pratas om det i media?

    Och varför begår inte alla vi "resurssvaga" "blattar" en massa grova brott? Och varför behandlat dom resurssvaga kriminella andra resurssvaga med samma bakgrund som skit?

    Det e väl snarast att man inte talar klarspråk om sånt här som får rasismen och växa. När man inte tar itu med kriminella invandrare slutar det med vi alla kommer ses som kriminella. Medborgargarden växer fram när polisen inte håller ordning och jag e inte så säker dom gör skillnad på skötsamma och kriminella.

    Det e ganska vanlig åsikt bland dom jag känner att rasismen kommer öka om det inte börjar snackas klarspråk snart. Oron över utvecklingen e större än du tror i orten och fler och fler börjar fundera om man kanske kommer tvingas till en andra flykt.
    Vi känner hotet från islamisterna och dom kriminella. Men ingen kommer nånsin lyssna på oss. Vi försökte berätta

  • flygrl
    Tom Araya skrev 2016-03-22 16:37:11 följande:
    Självklart finns tankar om hur man löser problemen.

    -Håll invandring på en nivå där de kan hanteras med de resurser som finns. Visst kan kapaciteten ökas genom att ge mer resurser, men det blir då med en transparens i vad det kostar.

    -Högre kvalitetskrav i integrationsarbetet.

    -Locka inte folk att söka sig till just Sverige med generösa ekonomiska villkor.

    -Bättre information om läget, samhället och hur det fungerar i Sverige i ett tidigt skede, så blir flyktingar kanske inte så förvånade och besvikna när de kommer hit eller väljer rentav annat land.

    -Våga ställa krav immigrerade.

    -Bygg flyktingförläggningar på lämpliga platser och låt kommunerna sköta dem istället för att betala överpriser till privata entreprenörer för boenden med tveksam kvalitet och säkerhet.

    -Se till att få fart på bostadsbyggandet.

    -Sluta dalta med beteenden och fanatiska livsfilosofier som hotar säkerhet och vårt demokratiska system.

    -Registrera och fastställ identitet samt ålder på alla som kommer till landet med en gång.

    -Dra in bistånd till länder som vägrar ta emot sina medborgare när de utvisas från Sverige.

    -Öka biståndet till flyktingmottagning nära de drabbade länderna.

    -Ökat flyktingmottagande i kombination med ökad förekomst av extrema element på olika politiska och religiösa håll samtidigt som läget i poliskåren är smått alarmerande är en orerhört dålig kombination som kan orsaka allvarliga konsekvenser för säkerheten i samhället. Det vi ser idag är bara en början.

    mm
    Väldigt vettigt!
  • flygrl
    Tom Araya skrev 2016-06-18 16:26:29 följande:

    Teodorescu: Bränn offerkoftan - inte grannens bil


    Krönika: Det krävs en attitydförändring i synen på det egna ansvaret, liksom en upprättad respekt för lagar och andra människors egendom.


     


    www.gp.se/ledare/teodorescu-br%C3%A4nn-offerkoftan-inte-grannens-bil-1.1899976


    "Men det är inte det samhället som drabbas, inte det samhällets skolor som vandaliseras, inte det samhällets bilar som sätts i brand. Det är ligisternas skötsamma grannar som är de främsta offren, de som vänt på varenda krona för att ha råd att skaffa sig en bil för att kunna arbeta och göra rätt för sig. Det är dem som stenarna träffar, det är de som drabbas av fördomarna om "invandrarna". Det är de skötsamma som blir dubbelbestraffade när samhället inte uppvisar nolltolerans mot våld, förstörelse och hot. Det är de som kommer behöva vara dubbelt så bra för att slippa hamna i samma fack som bråkstakarna. Det är dem, och inga andra, som det är synd om."

    Spot on. Det här e en del av min & min familjs & massa andra skötsamma invandrares tillvaro. Om politiker mm verkligen bryr sig om oss får dom fan se till så det blir nolltolerans mot gängen, salafisterna, hedersförtryck och dessutom rasismen som förekommer här ute (från typ somliga araber mot svarta tex).

    Jag tycker fan det e rasistiskt och bunta ihop oss alla med f*****g iditerna som missköter sig. Som om vi har det medfött att kaosa & kasta sten. Rasisterna brukar ju säga vi har det i generna och e allmänt dumma i huvet MEN det verkar som också en del antirasister tänker så.

    Det e våra bilar som brinner ffs!
    Respekt till Teodorescu.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?