Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    K Markatta skrev 2018-08-30 11:34:30 följande:

    Stefan Löfven, härom dan: "I socialdemokratin så sköter vi oss. Vi ska bedriva en valrörelse som är tuff i sak men det ska vara en schyst valrörelse, vi ska inte sprida lögner eller agera på ett oacceptabelt sätt."

    Idag: Socialdemokraterna har köpt dolda annonser på facebook för att smutskasta C och L:

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/s-dolda-facebookannonser-for-att-smutskasta-loof/


    I det här fallet så handlar det om agendajournalistik från Expressen. Det är inte konstigt att S påpekar att L och C inte har lämnat besked om de är beredd att släppa fram en moderatregering som låter SD utgöra en del av regeringsunderlaget. C och L kan mycket enkelt undvika att S fortsätter att ställa frågan genom att ge oss väljare besked.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2018-08-30 12:44:10 följande:
    Först varnar Såssarna flera år i förväg för att valrörelsen kommer att drabbas av rysk påverkan med fake news. Sedan när valrörelsen väl kommer är det Såssarna som tagit rollen som ryssar.
    Detta håller de flesta partier på med tex. L, M och SD. 



    Det skulle vara intressant att får ta del av trådens moralpolisers syn på Moderaternas "dark ads" kampanj som riktar sig mot alla som söker på socialdemokraterna..

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det har under kvällen kommit ny information om de s.k. S lögnerna som spridits om M och SD. Information som pekar mot att meddelandet inte är skrivet i Sverige eller av en svensk. Självklart är det illa att en svensk socialdemokrat har delat inlägget men vem vet, detta kan vara en del av en större påverkanskampanj och målet med kampanjen kan vara något annat än vad man vid en första anblick tror..  


    Det ska bli intressant att följa fortsättningen.








    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2018-09-01 14:01:36 följande:

    Jag trodde botten var nådd, men inte:

    Socialdemokraterna gick in på ett vård- och omsorgsboende för sjuka och dementa i Tyresö ? för att sprida valpropaganda.

    viityreso.se/artikel/socialdemokraterna-spred-valpropaganda-pa-aeldreboende-i-tyresoe

    "Ett totalt oacceptabelt beteende! Helt uppenbart vill man på detta sätt påverka de boendes ställningstagande i valet. Alla kommunens fastigheter och anläggningar ska vara fredade från valpropaganda."


    Moderaterna är totalt desperata över de senaste opinionssiffrorna som pekar mot att Kristersson är på väg mot ett katastrofval. Kristersson har tappat hela ökningen sedan han tog över efter Anna Kinberg Batra och tyvärr resulterar det i den typ av pajkastning som även du ägnar dig åt när du sprider information från moderaternas egen propagandatidning Vi i Tyresö.


     


     


    Det finns absolut inget fel med att dela ut valinformation på ett äldreboende. De som bor på Björkbacken är intelligenta och tänkande människor som har samma rösträtt som dig och mig. Att Tyresömoderaterna är upprörda över att socialdemokraterna besöker Björkbacken är att moderaterna själva inte vågar sätta sin fot på äldreboendet efter som de har beslutat att lägga ner boendet till de boendes starka protester.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2018-09-01 18:59:06 följande:
    När såssen ertappas med att sprida propaganda där det enligt uppgift skall vara propagandafritt. Såssen "glömmer" även bort att hens eget parti spridit fake news om just detta äldreboende. 

    Inte särskilt förvånad. 

    De enda som dömts för valfusk  i Sverige är ju just såssar. 

