• Sjöblomman

    IVFare i Stockholm?

    Live Love Hope skrev 2016-02-02 17:57:24 följande:

    Hej alla

    Ny som tusan här och hoppar in lite bara...

    Gör vår första ivf nu.. bor utanför stockholm.

    Ska börja med Bemfola ikväll o sen efter 5 dar även med orgalutran (eller vad det nu heter)

    Har dålig koll på förkortningar hit o dit...men kommer nog in i det.

    Är nyss fyllda 36. Man vet inte orsaken till vår barnlöshet.

    Undrar hur andra mått på Bemfola..o även Orgalutran?

    Kram


    Välkommen!

    Jag har använt orgalutran utan biverkningar. Det enda som var lite jobbigt var att det strax efter injektionen uppstod rodnad och klåda. Det gick över efter 10 min så ingen fara egentligen.

    Vilken klinik?

    Lycka till!
  • Sjöblomman
    Live Love Hope skrev 2016-02-02 18:09:35 följande:
    Tack för svar ????

    Reproduktionsmedicinska på Novum, Huddinge sj.hus.

    Har du även Orgalutran sen ihop med Bemfola? Hur e den?
    Ingen fara. Smileys brukar bli ???? i forumen.

    Nej, jag har haft gonal-F och orgalutran varje gång. Sen Ovitrelle som ägglossningsspruta och Lutinus efter insättning.
  • Sjöblomman
    Kärlekövervinnerallt skrev 2016-02-02 19:52:52 följande:
    Är ju godkännd sedan innan. Har använt mig av vårdgarantin och fått en nytt ställe. Men finns inte så mycker jag kan göra. Bara hoppas på det bästa :)
    Då är det säkert ingen fara!

    Men vad hade de för BMI gräns?
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-03 14:20:44 följande:

    Nu är det insatt två stycken 4 cell och 6 cell, bra kvalitet. Nytt för i år var att jag fick se på skärm och det var häftigt, alla celler syntes, nästan så att man knöt an.... Sedan gjorde vi ul och jag såg var de låg och att det var två ljuspunkter insatta precis perfekt där det ska vara i mitten!


    Toppen! Går du på Sophiahemmet?
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-03 20:34:01 följande:
    Ja precis. Jag fick faktiskt väldigt bra förklarat om insättningen. Jag ville ju ha ul eftersom jag googlat och läst att drt är så viktigt att det blir rätt insatt. Då sade de att de mäter livmordenslängd flera gånger och sedan är det en mätsticka på själva införingsslangen samt att man känner att det blir rätt. Det ör också viktigt att man är försiktig så att man inte stör slemhinnorna och att en del kliniker har ul på magen mer för att visa patienten, men då menade läkaren att det kräver ytterligare ett moment att fokusera på att det är bäst att fokusera på införingsmomentet. Jag tyckte att det lät väldigt logiskt och tryggt, samt att ju faktiskt såg hur de låg att de låg perfekt. Då har jag ett huvudbry mindre.
    Precis! Jag kände det samma.

    Går du privat eller har du lyckats komma dit via landstinget?
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-04 21:20:49 följande:
    Jag går privat. Det var lång kö med första barnet så då valde vi att gå privat, men så funkade det ju på första. Med syskon måste man ju gå privat så då körde vi första två på Sophiahemmet och sedan 4 på St Göran eftersom det gick att få "3-pack". Nu för tredje barnet tyckte vi att de bästa läkarna rekryterats till Sophiahemmet och jag hade passerat 38 så det var typ samma pris per försök, vi är nu så "inkörda" och fått så bra info och förtroende att vi blir kvar där.
    Ja. Alltså vi har köpt två 3-pack där och det är klart att det blir dyrt. Men de läkarna och all övrig personal är så underbara! <3

    Vi valde att gå privat direkt eftersom jag tillbringat väldigt väldigt mycket tid med min pappa på sjukhuset året innan. Han gick bort i cancer två månader innan vårt bröllop och vi stod varandra otroligt nära. Så jag fixar inte "vanliga" sjukhus så bra sedan all tid där.
  • Sjöblomman

    Hemskt att läsa om alla problem, man blir mörkrädd! Nu förtiden har ju Sophiahemmet öppet även på helgen och ett journr dygnet runt så det känns väldigt tryggt.

  • Sjöblomman

    Hahahaha! Vad gulliga ni är! TD imorn. Ingen mens, inga spottings. Men känns som att det ska komma när som helst. Har haft världens mensvärk hela veckan.

  • Sjöblomman
    Iskristall skrev 2016-02-06 13:42:08 följande:
    Har du haft spottings i tidigare försök? Håller som sagt tummarna för er!
    Ja. Brukar ha lite innan det kommer igång. Men jag är bara på dag 27 i cykeln. Så det är ganska tidig TD. Men det är ÄL+15 idag.
Svar på tråden IVFare i Stockholm?