• Regndamen

    Han är arg över att han inte fick sex

    ErnstHugo skrev 2015-05-18 15:02:07 följande:

    Arg är en känsloyttring som ofta är kopplad till frustration och besvikelse. Lite som en kåt gravid kvinna som får nobben av mannen därför att han mest ser henne som blivande mamma.

    Det sorgliga är att ofta här på FL iaf, så åker offerkoftan på den gravida kvinnan medan sympatier strömmar in oavsett om hon inte orkar med sex eller är kåt och får nobben av mannen som vänjer sig successivt vid papparollen.

    Det är alltid mannen som saknar empati.

    Det är alltid mannen som borde "fatta bättre".

    Det är alltid mannen som borde lösa "problem själv", oavsett vilka de är.

    Många "normala" män pallar mycket men representerar FL kvinnors åsikter i gemen så är det inte så konstigt att separationer står aom spön i backen efter första barnet.


    Skillnaden är att mannen inte är kroppsligt påverkad av graviditeten. För måmga är det jobbigt att vara gravid, och föda barn. Ts man vet att hon har ont antar jag, ändå är han sur för att hon inte initierat sex. I detta fallet borde ts man fattat bättre.
  • Regndamen
    ErnstHugo skrev 2015-05-18 15:35:47 följande:

    Tack för att du exemplifierar min poäng. Kvinnan bär barnet, alltså borde mannen alltid veta bättre. Just den retoriken leder till känslomässigt energi-dränage hos många vettiga män.


    Nej, det var inte det jag skrev. Kvinnan är påverkad mer än mentalt. Förstår inte män det i allmänhet? Hur tror dessa män att barn blir till? Funderar de inte varför deras partners mage växer?
  • Regndamen
    Ascendere skrev 2015-05-19 18:03:44 följande:

    Man kan nog säga att hushållsarbete är för kvinnor som sex är för män: Något roligt som man njuter av varje gång och gör ofta och gärna eftersom det är ens uppgift, medans män är tvärtom och ser det (hushållsarbetet alltså) som något tråkigt som man gör om man måste men som automatiskt blir det första man droppar om man har ont om tid, är lite trött eller allmänt hängig, eller inte känner för det just den dagen.


    Eh? Ursäkta, jag tror du behöver ambulans, du feberhallucinerar uppenbarligen.
Svar på tråden Han är arg över att han inte fick sex