Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    K Markatta skrev 2019-02-28 20:07:38 följande:

    Vilken tur att S är så effektiva när det gäller att fatta beslut i viktiga frågor!

    www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/terrorlagen-skarps-16-ar-efter-att-bodstroms-vagrade/

    Nu ska det bli kriminellt att delta i en terrorgrupp. Det tog 16 år för en S-regering att ändra sig på den punkten. Vändningen kommer tyvärr för sent eftersom lagen inte kan användas mot terrorister som nu återvänder till Sverige.


    Och under 8 av dessa år så har M och övriga allianspartier suttit vid makten..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-03-08 14:37:28 följande:

    Läser att S ska tåga mot KD (och SD) för kvinnornas skull.

    KD som är ett demokratiskt parti med en populär kvinnlig partiledare som tillträdde vid 28 års ålder, fött två barn under tiden på posten och lyft sitt parti. Ska man skratta eller gråta? från ett parti som inte kan få fram en kvinnlig partiledare som ska demonstrera mot ett parti med kvinnlig partiledare på kvinnodagen? 


    KD är ett parti som vill att att det offentliga ska betala kvinnor för att stanna hemma vid spisen och som historiskt sett velat begränsa kvinnors rätt till abort. KD har också stridit för att landstingsanställda ska kunna vägra att utföra aborter. Häromdagen skrev Ebba Busch Thor en debattartikel om situationen i Uppsala och nu tillbakavisas KD-ledarens uttalande av både kommun och polis. Det hon påstår är helt enkelt inte sant.


    www.expressen.se/nyheter/busch-thor-anklagas-for-osanning-om-nyanlanda/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-03-08 18:54:53 följande:

    Sluta ljug.

    Partistyrelsen har avslagit alla motioner om samvetsfrihet. Det finns inga förslag om att begränsa aborträtten i Sverige från KD's sida.


    Gäller principen att man bara får kritisera politiska beslut som är förankrad i en partistyrelse alla partier eller gäller det bara KD?

    När det gäller motståndet mot aborter så skriver jag för övrigt att KD historiskt sett önskat begränsa kvinnors rätt till abort och det kan du inte förneka.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2019-03-08 23:36:43 följande:
    Skall det tågas emot KDs historiska vilja att begränsa abort så kanske de andra partierna kan tåga emot sossarnas historiska vilja att tvångssterilisera :D

    Din jämförelse är märklig. Synen på steriliseringar delades på den tiden av alla politiska partier och partier som Socialdemokrater, Moderater (Högerpartiet) Centerpartiet (Bondeförbundet) och Liberalerna (Folkpartiet) har alla suttit vid makten när steriliseringar var som mest vanliga. Det är därför fel att koppla frågan om steriliseringar till bara ett parti.

    Vill du hitta ett parti som har haft steriliseringar som profilfråga så ligger nog SD närmast till hands. SD drev för några år sedan, som enda parti, frågan att Sverige borde tvångssterilisera transsexuella.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-03-09 16:14:40 följande:
    www.expressen.se/nyheter/verkligheten-bakom-braket-om-otryggheten-i-uppsala/

    Verkligheten bakom bråket om otryggheten i Uppsala

    Centrala Uppsala beskrivs som ett riskområde för flickor som ofredas sexuellt av gäng med unga män och pojkar, ofta nyanlända. Upsala Nya Tidning beskriver otryggheten i en artikelserie - och Ebba Busch Thor hakar på med ett debattinlägg om läget i sin hemstad.

    KD-ledaren får kritik för sin artikel, men polis på fältet bekräftar uppgifterna om gäng som trakasserar unga kvinnor.

     


    Det finns ingen som hävdat att det inte finns problem med gäng i Uppsala.  Kritiken gäller att KDs partiledare Ebba Busch Thor bland annat påstår ungdomsjouren i Uppsala "tvingats uppmana flickor att inte röra sig ute ensamma, ens på dagen" Det stämmer inte. Jag tycker att man måste kunna ställa krav på att våra partiledare håller sig till sanningen. Håller du inte med?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-03-09 17:33:37 följande:
    Självklart skall EBT hålla sig till sanningen. Hon borde skrivit som det är. Att det 2013 var 45 % av flickorna på gymnasiet som kände sig trygga i Uppsala innerstad men att det nuförtiden är 19 %.

    Som känner sig trygga med att vistas i Uppsala innerstad.

    EBT borde skriva sanningen om hur flickorna känner sig i Uppsala stadsmiljö. Att mindre än var femte tjej numera känner sig trygg i innerstaden...
    Kan inte annat än att hålla med. Varför valde hon att skarva på sanningen? Sedan upplever jag att Ebba Busch Thor är otroligt otydlig med var hon står när det gäller ensamkommande. Nu pekar hon ut dem som ett problem men för mindre än två år sedan stod Ebba på barrikaderna och kritiserade regeringen för att den inte lät fler unga ensamkommande afghaner stanna i Sverige.  Hur ska hon och KD ha det egentligen?

    www.dagen.se/debatt/ebba-busch-thor-och-emma-henriksson-lat-fler-unga-afghaner-stanna-1.988934



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-03-09 18:44:21 följande:

    Tycker inte du, Bill, att EBT borde skrivit att mer än 4 utav 5 flickor känner sig numera otrygga i Uppsala innerstad ???

    Det är ju iaf sanningen.


    Ja det hade ju åtminstone varit sant om Ebba hade hänvisat till resultatet av denna enskilda enkät.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-03-09 19:34:24 följande:
    Vad skulle Thor annars hänvisa till...???

    Menar du.....

    Att tryggheten i Uppsala håller på att haverera. Är det bra eller dåligt att Thor tar upp detta.... Bill ???!
    Nej jag tror inte att tryggheten i Uppsala håller på att haverera och jag har inga problem med att Ebba Busch Thor hänvisat till en enskild enkät. Det jag menar är att det är olyckligt att en Ebba slirar på sanningen. Tycker inte du det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-03-09 19:56:39 följande:
    Nu frågade jag inte om du hade problem med att Thor tog upp det faktum att tryggheten i Uppsala har minskat nåt inåt helvete sen 2013. Jag frågade om du tyckte att det var bra att Fru Thor tog upp detta...!

    Min åsikt angående Fru Thors slirande. Den......har jag redan redovisat. Alldeles nyss. Men du kanske har sviktande minne. Det kan drabba även den bästa. Bill.
    Alltså jag skriver ordagrant följande "jag har inga problem med att Ebba Busch Thor hänvisat till en enskild enkät".  Då enkäten visar att fler kvinnor i Uppsala känner sig otrygga så det kan inte råda någon tvekan om vad jag tycker om EBTs agerande i denna del. Det jag kritiserar är att hon slirar på sanningen i andra delar av artikeln. Jag rekommenderar dig att läsa vad jag skrivit innan du postar nästa inlägg..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-03-13 07:34:35 följande:

    Då är du OK med att även jag drar upp historiska misstag och korkade motioner och uttalanden från S ?

    Det ändrades redan på 80-talet, men vad gör man inte för att få brunsmeta?


    Absolut, och den typen av kritik kommer ofta från dig. Det är ju du och inte jag som har problem med att ta emot kritik mot politik som inte är förankrad i partistyrelsen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?