Inlägg från: Efraim Barkbit |Visa alla inlägg
  • Efraim Barkbit

    Han är arg över att han inte fick sex

    sextiotalist skrev 2015-05-19 10:17:16 följande:

    Åh, jag blir så trött av sådant. Du gör det för att du VILL, inte är tvingad till det. Har man förlorat lusten till sex så är även ett handjobb motbjudande. Men visst kan man göra det, men som jag skrev förut, då är man på god väg att se till att sexlivet blir ett minne blott.


    Med bristande dialog är man nog på väg mot ett obefintligt sexliv och bristande närhet långt tidigare.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Påven Johanna skrev 2015-05-19 11:47:49 följande:

    Jaså verkligen?

    Ja,det finns det ju flera förklaringar till.Och att hennes man surnar till för att hon,av dessa orsaker,inte kan eller vill ha sex nu (vilket han borde ha vetat om redan innan hotellvistelsen) lär inte hjälpa TS att få tillbaka sin sexlust.


    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Gnuborg skrev 2015-05-19 19:37:07 följande:

    Kan bara säga att om det var "varannan herrarnas" gällande graviditet och ammningsperiod skulle det vara helt andra kommentarer i denna tråden.....


    Ja så orättvist allt är
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (Härreguud) skrev 2015-05-23 08:44:32 följande:

    Haha, jag är en kvinna, gravid i v 25 som haft foglossning/ischias sedan v 7.  Jag vet precis hur det känns. Sex står väldigt högt på min lista över prioriteringar. Visst, verkligen inte lika ofta som förut och inte lika hett, tvärtom, väldigt "tråkigt" o lugnt, men än dock, så försöker vi hålla sexlivet igång.

    Och kan inte jag, så finns det annat vi kan göra. Och ibland gör vi inget alls. Men att det skulle vara helt uteslutet är inte ett alternativ. Det gick högst en vecka en gång och det kom vi överens om att det får aldrig hända igen. Han ska få lite roliga sexleksaker i present av mig när jag ev kommer till den punkten att det inte går längre, eller strax efter förlossningen. Jag hjälper givetvis till med användandet av leksakerna.. ;)

    Men visst, alla är vi olika. Du kanske inte har något behov, men det betyder inte att partnern inte har det trots din smärta och att han ska/borde/tar hänsyn till den.

    Ta hand om varandra.

    Jag försöker även de ggr jag inte är så himla sugen. Många här skriver att man inte ska behöva "ställa upp".. Men det är ju liksom inte mot min vilja, det är bara att jag har mindre lust. Den vaknar ju oftast när man väl gör ett försök. Jag har ju aldrig ångrat mig efteråt.. ;)

    Kan ju inte tänka mig att min sambo har "lust" att massera mina fötter/rygg/axlar/ben dagligen, hämta saker åt mig osv, men han gör det ändå. För att jag behöver det och för att han älskar mig. Och jävlar vilket liv det skulle bli i forumen här om en man inte gjorde det, för det förväntas av dom, tas för givet. Klart han ska ställa upp för sin GRAVIDA flickvän.. Herregud. Det går åt båda hållen. Det minsta vi kvinnor kan göra utöver att vi bär deras barn är att ta hand om dom, det lilla som krävs.


    Intressant med lite andra nyanser i debatten!
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    todo nada skrev 2015-05-23 11:11:42 följande:

    Ja, ett enstaka inlägg som säger emot det andra kvinnor skrivit flera sidor om är viktigt att lyfta fram antar jag.. Iaf när man hävdar sin manliga rätt att ligga oavsett tillståndet på kvinnan..


    Hittar du det i något av mina 14 inlägg så finns det bekymmer med läsförståelsen. Det jag och andra framhåller är att även med gravidkomplikationer så finns ofta möjlighet till intimitet och sex. Vill man inte ha intimitet och sex med sin partner så är det såklart ett val man gör, men man kan inte vänta sig "celibat tillsvidare" utan förståelse för att den andre partnern troligen kommer att känna sig avvisad, frustrerad och tvivlande förr eller senare.

    Är ovanstående ett mysterium eller om det känns egoistiskt från endera parten så är parterapi troligen bortkastad tid.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit

    Ledsen DHH, men förstår faktiskt inte vad du försöker säga. Själv skall jag iväg och köpa lite trätrall till balkongen nu

    Ursäkta ot TS!


    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (Härreguud) skrev 2015-05-25 09:51:14 följande:

    Det är faktiskt (och jag syftar inte på ts) väldigt många kvinnor som bara vill "slippa" sex.. 

