Inlägg från: Anonym (Guttaperka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Guttaperka)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rindikh skrev 2017-08-10 22:08:38 följande:

    SD borde på något vis försökt dra nytta av klantregeringens pinsamma hantering av transportstyrelsekrisen. Om inte annat för att hålla sina positioner.

    Fast jag gråter inte direkt över att SD backar


    Instämmer i båda styckena. Det visar på en ovanlig vankelmodighet att man inte gjorde något avtryck i frågan, kan tyckas.
  • Anonym (Guttaperka)
    Kung Markatta skrev 2017-09-11 15:48:04 följande:

    S har ju som bekant sitt starkaste stöd bland sistagångsväljare medan deras opinionssiffror i den yngsta väljargruppen inte är mycket att hurra för.

    Här har vi en valarbetare som försöker göra något åt saken:


    Med tanke på temat på en viss film med premiär i dagarna,* får man intrycket att man syftar till att fånga in fler sistagångsväljare - såväl unga som gamla...

    * Stephen Kings "Det".
  • Anonym (Guttaperka)
    FDFMGA skrev 2017-09-11 21:11:16 följande:

    Jepp, är det inte barn så är det gamla - och Stephen King skriver sina romaner med utgångspunkt från socialdemokratin i Sverige.

    Man kan inte nog understryka att det är de allra vassaste intellekten på FL som kritiserar socialdemokratin


    Betyder det sista att du kritiserar socialdemokratin, eller att du inte har något särskilt vasst intellekt?
  • Anonym (Guttaperka)
    FDFMGA skrev 2017-09-17 21:01:03 följande:

    Nu tycker jag mig minnas att du vid ett flertal tillfällen har skrivit om socialdemokratins minskning i den här tråden, tja när du inte har förklarat att Annie Lööf vill ha fri invandring.

    Står man på huvudet när man läser kan nog en ökning te sig som en minskning, ja förutom att  man kan få för sig besynnerligheter som att C är för fri invandring.

    Så svaret på din fråga är att jag anser att Familjelivs skrikhöger har ett intellekt som är omvänt proportionellt till styrkan på gapandet.

    Därmed inte sagt att det inte finns kunnig och intelligent kritik av S från högerhåll.


    Så vad är ditt svar på min fråga?
  • Anonym (Guttaperka)
    FDFMGA skrev 2017-09-18 07:01:33 följande:
    Att du saknar förmåga att se att det finns ett tredje alternativSkrattande
    Man kan inte nog understryka att det är de allra vassaste intellekten på FL som kritiserar socialdemokratin
    Du påstår att det är de allra vassaste intellekten som kritiserar socialdemokratin. Du kan till och med "inte nog understryka" detta faktum. Vilket skulle det tredje alternativet då vara på min fråga, om att du endera inte anser dig tillhöra de vassaste intellekten, eller att du kritiserar socialdemokratin? Att du inte menar det du skriver? Eller att du saknar förmåga att uttrycka dig?

    Nåväl, en synnerligen ointressant frågeställning med relativt svag koppling till trådens ämne. Du har fått fram det du (verkar) mena och det räcker för mig.
  • Anonym (Guttaperka)

    Angående SD:s höger/vänster-orientering tror jag man skulle kunna finna sig tillrätta på vänsterkanten om man gjorde sig av med Oskar Sjöstedt som är en tydlig högermänniska. Sedan måste man i största allmänhet fråga sig varför man skulle vilja rösta på SD. Även om man är totalmotståndare till den föregående invandringspolitiken kan väl ingen vid sina sinnens fulla bruk se något gott av att dra ner INTEGRATIONEN med mijarders miljarder?

  • Anonym (Guttaperka)

    Jag tror att både S och M har goda förutsättningar att öka på bekostnad av framförallt SD den närmaste tiden (vi får väl se vilka skandaler som uppdagas på SD:s landsdagar ;)). 

    Det verkar dock också - enligt media - som att oenigheten mellan S och MP i amnestifrågan för de afghanska ungdomarna riskerar att få stora effekter. Jag hoppas att S har förmåga att stå upp för asylsystemet (även om jag personligen helst hade sett att ungdomarna fick stanna). Hur omvärlden (och vi själva) betraktar asylsystemet måste gå i första hand. Men jag vågar inte sia om hur det påverkar S i opinionen om man låter ungdomarna stanna. 

  • Anonym (Guttaperka)
    Draken55 skrev 2017-11-22 13:18:12 följande:
    Att S skulle locka tillbaka de som flytt till SD ser jag som helt osannolikt.

    Det är bara partiledningen där som står emot MPs extremism, flera grenar inom S , SSU s-tanterna, s-religiösa, vill att fler flyktingar ska få stanna.
    Håller inte med dig om första stycket.

    Beträffande det övriga tror jag (utan att ha en aning) att S och organisationerna kopplade till S vet att partiledningen är stark - i så motto att det inte finns några andra namn som skulle kunna ta över om partiet väljer att köra över den. Däremot är det djupt problematiskt att S samarbetar med MP ur ett ideologiskt perspektiv (även om det har visat sig vara ett högst lyckat samarbete ur ett maktperspektiv de föregående åren). Som jag ser det handlar dock frågan inte om någonting annat än om vi ska ha ett fungerande asylsystem eller om vi ska låta dem stanna som vi tycker synd om. Där hoppas jag att man försvarar systemet, men vem vet... 
  • Anonym (Guttaperka)
    nattuw skrev 2017-11-22 14:19:23 följande:
    Så du tror att enda möjligheten att plocka röster av SD är om det kommer fram några skandaler. Du har verkligen låg tilltro till den politiska attraktionskraften hos S och M.
    Det är märkligt att skandaler verkar rinna av SD varje gång.

    Men det jag påstår är att SD:s linje beträffande invandringspolitiken numera i princip helt har accepterats av såväl S som M. Och eftersom det i huvudsak är SD:s huvudfråga (enda seriösa fråga) finns det inte så stor anledning att välja SD istället för S eller M.
  • Anonym (Guttaperka)
    nattuw skrev 2017-11-22 21:27:30 följande:

    Det är egentligen inte särskilt märkligt. Bevakningen av SD har varit så onyanserad och av så låg kvalité att SD väljarna oftast inte haft någon anledning att ta skandalerna på allvar. De har helt enkelt blivit så van vid att kunna rycka på axlarna och avfärda allting som en hönsgård skapad av en fjäder att inte ens befogad kritik längre tas på allvar.

    Dessutom har SD väljarna tidigare, oavsett skandaler, inte haft några egentliga politiska alternativ till SD. Ingen annan tog dem på allvar utan gjorde tvärt om allt de kunde för att alienera, förlöjliga och förfölja dem eftersom de hade fel åsikter. Huruvida övriga partiers politiska omsvängning kan ändra på det återstår att se.


    Håller fast vid att det är märkligt. Det finns ju så många exempel på idiotier på alla nivåer att varje sansad människa måste dra sig för att ge någon makt åt dem. Har du läst reportaget i nyheter idag om Pavel Gamov? Han var nära partitoppen och en person med viss makt vad det verkade.

    Sedan håller jag med om att det återstår att se hur särskilt S och M anammande av huvuddragen i SDs flyktingpolitik kommer att tas emot. Mycket tyder på att SD haft en del i omsvängningen, och det tycker jag SD ska ha en eloge för (även om jag tveklöst är för en mycket generös invandring måste den samtidigt vara effektiv och rimlig). Men numera finns ju inte ens det skälet till att rösta på SD. Kvar är då bla S (beroende på hur man hanterar MP).
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?