köttätning känns som ett psykopatiskt drag
Anonym (raia) skrev 2015-11-18 10:13:37 följande:
Är själv vegan sen födseln och i verkliga livet är jag positiv och försöker inspirera folk på ett bra sätt med saklig info och goda recept, men här är jag anonym. Alla vet vad köttproduktion innebär: ett djur växer upp, göds till orimliga proportioner, lever oftast i misär, ser aldrig solen eller får vistas utomhus. Hönorna övergöds såpass att de knappt kan gå, grisarna bor så trångt att de utvecklar galna beteenden och bla biter av varandra svansarna. För att undvika detta knipsar de sonika av svansen hos kultingarna utan bedövning. Tuppkycklingar mals ned levande och blir djurfoder. Kor går ständigt dräktiga och lakterande från 1-2 års ålder och kalven tas ifrån dom det första dygnet, andra om det är en ekogård. Sen slaktas de vid fem år, trots att deras naturliga livslängd är 15-20 år.Detta är bara ett fåtal exempel på hur köttet produceras. Med all denna fakta kan jag inte låta bli att tänka att folk som vet detta som ändå fortsätter äta kött, ägg och mjölk måste ha nåt fel i huvudet.
Hur kan nån rationalisera det? Det är dessutom enormt skadligt för människor att äta kött. Kan nån förklara? (Att bacon är gott är inte en anledning, nej...)
(
jag va och är kanske fortfarande lika med publiken i videon.)
Men när jag lärde mig om köttets miljöpåverkan då brast det. (ca 2012) Påverkan på alla områden på hela våran planet, som dessutom även är djurens planet! övergödsling (kiss och bajs i våra sjöar och hav), vattenmängderna som går åt till köttindustrin, odla flera miljoner ton mat per år, så mycket att det skulle kunna mätta hela världens befolkning, ingen skulle gå hungrig! och det mattar vi till våran mat! Det är helt befängt!
Jag tror att majoriteten som försvarar köttindustrin inte känner till belastningen den industrin har på jorden.
Och ja, då kan de låta som de är helt psykopatiska av sig när de försvarar något sådant. (som de faktiskt inte ens känner till hur det verkligen fungerar och vad för konsekvenser det bidrar med.)
Jag tycker det är stort att bli vegan, men jag är bara en så kallad flexitarian, äter ca 2-4 kilo per år. enbart kravmärkt, helt kyckling för de idisslar inte och bidrar inte till växthusgaserna som kor gör. ja ekologisk kyckling kan orsaka större utsläpp av växthusgaser än konventionell eftersom kycklingarna föds upp under längre tid och därför behöver mer foder. men då hoppas jag att den kycklingen har haft ett mycket bättre liv.