Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Kung Markatta skrev 2016-12-09 14:39:25 följande:
    DN Kulturs artikelserie parodieras förtjänstfullt i Expressen:

    www.expressen.se/kultur/dramatisk-forandring-av-dn-kultur-pa-60-ar/
    Märkligt hur den av debilvänstern tidigare förtalade Malligaste Morgontidningens skribenter helt plötsligt ses som något allvetande orakel så fort de börjar sparka på de mer sansade tidningarnas ledarsidor.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Kung Markatta skrev 2016-12-16 22:33:36 följande:
    Regeringsunderlag.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Kung Markatta skrev 2017-01-09 18:13:54 följande:

    Kan också vara intressant att jämföra med senaste valet:


    Ja men det är ju ointressant då Bullshit inte kan påvisa någon rödgrön uppgång.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Världsmedborgare skrev 2017-04-12 09:00:04 följande:

    Det är generellt alldeles för mycket gnäll som kommer från kommuner och landsting, åtminstone då det är fråga om att behöva betala för något.
    Fast det mesta tillhör förstås det politiska spelet, så det får vi acceptera.

    Landstingen.., finns det nån som vill ha dom kvar, inte jag iaf.
    Det måste vara helt fel att hälso sjuk och tandvård inte sköts av en och samma "organisation"
    Är det nåt där vi alla ska ha samma rättigheter och möjligheter så är det i just dom frågorna, och det har vi inte i dag.
    Så lägg ner landstingen, eller ta åtminstone bort hälso, sjuk och tandvården från deras uppgifter.
    Även kommunerna borde bli av med uppgifter som rör hälso, sjuk och tandvård, anser jag.

    Om nån är av annan åsikt, ställ er då frågan, varför inte alla ska få samma behandling, ha samma möjligheter och rättigheter oavsett var man bor i Sverige?
    Nu existerar det bara i teorin, i verkligheten så skiljer det massor mellan olika landsting, nåt vi hör/läser om mest varje dag, om vi inte personligen får ta del av det.

    Det ska inte vara så att ekonomin och/eller politisk tillhörighet och åsikter styr vad som ska finnas eller prioriteras.
    Det ska enbart vara sakkunniga som prioriterar och beslutar i dessa frågor.
    Men stora skillnader kommer det alltid att bli, när det är politiker inblandade, så jag tycker det ska skapas en politisk oberoende organisation som helt tar över dessa frågor.

    Jag förstår att även dom kommer att vara tvingade, att arbeta efter de ekonomiska förutsättningar som den av oss valda regeringen ger dom, men vi slipper definitivt alla större skillnader som finns idag.
    Och det bästa av allt, vi blir helt av med nyckfulla politiker och det bråk som alltid förkommer om vad det får kosta och vart pengarna ska gå, och därmed så står vi säkert ut med att vissa delar, rent praktiskt inte går att lösa.
    T.ex som att närhet, utbud och tillgänglighet aldrig kan uppnås med full rättvisa, så att det blir helt likvärdigt över hela landet.


    Nu låter du ju nästan som en libertarian.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Ewald01 skrev 2017-04-15 11:05:05 följande:

    Analys av partier:

    Nu hittade jag ändå ngt som är mindre bra med C.

    Vad jag förstår så vill C avskaffa Allemansrätten? Alltså att alla har rätt till att plocka svamp och bär och röra sig i skogarna osv. trots att de inte äger skogen?

    Det är inte så bra.

    Jag tycker t.ex. att EU-migranter från Östeuropa ska plocka svamp och bär istället för att tigga och sen sälja dessa skogsprodukter till restauranger eller företag som handlar med mat/exporterar mat.

    Då skulle de kunna få in pengar .... 

    Sen ska ju vi alla ha samma möjlighet, men för de flesta av oss är det väl inte intressant. Det är viktigare att kunna cykla eller vandra i skogen .... eller plocka bär för att kunna göra sin egen marmelad.


    Jag är för ett avskaffande av allemansrätten, som bl.a. inneburit att skogsägare fått planteringar förstörda av skoterförare som inbillat sig att skoteråkande på annan mark ingår i allemansrätten, att markägare drabbats av olagliga läger med nedskräpning och förstörelse m.m.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Ewald01 skrev 2017-04-16 15:22:02 följande:
    Allemansrätten betyder inte att man kan kasta skräp i skogarna. Det är en annan sak. Man kan ju ha Allemansrätten, men samtidigt ha regler som gör det att man kan straffas om man slänger sin skräp i skogen.

    Visst kan det i praktiken vara svårt att hitta den som slänger skräp i skogen.

