tack för förklaringen!
en till fråga bara
Mecros skrev 2015-05-22 18:56:11 följande:
t.ex Sempers egna barngröt har tillsatser däribland socker
menar du nu mjölksocker eller annan socker?
googlade lite själv, fick t.ex. den här artikeln:
www.dt.se/allmant/dalarna/barngrotens-dolda-socker
i slutet av artikeln erbjuder dem ett recept på "bra hemlagad gröt" som inte har så mycket socker som köpegröt:
Receptet kommer från dietisterna på Barnkliniken på Falu lasarett och innehåller tillräckligt med järn för ett barn. En portion på 150 gram innehåller drygt en sockerbit.
1/2 deciliter havregryn, krossa eller mixa dem om barnet vill äta slät gröt
2 teskedar smulat paltbröd (innehåller järn som barnet behöver)
1-1,5 deciliter vatten
1 tesked fett, olja, smör eller flytande margarin
1 matsked rivet äpple, päron eller annan frukt
FATTAR INTE: DEN HÄR GRÖTEN HAR JU INGEN MJÖLK I
hur kan de jämföra sockerinnehåll på gröt med mjölk och utan mjölk? och säga sedan att mjölkfri gröt är bättre för att den innehåller mindre socker!!!!!????
det är inte attityd fråga, det är logiken som haltar här.
Möjligen min logik. Påpeka gärna var jag har fel.