• Monkii

    Tips på kall barnmat för ex. resor?

    Pastasallad med olika grönsaker och olivolja

  • Monkii
    pigglet skrev 2015-06-24 22:18:09 följande:

    Älska våra mattermosar!

    När barnen var små fyllde vi dem med kokande vatten hemma, ploppade ner en burk 5 minuter och sedan var det bara servera lagom varm mat. Ingen bakterietillväxt.

    Nu använder vi dem hela familjen, året om. På stranden, Gröna Lund, slalombacke, skogen, badhus - you name it. All mat funkar utmärkt. Och visst - väntar man många timmar med att äta så hinner det säkert växa bakterier. Vi hettar upp termosen med kokande vatten en stund innan vi lägger i den heta maten, ag skulle säga att efter 3 timmar håller maten fortfarande sådär 70 grader (lite beroende på vad det är för mat. Sås/soppa är hett länge, pasta svalnar fortare...)


    Hur blir det om man har en frusen plastlåda med mat som man låter halvtina i väska några timmar sedan ploppar ner i hett vatten i mattermos?
Svar på tråden Tips på kall barnmat för ex. resor?