• Julia J

    Min syster sur för att jag inte har råd att komma på hennes bröllop.

    Anonym (mrs) skrev 2015-07-29 18:16:46 följande:
    Det går oftast att spara undan lite pengar trots att man lever på existensminimum!

    Jag talar av egen erfarenhet (jag lever själv nämligen också på existensminimum)

    Denna tråd ligger i ett allmänt debattforum där det är fullt tillåtet att diskutera utifrån flera åsikter än en sådan.
    Det är mot reglerna att spara pengar om du tar socialbidrag. En väg runt det är att plocka ut kontanter och lägga dem i byrålådan, men det är bidragsfusk. Jag har full förståelse för personer som gör så om det är nödvändigt för överlevnaden, men jag tycker inte att TS borde behöva begå brott för att gå på systerns bröllop. Det är inte bara olagligt, utan riskerar också både hennes och hennes barns försörjning.

    Att säga emot andra personer är för övrigt inte samma sak som att försöka påstå att de inte får diskutera överhuvudtaget.
  • Julia J

    Kanske beror våra olika uppfattningar om praxis kring socialbidrag på skillnader mellan kommun/ landsting/ handläggare?

    Men oavsett var TS bor eller vem hon har att göra med, så tror jag att hon får svårt att få beviljat att lägga undan 2500 + presentpengar för att kunna gå på en fest, även om det är ett bröllop. Om hon nu ens har möjlighet att lägga undan så mycket med tanke på låg inkomst + barn.

    Vad som i alla fall går att konstatera är att hennes syrra hade kunnat lösa hela problemet enkelt genom att låta henne slippa betala. Och det tycker jag definitivt att hon borde ha gjort. En del av nöjet med bröllop är ju att kunna bjuda vänner och släkt på en underbar fest. Det är onödigt att hamna i bråk över rena onödigheter. 


Svar på tråden Min syster sur för att jag inte har råd att komma på hennes bröllop.