• Preimeg

    Förvirrad och totaldeprimerad.

    Mandy01 skrev 2015-11-27 20:06:57 följande:

    Det är onekligen en väldigt svår sits du har blivit försatt i. Jag förstår att du är förvirrad och deprimerad p.g.a. allt.

    Nu vet jag inte hur mycket det rör sig om, men hur mycket kostar flygbiljett ner? Hade det varit för mycket att resa dit en gång i månaden?


    Jag tror att biljetterna kan variera mellan 1000-3000 kr tur och retur
  • Preimeg
    entjej skrev 2015-11-28 05:55:50 följande:
    Förstår inte varför du en tänker på att flytta hem till Sverige? Jag skulle stanna där mina barn är!
    Hej,
    Om jag stannar här så kommer jag inte klara av det ekonomiskt nu när det inte finns någon typ av barnbidrag eller hjälp.
    I Spanien har det blivit väldigt svårt efter krisen som har lämnat sina sår.

    Men du har rätt, varför måste jag åka hem till Sverige? det är just det som jag velat fram och tillbaka i den här situationen.

    Är så splittrad.
  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-11-28 08:45:30 följande:
    Är helt säker på att man inte får bidrag för barn som är skrivna utomlands. Vad har du räknat på för inkomster/utgifter i Sverige?
    Ok, jag trodde att man kunde få någon sorts bidrag inom EU rätt men du har väll rätt.

    Utgifter i Sverige skulle vara minimala där eftersom jag kommer att ha boende gratis i en början och inte behöva betala någon hyra och el.

    Lönen kommer minst dubblas om jag jämför med lönen som jag har här i Spanien.
    Men ärligt talat så är det väldigt långsynt jag ser nu men något i den stilen.
  • Preimeg

    Allt det här låter så hemskt men sanningen är att min ekonomi skulle krascha här med den låga lönen som jag har.
    Hur skulle jag kunna underhålla mina barn med den låga inkomsten jag har?
    Och hur skulle jag leva utan mina barn på så lång distans?
    Förstår att ni tycker att jag skulle göra fel att åka hem till Sverige men vad kan jag göra?
    Vilken sits jag finner mig i , känner mig så dum i allt jag gör och tänker.

  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-11-28 14:33:32 följande:
    Dubbel lön men istället massa kostnader för resor.

    Om du bor kvar, måste du själv betala allt för barnen då eller kan ni dela på boendet?
    Det har du också rätt i.
  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-11-28 14:33:32 följande:
    Dubbel lön men istället massa kostnader för resor.

    Om du bor kvar, måste du själv betala allt för barnen då eller kan ni dela på boendet?
    I hemmet kommer jag troligen inte bo.
  • Preimeg
    Monkii skrev 2015-11-28 16:09:05 följande:
    Men mamman måste rimligtvis stå för en stor del av kostnaderna.
    Ja det får man hoppas.
  • Preimeg
    entjej skrev 2015-11-28 21:30:47 följande:

    Alltså man kan bara få föräldrapenning de dagar man är med sitt/sina barn. Inte annars. Förstår inte hur du tänkt....var skulle du bo när du hälsar på dom? Tänker du ta föräldrapenning just de dagarna....som någon annan skrev....det är frågan om det går överhuvudtaget eftersom de är skrivna utomlands. Jag vet inte...

    Sedan i Sverige. Verkar som om du tror att det är lite väl lätt i Sverige. Okey, visst är det säkert mycket bättre med bidrag än t ex Spanien. Men man får inte bostadsbidrag om inte barnen är skrivna i din lägenhet. Jag känner en som är ensamstående och är arbetssökande med försörjningsstöd. Han får bo i en etta på 30 kvadrat samt utöver boendekostnader får han ca 3000 som ska räcka till allt annat... Och det är inte jättelätt att få jobb i Sverige om du tror det. Vet inte om det är lättare i resturangbranschen men annars är det väldigt svårt...

    Och även om du skulle få det lite bättre ekonomiskt i Sverige är det inte det som är grejen nu. Det är dina barn som du älskar och som älskar dig. De skulle känna det som att du valde bort dom för Sverige. Och innan du har testat tycker jag faktiskt att du gör det. Du får ge det en chans i Spanien först. Kämpa för dina barn! Annars skadar du dom och er relation.

    Som sagt testa en längre tid och gör allt du kan för att få det att fungera i Spanien. Tror du kommer ångra dig om du ger upp dina barn! Att åka till Sverige ser inte bra ut heller ifall hon får för sig att vilja ha enskild vårdnad


    Du har så rätt!
    Det är en så svår situation jag sitter i nu och vet inte riktigt vad jag ska göra.
  • Preimeg

    Så här har min dag sett ut idag, jag åker och jobbar kl 08:00 medan frugan ska börja kl 15:30.
    Jag går förbi där hon jobbar innan jag drar vidare hem, vi har en nanny som stannar med barnen tills jag kommer hem.
    Jag frågade frugan om barnen så klart och hon säger det har gått bra och jag har lekt lite kurragömma med dem , ok säger jag och frågar, har du strykt deras uniform till skolan för imorn? Nej svarar hon och säger att hon glömt det fullständigt men säger att häng upp tvätten som är klar och ligger i tvättmaskinen, oj säger jag o tänker herregud hon gör ju ingenting men jag kunde visst se att hon hade tid med att chatta runt med whatsapp under en timme samtidigt med den här tredje personen som jag nämt förut, det är väll därför hon inte haft tid då?