    Och det där du skrev om att min man ska kunna använda mina hål? Alltså, jag gör det lika mycket för min egen skull. Dels för att jag älskar att ha sex med honom och dels för att jag vill se till att han har det bra. Han "använder inte mina hål", vi använder varandra och han vill alltid se till att jag kommer.. Jag håller själv på att bli tokig med den här jävla foglossningen, det är jättejobbigt för både kropp och sinne att känna sig kåt som vanligt men inte bra i kroppen för att kunna göra något åt det lika ofta eller på samma sätt som förut.

    Mitt råd var ju att faktiskt anstränga sig och göra annat, men det rådet godtogs ju inte för att man ska inte behöva göra saker man inte "vill".

    Det är där jag har en helt annan syn på det som heller inte godtas. Jag kan inte i hela min värld förstå att man inte vill. Jag förstår att man inte vill ha vaginalt samlag, det har inte varit genomförbart hela tiden här heller. Men att man inte vill försöka med något annat bara för att.. 

    Och jag tycker inte att det är jag som får omotiverat mycket skit, det är ts man som får det tycker jag. Av de flesta i den här tråden. Män överlag. Men visst, jag förstår nu att det är sådär de flesta kvinnor funkar, och jag skiter egentligen i vilket. Jag vårdar min relation precis som min sambo gör. Men varför jag pushar så hårt på att man ska anstränga sig lite är för att jag vet vad många av de här männen gör efter ett tag.. Jag blir förfärad av hur många män som just har gravida flickvänner eller flickvänner som precis fått barn, och de försöker hitta något annat eftersom de inte får något hemma. Det tycker jag är hemskt. På två sätt, för det första att de tar till otrohet, och för det andra att det är av den anledningen. 


    Bra skrivet. Otroligt att så många ignoranta läser in tvång bara för att man tycker sex är viktigt även vid gravidkomplikationer.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Millicent skrev 2015-05-25 16:50:28 följande:

    Vill man slippa sex så ska man slippa sex men man får ju förstå att det får eller kan få konsekvenser för relationens kvalitet och eventuellt också relationens fortlevnad. De flesta fattar det. Vilket leder till att en del förespråkar att man ska bita ihop även om man inte vill. Medan andra låter det få ha de konsekvenser det har. Konsekvenser som kan mildras av dialog, förståelse osv om det är tillfälligt. 


    Väl beskrivet! (Som vanligt) Såklart skall inte tvång vara en del av samlivet. Såklart kan man vägra vad man vill i en relation med hänvisning till ohälsa. Detta är en självklarhet MEN, precis som du säger så efter dagar, veckor, månader och kanske ännu längre tid så kommer det påverka relationen även om ingen av parterna vill det.

    Detta gäller inte bara sex, men även socialt umgänge med andra, träffar med släkt, hushållarbete, intresse för den andres personliga utveckling, ja allt som man "normalt sett" delar. Det handlar ju om ömsesidighet, vilket såklart inte måste betyda konstant rättvisa men att bådas behov räknas. Känner sig en part sig förminskad eller för den delen tvingad under en längre tid så kommer det ofelbart få konsekvenser.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Millicent skrev 2015-05-25 19:50:26 följande:

    Tack

    Det gäller att vara två som vill tolka varandra välvilligt och försöka se de gemensamma problemen från bådas håll ihop. Klara av att se både sitt perspektiv och den andres. Och veta när det är läge att kompromissa respektive när det är läge att lyssna på sig själv.  

    Som vi båda säger finns en punkt där det påverkar relationen, till slut för gott. 

    "Felet" många gör utöver att glömma ovanstående är att inte vilja se när det passerar gränsen och börjar handla om att man är inkompatibla och vill/behöver för olika saker så att minst en förlorar sådant som är nödvändigt för dem i en relation.


    Spot on!
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    molly50 skrev 2015-05-27 15:02:32 följande:

    Glömde en sak.

    TS har berättat att för hennes man så är det inte sex om det inte är vaginalt.

    Så hur ska hon hjälpa honom då,tycker du,när hon har för ont för att ha sex och inget annat än vaginalt duger?


    Kanske rentav igenom att ta upp det till dialog
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    molly50 skrev 2015-05-27 15:28:51 följande:

    Och det kanske hon har gjort också.

    Med tanke på att hon har berättat att han vet mycket väl att hon har för ont för att ha sex just nu så antar jag att de måste ha pratat om det.