    Det låter märkligt att ett politiskt parti kan förbjuda andra partier från att träffa väljare men det är klart, alliansen med moderaterna i spetsen har egen majoritet i kommunen och har tagit beslut gällande äldreboenden som varit mycket impopulära så helt säker kan man inte vara. Om det skulle vara så är det inte ett beslut som gynnar demokratin.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2018-09-01 20:40:41 följande:
    Beslut om äldreboenden blir ofta impopulära, särskilt om såssar sprider fake news. 
    "Socialdemokraterna i Tyresö basunerar ut att om de vinner höstens val, så ska minsann äldreboendet Björkbacken ?räddas? och bevaras. Det senaste försöket att sprida felaktig information är att det endast skulle kosta 12 mkr att åtgärda de brister som Arbetsmiljöverket påtalat. I sin egen propagandatidning ?Tyresö Nyheter? påstår de att kommunen har räknat fram det beloppet.
    Socialdemokraterna väljer i sin argumentation att ?glömma? flera väsentliga fakta:
    1) 12 mkr skulle endast räcka till en temporär lösning med krav på ändrade arbetsmetoder för våra medarbetare.
    2) I beslutet att avveckla Björkbacken som togs i september 2017, bedömde förvaltningen kostnaden för att åtgärda de påtalade bristerna permanent till 35 mkr.
    3) Båda dessa belopp omfattar endast två av tre hus.
    4) En renovering som bland annat omfattar att riva väggar, dra om el och ventilation skulle orsaka sådana störningar att de boende omöjligt kunde bo kvar. Förutom stor olägenhet för den enskilde, som tvingas flytta ut temporärt, skulle det naturligtvis innebära en avsevärt ökad kostnad för dubbelt boende. Förmodligen skulle Tyresö behöva köpa platser av andra kommuner.
    5) 35 mkr är mycket pengar, men de ger inte ett modernt, funktionellt boende utan tillgodoser endast kraven på arbetsmiljö. Vill man skapa ett modernt boende, som omfattar hela nuvarande Björkbacken, landar notan förmodligen på över 100 mkr.
    Björkbacken har tjänat Tyresö väl, men nu är det dags för en rejäl förnyelse av kommunens äldreomsorg."

    Du fortsätter alltså att hämta din information från tidningen Vi i Tyresö som ges ut av moderata samlingspartiet. Betraktar du det som en objektiv källa?

    De styrande i Tyresö har vägrat att dela med sig av kalkylen som varit grunden för besluten att lägga ned Björkbacken och du kan ju fundera på vad det kostar att bygga helt nya äldreboenden. Där snackar vi troligen hundratals miljoner kronor.


    Debatten om Björkbacken har framförallt handlat om att Tyresö avser att lägga ner Tyresös ena kommunala äldreboende Björkbacken och låta privata vårdgivare ta över alla de äldre som tidigare bodde på äldreboendet.  Den personal som har jobbat på Björkbacken och som varit anställda av kommunen får inte följa med till de privata äldreboendena utan sägs upp.

    Det har varit stora protester kring att kommunen inte skulle ha något kommunalt boende i framtiden och efter mycket kritik så har kommunledningen gett med sig och ska därför bygga ett nytt kommunalt boende om några år.

    En berättigad fråga att ställa sig är varför kommunen inte kunde gjort detta i en annan ordning så att kommunens anställda slapp bli uppsagda.  Tyresö hade kunnat börja med att starta upp ett nytt kommunalt boende för att senare lägga ut nya boenden på entreprenad. Det gjorde man inte och det är skamligt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-01 22:22:56 följande:

    Det går just nu riktigt dåligt för S i Göteborg. Detsamma gäller i Stocjholm. S har tappat våra större städer.

    Kan det bli så att S ramlar ner under 20%? Det skulle vara bra för alla om de gjorde det.


    Det stämmer att det går dåligt Göteborg men det gör det även för alliansen.

    I Stockholm går det emellerid mycket bra för de rödgröna och i senaste Novus får de nästan 50% (S minskar med 0,3% mot resultatet i förra valet),

    SD får i Novus undersökning mindre än 10 % i Stockkholm.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-01 22:42:48 följande:
    Du kommer få en chock på valkvällen, den saken är säker.

    Stockholmarna kommer rösta bort hästsvansen.
    Jag utgick från denna undersökning när jag uttalade mig om Stockholm, vilken undersökning baserade du ditt uttalande på? Eller killgissade du bara?

    www.svt.se/nyheter/val2018/novus
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-01 23:08:02 följande:
    När det gäller Stockholm utgick jag från en undersökning som visar att de rosa kommer trilla ur, vilket kommer vara mycket positivt för hela Stockholm.

    Resten baserar jag på erfarenheter från tidigare val. Du kommer få en chock när du inser hur dåliga dina refereser är på att mäta. De ringer upp folk på deras fasta telefoner. Men målgruppen har ingen fast telefon. Dessutom är målgruppen på jobbet och kan inte ta de damtal som kräv.
    Ok du killgissade. då vet jag.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-01 23:28:40 följande:

    Nej, jag utgick från en undersökning.

    "killgissa" är det motsvarigheten till att du läser som en tjej?


    Vad bra att det finns en undersökning, då

    Kan väl vara snäll och länka till den?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?