Mångkultur
Personligen anser jag inte att Sverige är ett bidragssamhälle eftersom mer än 88,2 % av den vuxna befolkningen oss försörjer sig själva. Enligt SCB lever 11,8% av den vuxna befolkningen på bidrag av olika slag.
Vad yttrandefriheten beträffar ser jag inte att den inskränkts speciellt mycket. Du har fortfarande rätt att bränna så många heliga skrifter som du vill eller hänga upp dockor föreställande inhemska och utländska politiker. Du får till göra satirer om vad du vill. mm.
"Vill inte stå utanför bidragen"
Allt i övrigt lika. Då är vi överens på den punkten?
F ö så tror jag att du känner till, eller åtminstone kan gör din egen bedömning, att Sverige ligger i absoluta världstoppen vad gäller att betala ut bidrag per capita.
Sannolikt särskilt vad gäller att betala ut t ex barnbidrag till barn som stadigvarande befinner sig i ett annat land, t ex som har återvänt till sitt s k hemland, så ligger Sverige mycket högt, sannolikt t o m högst i världen per capita?
Och under senare tid har vi läst att svenska myndigheter vill försöka komma tillrätta med att mycket skattepengar går till pensioner och andra bidrag som felaktigt betalas ut till personer som stadigvarande befinner sig i andra länder.
Jag tror du känner till att i flera svenska kommuner har avslöjats adresser där många personer står skrivna på samma adress, som utgör angiven adress för flera olika bidrag som betalas ut, adress/bostad där personer växelvis turas om att vistas för att handlägga bidragen, sköta många bankdosor, för flera personer och familjer och ombesörja att bidragspengarna skickas vidare till personer/familjer som stadigvarande vistas i ett annat land.
Ett annat problem som diskuteras är den anmärkningsvärt låga närvaron avseende t ex SFI.
SFI är ofta en förutsättning för att få ut vissa bidrag.
Sambandet blir därigenom uppenbart.
Om en person är anmäld till SFI och uppbär bidrag men rent fysiskt inte befinner sig i Sverige, så kan det vara svårt att få sin närvaro registrerad...
"Bidragssamhälle" eller inte, kriminellt överutnyttjande av den svenska välfärden eller inte, ligger nog mer i hur man VILL presentera och läsa statistik, och ligger nog i hög utsträckning i betraktarens ögon...