• Sjöblomman

    IVFare i Stockholm?

    hope88 skrev 2015-12-05 20:46:30 följande:
    Ska inte säga att jag förstår hur tufft det var men kan föreställa mig sorgen :(

    Beklagar sorgen! Hemskt att förlora någon så nära. Förlorade både min mormor och farfar i cancer med ett år emellan. Båda var strax över 60 så det var väldigt chockerande och tufft. Hemsk sjukdom!

    Stor kram till dig och så starkt att ni kämpar på!

    Okej då förstår jag :) Ja kötiden var inte så rolig, vi väntade i 9 månader. Tog vara på tiden med bröllop och bröllopsresa under tiden och bara njöt av att slippa bebisverkstaden. Jag är 27 år och min man 29 år så vi kände att vi kunde stå i kö till landstinget först.

    Känner lite molande i magen och så har jag blivit väldigt trött. Lite varm och frusen emellanåt men vet inte vad som är inbillning ;) Hugger till ibland i äggstockarna. Allt såg iaf fint ut på första vul och ingen risk för överstimulering så hoppas det fortsätter så :)
    Tack! Beklagar din sorg också!

    Det förstår jag, ni har ju tid på er även om man vill att det ska hända helst igår.

    Det brukar komma symtom snabbt när det närmar sig ÄP. Jag har alltid känt mig som fullproppad med ägg. Har fått ut mellan 12-15 så jag har i alla fall sluppit överstimulering.
  • Sjöblomman
    hope88 skrev 2015-12-05 21:27:41 följande:
    Tack!

    Jo men precis det hade gärna fått skett redan :) Men hoppas att det ska gå med hjälp av ivf men vågar inte ha några större förhoppningar.

    Kan tänka mig det :) Förhoppningsvis blir det äp på onsdag. Kan tänka mig det händer ju massor där nere. Hur har du upplevt äggplocken?

    Jag bor i Farsta
    Ah, Farsta. Jag är uppvuxen i Hökarängen.

    Ja, vill verkligen trycka på att mina ÄP inte tillhör vanligheten. Så jag vill absolut inte skrämma upp dig!
    Själva plocken har gått helt ok, mycket smärtlindring och när jag behövt mer har jag fått det direkt. Det tar ca 15 minuter och man känner sig lite lätt salongsberusad.
    Problemen har kommit efteråt för mig, man får ju med sig starka tabletter hem men doserna har inte räckt för mig. Vid första tillfället fick jag så vansinnigt ont att jag höll på att svimma, låg bara och skrek och min man fick ringa akuten. Dock lugnade det sig efter att jag fått dubbel dos citodon.
    Så vid den senare plocken har jag ätit dubbel dos var fjärde timme för att stå ut, allt enligt läkarnas instruktioner så klart.
    Tydligen beror smärtan på att de punkterade äggblåsorna fylls med vätska, men enligt min läkare är det väldigt väldigt ovanligt att man får så här ont. De flesta jag pratat med är ömma men inte mer än så. Så försök tänk på det och låt inte mig skrämma upp dig!
  • Sjöblomman
    Iskristall skrev 2015-12-06 11:50:36 följande:

    Är det sant att äggen kan bli övermogna? Nu har jag "tyvärr" googlat igen o läst om detta. Jag är rädd för mina 4 stora äggblåsor på ena äggstocken, de ända på den stocken ska bli övermogna och de mindre på andra äggstocken inte har hunnit växa till sig och därför inte är mogna istället?! Hjälp! Varför ska man nojja så här hela tiden?


    Ingen aning. Men jag tror verkligen på att man kan lita på läkarna och att de har koll. När är ÄP?
  • Sjöblomman
    hope88 skrev 2015-12-06 14:03:59 följande:
    Vad roligt :) Jag är uppvuxen i Skogås men har bott i både Bromma, gullmarsplan och enskede och nu bor vi i Farsta :)

    Aooouch det lär inte som bra upplevelser med äp för dig :( Vad skönt att du fick någorlunda kontroll över det med citron till slut men jobbigt att det gjorde så ont i början. Ska försöka att inte tänka negativt inför äp även om jag är väldigt nervös. Hoppas det går bra!
    Citron! Hahaha! (Förstår att det blev en autokorrigering).

    Ta det lugnt och försök slappna av så gott det går. Håller tummarna för att det ska gå bra. De flesta kan ju gå och jobba dagen efter.
  • Sjöblomman
    Iskristall skrev 2015-12-06 13:35:54 följande:
    Ja hoppas det! Hihi annars är det illa Vi har ÄP i morgon! Men jag kan inte hjälpa att nojja, ska försöka ta det lugnt och INTE googla en massa nu
    Ta det lugnt! Det blir som det blir och du kan inte påverka det. Jag tror ni får ut ett gäng fina och mogna ägg.
  • Sjöblomman
    Hey.orange skrev 2015-12-06 11:16:41 följande:
    Ja verkligen! Så om vi ska ses IRL :) så får vi ses halvvägs mot dem som bor på andra sida stan :)
    Ja! Fast jag jobbar ju i Älvsjö så det är nära er andra.
  • Sjöblomman
    Hey.orange skrev 2015-12-06 14:54:34 följande:
    Det är ju så som sjöblomman säger; man kan inte direkt påverka hur det blir nu. Försök bara att slappna av. Jag hade ett lindrigt äggplock i jämförelse med sjöblomman. Jag behövde vila hemma en dag, själva äggplocket gick supersnabbt, jag märkte det knappt, och det var inget som var övermoget osv trots att jag hade olika storlekar och utveckling...
    Alla är unika! Så du kommer uppleva det på ditt sätt. Man klarar nog av mycket, när man är i det läget man är.
    Jag grät typ hela äggplocket och före samt efter. Jag hade ju lätt till tårarna pga alla hormoner... Lite sött ändå!
    Gulligt! Fint minne trots att det är en jobbig situation.
  • Sjöblomman
    Hoppsan2016 skrev 2015-12-07 13:37:33 följande:
    Hur mår du nu? Jag har läst nånstans, säkert myt men ändå, att det är större sannolikhet att ägget fäster när man är förkyld. Och mensvärk är ju bra!
    Det går framåt! Nu mest hemsk huvudvärk av Lutinus. Det är ingen myt, ett förstärkt immunförsvar kan göra att kroppen stöter bort det befruktade ägget. Så förkylningen kan nog hjälpa till.
Svar på tråden IVFare i Stockholm?