Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2019-05-03 07:18:45 följande:
    Du förstår väl ändå att Löfven aldrig kommer att låta den där utredning bli klar och än mindre ge upphov till några skarpa förslag?

    Det där är ju bara för att hålla C och L på mattan.
    I och med att SD tillsammans med Alliansen redan innan valet sade sig vilja  ändra i LAS, eller som vissa  skulle uttrycka det "göra det lättare att sparka folk"  så finns det redan en majoritet för detta i riksdagen och är det klokt av S att frågan blir ordentligt utredd. Alternativet att SD och allianspartierna skulle lägga fram ett förslag på riksdagens bord  som inte var ordentligt underbyggt skulle vara sämre.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FL dödaren skrev 2019-05-03 23:19:29 följande:
    MÖK-regeringen får nog ta ansvar för sin egen politik. Den som tillsätter en utredning får nog ta ansvar för den hela vägen. Man kan inte skylla egna misslyckanden på oppositionen.

    Det finns troligen inget stöd alls hos folket för att göra det lättare att sparka folk. Regeringen agerar direkt demokratifientligt.
    Du förstår tydligen inte. Sverigedemokraterna  tillsammans med M, KD, C och L var överens om att göra om LAS eller som du säkert skulle uttrycka det "göra det lättare att sparka folk". SD tillsammans med alliansen kunde alltså driva igenom en lagändring utan regeringens samtycke.

    I detta läge valde Stefan Löfven att inkludera en utredning om LAS i överenskommelsen med L och C och regeringen har nu skaffa sig inflytande på eventuella förändringar av LAS. I vanlig ordning har S  agerat pragmatiskt och gjort det bästa av situationen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (smart) skrev 2019-05-09 21:38:06 följande:

    Sluta, jag dör av skratt.

    När ska det gå upp för dig att regeringen knappast kan skylla sin egen politik på oppositionen? Stå för er politik för i h-e.

    Att du tycker som du gör är dock intressant utifrån trådämnet. Det du säger är att S bara är en vindflöjel som dansar efter oppositionens pipa i många viktiga frågor. I detta fall driver de glatt igenom SD-politik, för att sedan skylla på SD. Vem vill rösta på ett parti som inte har någon egen vilja, som inte står för någonting; som lägger sig platt i alla frågor som finns bara för att få fortsätta regera.

    Det finns de som tror S underskattar det tapp som kommer bli följden av uruselt ledarskap.


    Du är tydligen oinsatt. SD och Alliansen sa tydligt innan valet att man ville reformera LAS eller som du skulle utrycka det, göra det lättare för arbetsgivare att sparka folk. Eftersom SD och Allianspartierna är större än S, V så kan dessa partier driva fram ny lagstiftning utan S och V och i det läget tillsatte S en utredning. Smart eller hur?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (smart) skrev 2019-05-09 22:18:19 följande:

    Du verkar vara den oinsatte. Alliansen förlorade valet och finns inte längre. Något samarbete mellan Allians och SD var aldrig aktuellt.

    Varför skulle det vara smart att tillsätta en utredning för att göra det lättare att sparka folk? Tror du socialdemokratiska väljare uppskattar att S driver SD-politik?

    Väldigt tyst från gagga med sidekick idag, kanske därför mitt nick överlevt en hel timme.


    Fick du inte lära dig i skolan att i riksdagen så kan en majoritet driva igenom beslut? SD och allianspartierna är just en sådan majoritet. Jag tror att socialdemokrater tycker att det är bra att tillsätta en utredning i stället för att låta en majoritet i form av SD. + allianspartierna driva igenom en reformering av LAS (utan att ens ha utrett frågan).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (smart) skrev 2019-05-09 22:56:29 följande:

    Om SD och Allianspartierna vore en majoritet så hade de redan drivit igenom denna fråga. Det har de inte gjort. Alliansen finns inte och dessa utgör ingen majoritet eftersom C och L ingår i vänsterblocket.

    Det är hög tid för S att ta ansvar för sin egen politik.

    Helt otroligt hur du säger emot sig själv och inte tycker S ska ta ansvar för att man gör det lättare att ge folk sparken från sina jobb.


    Vad är det som du inte förstår? Det ör SD och Allianspartierna som föreslår att LAS ska reformeras eller som du utrycker det, göra det lättare att sparka folk. S har endast tillsatt en utredning..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-05-28 09:21:13 följande:

    23,6% nu och fortsatt nedåt.

    Sämsta valresultatet sedan riskdagsvalet 1911.

    Jag har förutspått en botten på 15% och ett nytt normalläge mellan 15-20%.

    Det är på väg åt rätt håll även om det går långsamt.


    Jag tycker att det är intressant att M+KD+SD samlade färre röster än i riksdagsvalet. Det får mig att tänka på det gamla ordspråket, tomma tunnor skramlar mest.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-05-28 10:19:44 följande:

    I Tyskland är de visst redan nere på 15%. Ett ras från 27%.

    https://www.tagesspiegel.de/politik/europawahl-2019-die-ergebnisse-in-der-uebersicht/24384130.html


    Danmark får nu i likhet med Sverige och Finland en socialdemokratisk regering. Främlingsfientliga Dansk Folkeparti tappar från 21,1 % till 8,7 %. ett tappa på hela 59%!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2019-06-06 13:33:59 följande:

    Inte sedan Reinfeldts och Borgs storhetstid har M haft bättre röstdraglok än Adaktusson.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-06-09 11:16:41 följande:

    omni.se/v-socialdemokraterna-har-blivit-ett-parti-for-de-rika/a/K3b42y

    V: Socialdemokraterna har blivit ett parti för de rika

    "73-punktsgängets överenskommelse är en karta över ökad ekonomisk ojämlikhet." Det skriver Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson i en debattartikel i Aftonbladet.

    Andersson menar att Socialdemokraterna har blivit ett parti för de rika. Hon pekar på att S och MP tillsammans med C och L väljer att ta bort värnskatten och att rut-avdraget planeras att vidgas. "Det kan tyckas märkligt att en socialdemokratisk ledd regering prioriterar de bäst ställda i samhället. Men så ser den socialdemokratiska politiken ut i dag", skriver Andersson.

    I ett debattinlägg på Twitter instämmer partiledaren Jonas Sjöstedt i kritiken mot regeringen. "Priset betalas med sämre vård och kollektivtrafik runt om i Sverige", skriver han.


    Oväntat ändå att du skulle göra dig till en megafon för Vänsterpartiet. När det gäller 73 punkts-programmet så innehåller det politik som vi socialdemokrater inte gillar men det var en pragmatisk lösning för att förhindra en konservativ regering där SD hade fått inflytande vilket hade resulterat i ännu sämre politik (de punkter från 73 punkts-programmet som vi inte gillar + mycket annan dålig politik).  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?