    Sen kan det generellt vara omöjligt att "bevaka" sin skog. Om du t.ex. 150 ha skog, hur vet du om någon annan har varit inne och plockat svamp? Du måste i princip bygga ett stängsel. 
    Det finns redan lagar och regler för nedskräpning, tycker du att de verkar fungera bra?
    KillBill skrev 2017-04-16 16:58:31 följande:
    Jag tycker att det är en märklig idé att vilja avskaffa allemansrätten (som ger alla tillgång till den svenska naturen) bara för att det finns människor som bryter mot rättigheten. Det är som att vilja skrota yttrandefriheten bara för att det finns några som missbrukar denna frihet. För mig är det lika självklart att bekämpa dem som missbrukar allemansrätten som att kämpa för allemansrättens bevarande.
    Bekämpandet av missbruket av allemansrätten tycks vara väldigt lågt prioriterat hos myndigheterna.

    Det som från början var tänkt för att människor skulle kunna plocka bär och svamp och naturcampa enstaka nätter har utvecklats till något helt annat. Allemansrätten var aldrig tänkt som underlag för kommersiell verksamhet. 
    Nu har jag ingen mark att tala om själv, men grannar har berättat om sina erfarenheter av allemansrätten. En granne hittade en dag en familj på sin tomt som försåg sig ur en av honom huggen, kapad och kluven vedhög och trodde det var allemansrätt... sa de i alla fall.
    Jag tycker att markägare ska ha rätt att lokalt upphäva allemansrätten på egen mark, samt till skillnad mot idag få sätta upp förbuds- och varningsskyltar, samt ha rätt att utdöma dryga böter vid intrång.
    De offentliga markägarna (Sveaskog, fastighetsverket m.fl.) samt all mark Svenska Kyrkan äger borde räcka till för friluftstörstande turister.



    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    kvarnfot skrev 2017-04-19 08:37:35 följande:
    Och det är ju bla dessa grupper man vill ha i arbete! Att jobba 100% och övertid lär ju knappast locka för dessa grupper bla....
    Regeringen sänker ju priset på fritid för dessa "höginkomsttagare". Chansen att någon tar ett extrapass går ner, risken att de tar kompledigt går upp.
    Debilvänstern saknar förmåga att förstå enkla samband.

    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    kvarnfot skrev 2017-04-19 09:21:31 följande:
    Exakt! Eller som proffs-sossen här i tråden tycker " det är ju bara några tior"....
    Just så. Min fritid är värd mer än de där "några tiorna". Har inget emot att jobba övertid, men det blir inte en krona i skatt på de där timmarna. Det blir istället mer fritid för mig. Får bara se till att kompsaldot ligger under maxgränsen när det är brytdatum, men skriver man tiden själv är det inga problem.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-04-19 10:59:30 följande:
    Jag har i princip alltid betalat statlig inkomstskatt och har personligen inget emot att göra det.

    Det du beskriver ger dock även en positiv effekt när brytpunkten lämnas oförändrad. Om fler poliser/barnmorskor har utrymme att bestämma sin arbetstid, och väljer fritid istället för pengar, innebär det vid någon tidpunkt att fler måste anställas. I sin tur kommer detta att leda till bättre arbetsvillkor och högre löner för dessa grupper.

    Beträffande t.ex. barnmorskorna kan detta naturligtvis även medföra högre landstingsskatt i förlängningen (men jag upplever det som att du är bekymrad över välfärden hos de grupper som diskuteras i första hand).

    Jag håller dock med om principfrågan, att skatt på arbete bör minskas i största möjliga utsträckning. 
    ------

    En annan sak är att regeringen försuttit de senaste årens guldläge att avskaffa ränteavdraget (eller snarast att inte medge ränteavdrag beträffande kapital i inkomstslaget tjänst) och möjligen återinföra fastighetsskatten. Dock kommer dessa åtgärder att drabba många poliser och barnmorskor och andra betydligt mer. Sådana förändringar vågar nog inte dagens socialdemokrati föreslå utan större stöd i riksdagen. 
    Det kunde ju varit en poäng med om det funnits köer av poliser/sjuksköterskor/läkare på arbetsförmedlingarna.

    Så länge vi har en kapitalskatt på 30% så är ränteavdragen rimliga.
    Man kan ju vara lite konspiratorisk och fundera på om inte regeringen tjänar på att folk ska ha så stora bostadslån så att de inte kan tänka sig att jobba mindre än 100%.
    Samma sätt som man förr gillade fastighetsskatt eftersom den drabbar en tillgång som är mycket svår att flytta, så är marginalskatter på ett folk som gör allt för att hålla uppe både belåningsmöjligheter och kassaflöde ett närmast idiotsäkert (i flera bemärkelser) sätt att få in pengar.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2017-04-19 11:25:51 följande:

    Problemet är inte att det finns ett fåtal sjuksköterskor och poliser som får betala statlig inkomstskatt (har höga löner) utan det verkliga problemet är att många sjuksköterskor och poliser har låga löner. 


    Varför de har låga löner kan man ju fundera på, många fackpampar sitter ju på dubbla stolar, både i sina fackföreningar och i SKL.


    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?