• Hey.orange

    IVFare i Stockholm?

    Sjöblomman skrev 2016-03-29 12:09:33 följande:
    Nej hallå!! Absolut inte! Jag är jätteglad för din graviditet och att hon snart kommer till er! <3 Du får aldrig tro något annat!

    Mitt MF har ingenting med det att göra och våra datum råkade stämma, vilket hade varit jätteroligt om det gått vägen.
    <3
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-03-29 17:35:50 följande:

    Imorgon ska jag göra NIPT, men det tar ett par veckor att få svar, hoppas att det inte blir jobbigt att vänta. Har faktiskt bokat tid till psykolog som är inriktad mot bla ivf, känner att det kan vara värt det. Åkte tåg i påsk och kräktes så klart. På hemvägen tog jag efter mycket resonerande fram och tillbaka en prostafen och helt plötslgt kände jag för första gången på två månader att herregud jag mår ju bra! Var det så här det var... Har hela tiden mått lite småilla men jag kommer försöka stå ut. Detvär ju dumt att äta läkemedel i onödan. Är också jättetrött och har slumrat till mitt på dagen.


    Jag hade åksjukeband mina första tre månader... Och åt flera små mål om dagen. Det hjälpte en del mot illamåendet, men inte helt...
  • Hey.orange
    Sjöblomman skrev 2016-04-01 10:20:09 följande:

    Så, då var ägguttaget avklarat. 10 st fick de ut. Det gick bra förutom att ena äggstocken ville gömma sig så barnmorskan fick trycka allt hon hade på magen, medan läkaren punkterade. Aj aj kan jag säga, men de är verkligen duktiga och jag fick extra smärtstillande.

    Nu hemma i sängen, fullproppad med citodon och Voltaren.


    Grattis sjöblomman! Vila nu duktigt i helgen :) ta hand om dig!
  • Hey.orange
    Sops skrev 2016-04-09 11:44:42 följande:
    Sjöblomman skrev 2016-04-09 11:25:19 följande:Ja, jag frågade om man kan bli skickade till Sophiahemmet men de sa tyvärr nej. Så vi får hoppa över landstinget.
    Tack för svaren! Hoppas att det går snabbt, är så otroligt otålig nu!

    Jag har för mig att för vår del skickades remissen in 20/4 (för snart ett år sen) och blev också vårt ködatum. Sen ringde jag efter semestern, i aug typ, och då frågade de vart vi ville ställa oss i kö istället, vilket föll sig naturligt st göran. Därefter tog det ca två veckor och då fick vi kallelse till början av okt. Men sen ringde de från st göran och lät oss komma redan i början av sep... För att vi stått ca 5 mån i kö då :)
  • Hey.orange
    Sjöblomman skrev 2016-04-09 22:38:53 följande:

    Kanske borde vi söka oss dit om det inte fungerar nu? Är livrädd för "vanliga" sjukhus, hur är miljön där? Tänkte eftersom ni alla är nöjda. Och vi har redan betalat 150 000...


    Som hoppsan säger; ingen sjukhuskänsla där!
  • Hey.orange
    Hoppsan2016 skrev 2016-04-29 20:34:11 följande:

    Nice att det går framåt!!!

    Själv är jag på förlossningen för att vattnet gick inatt. I Stockholm fanns inga lediga platser på neo avdelningar och jag blev skickat med ambulans till Eskilstuna. Ligga i sängen är det enda jag får göra. Gå på toa om jag måste.... Hon kan komma ut när dom helst, inatt eller om 4 veckor.... Är i v 33+2 idag


    Oj! Hoppsan! Spännande hoppas allt går bra?!
  • Hey.orange
    Sjöblomman skrev 2016-04-29 18:13:01 följande:

    Ett steg framåt... Fick brev från Karolinska om att de mottagit remissen från vår klinik. Nu är det bara 4-6 veckors handläggning innan nästa brev där de meddelar kötid... Nåja, snart är det sommar!

    Ägnar mig väldigt mycket åt mig själv just nu. Säger nej till det jag inte vill, har bokat spabehandling tre veckor på rad och försöker återfå lugnet.


    Skönt att höra sjöblomman!
  • Hey.orange
    Susodus skrev 2016-04-30 07:31:44 följande:
    Skönt, du kommer säkert igång till hösten och har inte "förlorat ngn tid" då klinikerna har stängt ändå. Bra att du tar hand om dig, låter mycket sunt. Nu behöver du inte känna stress och kan ha en lång skön sommar med vänner och gott vin.

    Jag "tvingade i" mannen fertilitetshöjande vitaminer under tiden vi hade paus. Det tar ca 2 mån innan effekten tar sig. Finns paket för 379kr på: www.graviditetskollen.nu/produkter/for-manlig-fertilitet/manliga-fertilitetspaket/manligt-fertilitetspaket

    Vet inte om det hjälpt men vi fick iaf bättre graviditetsutfall, från gravid försök 6 till varannat. Jag tänkte iaf att det inte skadar att testa, det är ändå i spermiekvaliteten vårt problem ligger. Han har fortfarande låg produktion men kanske de som fanns var starkare (?)

    Ring på måndag till dem som utfärdat brevet och hör om kötid och vårdgaranti, kan de inte svara så ringer du om 6-8 veckor igen då du fått din köplats. Fråga då om de 6-8 veckorna räknas in i de 3 månaderna. Glöm inte att ta ut alla journaler från Sophia och ta med första försöket så slipper du gå igenom allt från början. Berätta detta då du åberopar garantitiden för få kanske du kommer fram snabbare när mycket jobb redan är gjort.
    För oss så skickades remissen (och var daterad) den 20/4, det blev vårt ködatum. I början av juni fick vi besked att den var godkänd. Och vi gick också på st göran. 9/9 hade vi vårt första möte, 30/9 insättning.
  • Hey.orange
    Sops skrev 2016-04-30 08:30:20 följande:
    Jag sa bara att vi stod i kö för att göra ivf och att vi stått i kö i mer än tre månader. Du kanske kan säga att ni står i kö men att kön är 6-8månader lång och att du därför vill veta hur man gör med vårdgarantin. Dom verkade ha full koll på vårdgarantikansliet

    Vi fick en återbudstid i torsdags så igår var det dags för första mötet! Gjorde vul och fick ett schema och alla mediciner utskrivna. Vid nästa mens kör vi igång, äntligen!
    Kul! Grattis och lycka till!!!
  • Hey.orange
    Hey.orange skrev 2016-04-30 09:14:19 följande:
    För oss så skickades remissen (och var daterad) den 20/4, det blev vårt ködatum. I början av juni fick vi besked att den var godkänd. Och vi gick också på st göran. 9/9 hade vi vårt första möte, 30/9 insättning.
    Och eg hade vi fått typ 6/10 som första möte, men st göran ringde upp oss just för att vi hade stått länge i kö och fixade en tid till 9/9. Och då klämde hon in oss på lunchen. Allt på deras initiativ, det kändes helt underbart!
Svar på tråden IVFare i Stockholm?