• Hey.orange

    IVFare i Stockholm?

    Sjöblomman skrev 2016-06-30 13:03:26 följande:
    Grattis! Fint namn! <3
    Tack:):)
  • Hey.orange
    Iskristall skrev 2016-07-01 13:41:26 följande:
    Ja, ni var underbara och svarade på massa frågor!

    Jag mår bra, v.23. I går började jag med gravidträning och ska gå 1gång/v. Lite problem med ryggont men förhoppning finns att det ska bli bättre med lite träning
    Skönt att kunna träna! På slutet gick jag på gravidyoga. Testat det?
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-07-01 14:43:44 följande:
    Jag mår bra, lite gravidishias från och till, det börjar bli lite tyngre nu, veckorna går och jag försöker njuta av att det snart är semester, men jag ser egentligen väldigt otålig fram emot oktober. Skönt att detta är min sista graviditet för det är verkligen inte min grej det här med tålamod :) Jag förstår poängen med
    9 månaders förberedelse vid första barnet, men sedan när man vet vad det innebär vill man bara ha dem på en gång! Men jag har ju varit gravid så länge nu med tanke på att det bara var 5 mån mellan förra (som jag fick avbryta) så det är lite extra långt. Men jag mår bra och är så glad att det går bra. Nu kan barnet räddas om något skulle hända så det känns tryggt. Sparkar för fullt.
    Skönt med den tryggheten. Känner till din resa då jag läst om den här inne. Snart har du din sötnos här! Sommaren brukar ju gå fort oavsett... Men förstår att det är lite mer drygt för dig! Kram
  • Hey.orange
    Iskristall skrev 2016-07-01 20:37:25 följande:
    Nä, jag har funderat på det. Nåt tips på vart man kan vända sig?
    Jag gick på kroppsverkstan i hammarbyhöjden, det var helt ok. Lite billigare än andra ställen. Annars finns något som heter egen tid tror jag, som har både pilates och yoga, och har sina pass på söder och i stan
  • Hey.orange
    TwinkyIVF skrev 2016-07-03 08:13:52 följande:

    Hej!

    24/6 på midsommarafton kom vår Lily till världen efter 35 timmars förlossning 13.15.

    Ge inte upp alla ni som fortfarande kämpar!


    Grattis twinky! Kul att höra från dig!!
  • Hey.orange
    TwinkyIVF skrev 2016-07-03 14:11:15 följande:
    Tack :) Hur går det för dig?
    Vi fick vår Siv 19/6! Amningen har kommit igång bra nu och imorgon ska vi till bvc och hoppas på att hon börjat öka i vikt. Så kan man slappna av lite ;)
  • Hey.orange
    Iskristall skrev 2016-07-03 17:52:58 följande:
    Tack för tips på gravidyoga! Men de börjar igen i slutet på augusti då kommer jag vara i v.31 känns sent att börja då? Vet inte under vilka veckor yoga rekommenderas för gravida. Nån som vet?
    Mitt sista yoga pass gjorde jag i v38+0 ;)
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-08-05 10:21:40 följande:

    Vaknade i morse och gick på toaletten, blödning. Är inne på sjukhuset i Norrköping. Hjärtat slår normalt, väntar på ul. Varför? Det får inte hända igen! Sköterskorna är lugna. Kan vara moderkakan som vi vet sitter lågt. Jag kan inte förlora ett barn igen. V 29 (28+4). Inte ont och det har sparkat, men varför måste det blöda? Jag får sådana hemska minnen, jag tycker jag har haft mitt jobbiga, kommer vara orolig hela vägen nu, ska försöka ta det lugnt och inte oroa mig. Mina stackars barn sitter utanför sjukhuset med min man. Finns i alla fall lekplats. Försöker hålla mig lugn och ärlig, men de fattar mer än man kan dölja. Skriver här istället för att oroa familj eller nära vänner.


    Hej! Jag blödde också, ca 2 dl, i vecka 39+6, och det var fruktansvärt. Som tur var var allt bra med vår lilla siv. Anledningen till att jag blödde var för att det fanns en bi-placenta som lagts sig framför utgången och börjat blöda när siv tryckt på. Vi visste inte om innan att vi hade en bi-placenta, och den var väldigt svår att hitta och se på ul.
    Jag hoppas att det går bra för dig! Och jag förstår din oro!! <3
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-08-05 17:41:27 följande:
    Tack, ja det är olustigt men de försäkrar mig om att om de varit minsta oroliga hade det varit full aktivitet omkring mig. Jag är kvar för observation och det känns bra. Undrar om jag fått lika snabb vård i Stockholm, här är ganska lugnt och jag har eget rum. Jag uppskattar inte att jag blödit så mycket. Mer som en rejäl mensblödning. Först helt rött i toaletten och sedan att det kom mycket på pappret när jag torkade mig. Jag har ju ärr i livmoden efter snitt plus att jag ju faktiskt skrapades 2 ggr efter mitt förra avbrott, kanske att det kan bli känsligare då. Förra gången blödde jag ju var 4-5:e vecka, men då var ju fostret sjukt. Nu har det varit problemfritt ända fram till idag.
    Ja precis. Skönt att du är kvar på observation! Har du fått några mer besked?
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-08-06 13:15:35 följande:
    Nej egentligen inte mer än att barnet mår bra det är det enda de kan se och att oftast hittar man ingen orsak. Blöder fortfarande lite vid toalettbesök.
    Är du ff på observation?
  • Hey.orange
    hope88 skrev 2016-09-13 17:08:38 följande:

    Hej tjejer! Känner igen några namn här sen förra gången jag hängde i denna tråd! Kul att det gått så bra för er<3

    Jag och min man gjorde vårt 1a ivf nov 2015. Då gjorde vi korta protokollet med gonal-f 125ie och orgalutran. Fick ut 4 ägg varav 3 befruktades. Ett sattes in men de andra klarade sig inte till frys. Testade minus runt nyår och vart så sänkt. Loggade ut här och tog en paus.

    Nu 30/7 påbörjade vi ivf 2. Det långa protokollet denna gång. Började med synarela spray och vart nedreglerad och började men gonal-f, denna gång 175ie. Plockades på 10 ägg 31/8 varav 6 var mogna att befruktas. Endast 1 ägg befruktades som det skulle och vi fick tillbaka det 2/9. Enligt läkaren ett toppen ägg på 4 celler. Hoppet fanns men vågade inte tro att det där ägget skulle ta sig när inga andra klarade sig. Inga till frysen denna gång heller.

    Jag vart överstimulerad 2 dagar efter ET och har varit på några ultraljud sen dess. Efter ett par dagar mådde jag bättre men 2 dagar senare i söndags mådde jag sämre igen. Tappades på vätska igår och har påbörjat fragminsprutor för att undvika blodproppar. Läkaren sa att detta kunde tyda på graviditet.

    Tjuvtestade med clearblue plus igår och fick ett svagt plus (rd10) även v 1-2 på clearblue digital. Testade idag igen och pluset var starkare. 15 dagar efter ovitrelle så visst måste den gått ur kroppen? Kan det verkligen vara sant? Är vi gravida? Efter åratal av försök och misslyckanden. Aldrig sett ett plus på stickan. Kan det varit guldägget? Hoppas så! <3

    Officiell testdag 18/9 på rd 16 så är ju tidigt än!

    Kram på er!


    Vad roligt att läsa ditt inlägg! Håller tummarna för er <3
  • Hey.orange
    Iskristall skrev 2016-09-16 22:22:44 följande:
    Här har vi kommit till 33+4 idag! Full rulle i magen, tryck och stök Två veckor kvar att jobba, sen är det totalfokus på den sista vänta inför lillans ankoms, så spännande!

    Hur går det för er?
    Åh vad roligt! Siv blir 3 månader på måndag. Det är så underbart att ha fått detta fina barn. Njuter varje dag, dock går dagarna alldeles för fort nu...
  • Hey.orange
    barn2011 skrev 2016-09-19 12:07:56 följande:

    Hej allihop! Kan inte låta bli att gå in och läsa här ibland och se hur det går för alla! Känns så overkligt att vi hade hållt på med behandlingar i ett år förra hösten och allt kändes så hopplöst. Den 14/9 kom vår dotter till världen och det känns så omtumlande och underbart!

    Jag vet att det kan vara jobbigt att läsa sånt här för er som kämpar men ge inte upp! Önskar alla stort lycka till!


    Grattis, vad roligt att höra!
  • Hey.orange

    Hej alla! Denna tråd hade fallit bort från mina favoriter.
    Men så glad jag blev när jag fick läsa att det kommit bebisar och en är gravid! Stort grattis till er alla. Så mysigt.
    >>Ang amnningen iskristall och vikten; min lilla tjej gick inte heller upp så bra i vikt i början och jag helammade. När hon var fem månader började vi med en flaska ersättning på kvällen. Nu går hon upp fint i vikt (är 7 mnd) då hon börjat med annan mat också. Men man blir lite ängslig, när de inte går upp så mycket. Men huvudsaken är att de mår bra!

  • Hey.orange
    Iskristall skrev 2017-01-17 01:38:51 följande:
    Kul att höra ifrån dig och att du hittat tråden igen!

    Jag som liten spädis gick inte heller upp bra i vikt, jag låg tydligen inne pga det också,så det kanske är lite ärftligt. Men det vart ju folk av mig med

    Fortsätter ni nu med ersättning på kvällen? Följde hon inte sin kurva eller låg hon bara på undre gränsen?
    :)

    Min man var också liten, han vägde 7 kg när han var ett år typ. Så det stämmer säkert :)

    Ja, vi ger ersättning (tillskottsnäring som det även heter) istället för välling. Funkar bra.

    Hon frångick sin egen kurva 3 gånger ungefär. Men var på bvc idag och vägde henne, och som jag visste, så hade hon gått upp en del, men att det var 600g på en månad det trodde jag inte! Så nu väger hon 6,8 och ligger bra på kurvan :)
Svar på tråden IVFare i Stockholm?