    När jag väl kommer hem så finner jag då tvätten jag måste hänga upp, skoluniformer som måste strykas, diska upp allt som hon lagat till mat, plocka upp leksaker över hela huset men barnen klandrar jag inte eftersom de är bara barn och dem leker ju förstås.

    Nu återstår det så klart att leka och vara med barnen, bada dem och laga mat och lägga dem i sängs, men det står jag för för det är ju mina barn förstås, no problem.
    Men jag menar hon har ju inte gjort någonting medan hon har varit hemma, vill Jon att jag ska ryka till igen så att hon kan klandra mig igen och säga titta hur förbannad du blir och gnäll inte så mycket, liksom ha en orsak till diskussion?
    Eller är hon enbart så jävla lat?
    Vad tycker ni?
    Nu när hon vet hur vi har det så ställer hon inte upp på något sätt.
    Jag är så jävla less på allt det här och är rädd att det är hon som vill provocera dom här situationerna, känns jävligt tråkigt men så här ser min everyday ut!

    Vad ska jag göra? Hon tröstar ju sig själv och kastar bort sin tid med och snacka med den här killen som hon värkar vara så kär i medan jag måste göra alla sysslor i hemmet efter att ha jobbat hela dagen och har inte gjort något för att lätta min dag, bara tvärt om.

    Sorry om jag skriver allt det här men så har min dag sätt ut.

  • Preimeg
    Gina43 skrev 2015-11-30 09:51:00 följande:

    Gar ni funderat på äktenskapsrådgivning? Det är väl inte bara att skilja sig när man har barn hur som helst (vet ej hur reglerna ser ut i Spanien, betänketid osv)? Är ni civilt eller katolskt gifta? Kan det vara så att ni har fastnat i ett dåligt mönster, att du klagar och surar och hon mest vill fly till sin flirt eller slår ifrån sig/går i försvar? Ni kanske har någon form av problem i botten som kan lösas?

    Jag förstår att du är frustrerad, men du gör ju inte precis alla hemsysslor? Hon lagar frukost och lunch till barnen (?) och leker med dem, sorterar tvätt och brukar väl egentligen hänga upp den och i regel stryka uniformerna? Att du lagar middag och tar hand om barnen när du kommer hem samt gör lite hemsysslor då är ganska normalt. Det blir ju så när inte båda föräldrarna jobbar dagtid/samtidigt och man inte har barnen på förskola/fritids? Om det bli ojämn fördelning i sysslorna hemma får ni kanske prata om? Vad säger hon när du tar upp det (utan att vara anklagade)?


    Det jag menar är att tyvärr så gör hon inget i hemmet, hon lyckas med och köra in tvätt i maskinen men har ingen tid att hänga upp den och varken stryka kläder under ca 8 timmar, tycker att man måste hjälpa till lite 50/50 här.
    De rena kläderna måste alltid sortera, laga mat, diska, stryka,gå ut med hunden, hämta barnen, dra ner till parken med barnen, duscha dem, ja jag gör det mesta i hemmet och så är det.
    Det är inte att jag vill vara gnällig men det är väll samma sak om man hittar sin man/kvinna hemma som sitter och tittar på fotbollsmatch och dricker öl och har inte lyft lillfingret i hemmet, jag tror att man blir lite less på det, jag menar så här ser det nästan ut varje dag för mig tråkigt som det är.

    Gentemot parterapi så tror jag inte att de skulle att fungera nu när hon är så upptagen med sin flirt, jag tror väl att det är hon som skulle behöva ta det steget och lägga ner det först och sen säga till mig att hon vill försöka bilda upp vårt förhållande igen innan man går in i någon form av terapi?
    Hon är ju otrogen mot mig, hur ska jag kunna se dagen klar?
    Det går mot ett slut som egentligen bara hon kan förhindra, men varför lägger hon inte bara korten på bordet och säger vad hon vill så är ju sagan slut.
    Det är så många faktorer nu som drabbar mig som att hon inte älskar mig, vi sover inte tillsammans, hon låter mig göra det mesta, och hon är säkert otrogen med hennes flirt, jag menar vad kan jag göra?
    Tycker bara att det kommer att bli fel för barnen vad som en kommer att hända på grund av den här situationen och det är dem som kommer att drabbas i slutänden.
Svar på tråden Förvirrad och totaldeprimerad.