Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Min far blev blind idag. Mår riktigt dåligt

    Jag vet att det känns jobbigt för dig/er just nu, men ärligt, din pappa är precis samma människa som han var igår och han kan göra nästan exakt samma saker som han gjort hela sitt liv. Han kan inte köra bil, men han kan läsa. Han kan inte se dig, men han kan älska dig, sitt barn, ändå, precis lika mycket.  Han är inte död, han är blind. 

    Din pappa behöver säkert hjälp och stöd att ställa om sitt liv, men hans liv är inte slut. Han kommer behöva hjälp med saker han inte behövt hjälp med förut, men han kommer INTE vara hjälplös. Han kommer kunna både städa och diska och laga mat och gå på promenad och läsa böcker och simma och en massa andra saker. Han måste bara lära sig att göra det på andra sätt, med andra verktyg.

    Känn inga skuldkänslor för det som hänt. Det hade hänt förr eller senare i alla fall. Klen tröst, jag vet. 

    Se till att även du får hjälp att bearbeta det som hänt och det som händer. Prata både med proffs och med din pappa.

    Mvh, dotter född till två blindstyren.


    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
  • Aniiee
    Po1983 skrev 2015-09-10 20:28:44 följande:

    Tack för dina tröstande ord. Det du säger är sant. och jag behöver absolut tänka så.

    Dock kan jag inte förstå att sjukvården inte tog honom på största allvar när han hade bara ett öga att se med. Man kunde göra mycket, men det gjorde de inte. Det var stor chans att han kunde se bättre, och det gjorde han efter förra operationen, men sedan var man nonchallant och lämnade honom till ödet. har man 50 i ögontryck så bör man vara inlagd och behandla det snabbt läste jag, men det gjorde man inte föräns det var för sent.
    Detvar operationen som ledde till att han blev blind,innan såg han jätte dimmigt bara, inte svart, ochvem tjatade till sig operation? Jo jag, så allt är egentligen mitt fel.


    Nej, inte ditt fel. Det är alltid en chansning, låta vara eller opererar. Han hade blivit blind utan operationen. Förr eller senare så hade det hänt. Det kunde ha blivit bättre med en operation, det kunde blivit sämre. Nu gick det som det gick. Jobbigt. Dags att gå framåt. Bearbeta det som hänt, gå vidare. Det kommer ta lite tid, men det går. Livet går, bara man vill.

    Djupa andetag. Det känns jobbigt just nu, bra, det ska det göra, det är så man bearbetar. Men fastna inte.
    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
Svar på tråden Min far blev blind idag. Mår riktigt dåligt