    Förmodligen inte med tanke på hans reaktion. Obs - hans version är helt ohörd.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (het kvinna) skrev 2015-05-28 16:03:09 följande:

    Att vilja ha sex är väl ändå naturligt - något man tar för givet att man delar i ett parförhållande? Jag förstår inte att man skulle behöva uttala en vilja att ha sex, det borde ju finnas en dragning mellan varandra om man väljer att dela livet tillsammans. Nu har TS smärta men givetvis finns lusten kvar hos mannen. På en avslappnande helg på hotell så givetvis finns hoppet där att få sex, då inga barn är med och man har chansen att få komma bort en stud. Trots att mannen är medveten om situationen så hade han hoppats på mer och det tycker jag inte är så svårt att förstå. Han kanske hade velat att TS tog initiativ pga smärtorna, men att han inte kunde dölja sin besvikelse väl hemma.


    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    AnooYoo skrev 2015-05-28 23:32:43 följande:

    Det kanske han vill. Tycker du att ts ska göra som han vill för att han vill utan att ta hänsyn till sig själv? Har ts ingen rätt till sin kropp alls?


    Vad vill du uppnå med den typen av frågor? Känns det lösningsfokuserat?
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    AnooYoo skrev 2015-05-28 23:54:56 följande:

    Ja. Jag tycker att grundfrågan är om ts borde ha haft sex med sin sambo för att han ville, även om hon inte ville ha sex. Har hon en skyldighet att ha ha sex med sin partner för att han vill det (utan att kunna uttrycka det)?


    Då definierar vi begreppet lösningsfokuserat på väldigt olika sätt

    Önskar god natt!
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (Va?) skrev 2015-05-29 06:02:13 följande:

    Lösningsfokuserad på att ts man ska ha sex kosta vad det kosta vill eller lösningsfokuserad på att ts ska slippa göra våld på sin integritet, särskilt när hon har så ont?


    Göra våld på sin integritet genom att söka en dialog om sex och närhet med sin partner på bådas villkor?
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (hur?!) skrev 2015-05-29 16:13:57 följande:

    Läste en del i tråden igår och har en fråga till er som tycker TS borde bjussa på en avsugning iaf. Hur ska det gå till tycker ni? Har ni försökt suga av någon när ni har kraftig foglossning?

    I min värld krävs det positioner av kvinnan, typ stå på knä framför den stående mannen. Kan vara vansinnigt plågsamt att ta sig ner på golvet och sedan stå där på knä och gunga framåtillbaka en stund.

    Annars kan man ju göra det i sängen, halvböjd över mannens skrev. Det kräver att man själv särar på benen för att komma ner ordentligt. Att sedan böja sig över mannen, utan att själv ha något som helst magstöd och samtidigt hänga i bäckenet är typ helt omöjligt. Att göra en upp och nerrörelse i takt i den positionen i typ 10 min går inte! 

    En annan variant är ju någon form av 69:a på sidan. Detta kräver ändå att man som kvinna kan hålla upp huvudet, vilket kräver magmuskler och viss corestyrka, vilket man saknar när man är gravid.  

    Det som återstår är att kvinnan ligger platt på rygg och att mannen så att säga doppar rakt ner i munnen på henne. Surprisesurprise så är det  den sämsta positionen för en gravid att ligga i eftersom barnet trycker på stora kroppspulsådern och kan göra att hon får syrebrist och känner sig svimfärdig.....

    Så ta och tänk om hörrni, kvar återstår Lena Handén och den kan han ju faktiskt använda själv om det kniper.....


    Skapar foglossning samma svårigheter och hindrar kvinnan att ta upp en dialog om sex också?
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    AngoStura skrev 2015-06-01 21:02:29 följande:

    Och jag antar att det inte bara ligger på den blivande modern att vara lösningsfokuserad. Även den sexuellt frustrerade blivande fadern kunde ju o god  Ernst-Huga-anda  sökt "en dialog om sex och närhet med sin partner på bådas villkor". Det hade väl varit bra?


    Dialog förutsätter ömsesidigt ansvarstagande - svar ja.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
  • Efraim Barkbit
    Anonym (hur?!) skrev 2015-06-02 16:10:28 följande:

    Nej, men graviditeten. Som jag skrev i mitt svar innan så är man påverkad av hormoner och annat. Dessa kan göra att den gravida kvinnan inte är i sitt allra mest pedagogiska mode....


    Vaa är det sant? Det tror jag aldrig någon man med gravid fru har fått berättat, och berättat, och berättat, och berättat för sig. Ja men då är saken klar och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag lyfte möjligheten till ömsesidigt ansvar för dialogen.
    Postbanken, Postbanken, Poooostbanken
Svar på tråden Han är arg över att han inte fick sex